Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας έχει λίγη σχέση με τον Ανδρέα του '81 [βίντεο]

Την ανάγκη της χώρας μας για μία κυβέρνηση και άμεσα, επεσήμανε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα έχει ανάγκη άμεσα από μία κυβέρνηση τύπου Μόντι ή Παπαδήμου, στην οποία θα συμμετέχουν τεχνοκράτες ή πολιτικοί, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και να χαρακτηρίσει το δίλημμα που θέτει ο Αλέξης Τσίπρας «ΣΥΡΙΖΑ ή Μνημόνιο» ως γελοίο.
«Το διακύβευμα των εκλογών είναι αν θα μείνουμε ή όχι στην Ευρώπη» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, και τάχθηκε υπέρ μίας κυβέρνησης συνεργασίας με την ΝΔ -εάν βγει πρώτο κόμμα- ενώ συνεχίζοντας συμπλήρωσε λέγοντας πως δεν είναι ανάγκη ο πρωθυπουργός να είναι ο πρόεδρος του πρώτο κόμματος.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Μητσοτάκης είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει «πολύ λίγη σχέση» με τον Ανδρέα Παπανδρέου, διότι εκείνος το 1981, ήταν ήδη ένας φτασμένος οικονομολόγος στην Αμερική, ενώ είχε ήδη διαδραματίσει ρόλο στα ελληνικά πολιτικά πράγματα.
«Άλλο είναι με 17% να παθαίνεις παραλήρημα μεγαλείου και άλλο 48% και να σαρώνεις όλη την Ελλάδα» σχολίασε συγκρίνοντας το ΠΑΣΟΚ του '81 με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ. Δεν παρέλειψε επίσης να πει πως στην Κουμουνδούρου δεν μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση.
Αναφερόμενος σε μία λύση στο πολιτικό τέλμα, ο Κωνσταντίνος Μηστοτάκης είπε «να πάρει την πρωτιά η ΝΔ, ώστε η χώρα να έχει φιλοευρωπαϊκό προορισμό μαζί με κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ ή το κόμμα του κ. Κουβέλη. Eίναι η μόνη που μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση, είπε, ενώ, το ΠΑΣΟΚ θα έχει ρόλο μπαλαντέρ».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την προσχώρηση της Ντόρας Μπακογιάννη στην Νέα Δημοκρατία ο επίτιμος πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά πως «και με ρώτησε και το θεωρώ σωστό».
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην Χρυσή Αυγή, λέγοντας ότι δεν θα υπήρχε χωρίς τους κουκουλοφόρους: «Οι κουκουλοφόροι που κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ συμπαθούν δημιούργησαν τη Χρυσή Αυγή», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: