Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

6 ημέρες πριν από τις εκλογές, στήνουν σκηνικό "αποκάλυψης" οι απατεώνες για να τρομοκρατήσουν τους αναποφάσιστους!

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΣΑΛΤΙΠΑΓΚΩΝ ΤΟΥ EUROGROUP ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΣΑΚΑΤΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΔΙΚΟΜΑΤΙΣΜΟ - ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΠΟΣΑ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΜ - ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΥΝΟΡΩΝ - ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΕΝΓΚΕ
Μέτρα όπως ο περιορισμός των αναλήψεων από ATM, ελέγχους στα σύνορα και κεφαλαιακούς ελέγχους φέρονται να έχουν συζητήσει οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών σε περίπτωση που η Ελλάδα ζητήσει να βγει από το ευρώ.
Σύμφωνα με δηλώσεις ανώνυμων αξιωματούχων στο Reuters αυτές οι ιδέες αποτελούν μέρος των σχεδίων έκτακτης ανάγκης!
Όπως επισημαίνουν οι αξιωματούχοι οι συζητήσεις αποτελούν κυρίως προετοιμασία για κάθε ενδεχόμενο, παρά σχεδιασμό για κάτι που έχει πιθανότητες να γίνει.
Ωστόσο, με αυξημένη την πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα ενόψει των εκλογών, η ανάγκη για μέτρα έκτακτης ανάγκης είναι ενισχυμένη, σημείωσαν οι αξιωματούχοι.
Εκτός των προαναφερθέντων μέτρων φέρεται να έχει συζητηθεί επίσης η αναστολή της συμφωνίας Σένγκεν η οποία επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση πολιτών εντός 26 χωρών.
Ένας σχεδιασμός έκτακτης ανάγκης βρίσκεται σε εξέλιξη για ένα σενάριο στο πλαίσιο του οποίο η Ελλάδα θα φεύγει" αναφέρει μία από τις πηγές που είχε συμμετοχή στις τηλεδιασκέψεις.
"Ο περιορισμός των αναλήψεων από τα ATMs και ο περιορισμός της κίνησης των κεφαλαίων έχουν εξεταστεί και αξιολογηθεί".
Μια άλλη πηγή επιβεβαίωσε τις συζητήσεις, συμπεριλαμβανόμενης της αναστολής της Συνθήκης Σένγκεν σαν μια από τις επιλογές που συζητήθηκαν.
"Αυτές δεν είναι πολιτικές συζητήσεις, αυτές είναι συζητήσεις μεταξύ διαφόρων στελεχών που θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο", δήλωσε η δεύτερη πηγή.
"Είναι λογικός σχεδιασμός, αυτό είναι όλο, σχεδιασμός για την χειρότερη περίπτωση".
Ο πρώτος αξιωματούχος δήλωσε ότι συνεχίζεται η εξέταση για το εάν υπάρχει νομική βάση για τέτοια ακραία μέτρα.
"Η Τράπεζα της Ελλάδας δεν έχει ιδέα για την ύπαρξη τέτοιων σχεδίων", δήλωσε εκπρόσωπος της κεντρικής τράπεζας μιλώντας στο Reuters.
Το πρακτορείο σημειώνει παράλληλα ότι η Ελβετία προειδοποίησε τον προηγούμενο μήνα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει κεφαλαιακούς ελέγχους εάν η Ευρωζώνη διασπαστεί.
Επιπλέον, στην τηλεδιάσκεψη του πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαΐου η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup (EWG) είχε διαμηνύσει στα κράτη μέλη να προετοιμάσουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: