Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Στο κόκκινο 14 δήμοι της χώρας!

Συνεχίζονται τα προβλήματα σε αρκετούς δήμους της χώρας αναφορικά με την επεξεργασία των καταλόγων των δικαιούχων επιδομάτων πρόνοιας, τους οποίους παρέλαβαν προ δύο μηνών από το υπουργείο Υγείας για διασταύρωση στοιχείων και δικαιούχων.
Οι καθυστερήσεις στην επεξεργασία του Μητρώου κάθε περιοχής θα μπλοκάρουν και τις πιστώσεις των τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων, αφού η καταβολή των επιδομάτων θα γίνει μόνο στους δικαιούχους που υπάγονται σε συνεπείς δήμους οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τις αναγκαίες διαδικασίες. Σημειωτέον ότι τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Οικονομικών είχαν ανακοινώσει ότι η 15η Ιουνίου θα ήταν η τελική ημερομηνία καταβολής των προνοιακών επιδομάτων για το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, 14 από τους 63 δήμους της χώρας παίρνουν κάτω από τη βάση σε ό,τι αφορά την πρόοδο της σχετικής διαδικασίας. Μάλιστα, δυο δήμοι –πρόκειται για τους δήμους Φλώρινας και Αγίου Νικολάου- δεν έχουν επεξεργαστεί ούτε το 4% των δικαιούχων. Κακές επιδόσεις παρουσιάζουν όμως και οι εξής δήμοι: Έδεσσα, Βέροια, Λειβαδιά, Ρέθυμνο, Ιωάννινα, Παλλήνη, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Κόρινθος, Δελφοί, Ηράκλειο και Καλαμάτα. Παρά τις πιέσεις που ασκούνται από το υπουργείο Υγείας, οι δημοτικοί άρχοντες αυτών επικαλούνται μεγάλες ελλείψεις προσωπικού που δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση των διαδικασιών. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι περίπου 25.000 δικαιούχοι αυτών των περιοχών δεν θα εισπράξουν το πολυπόθητο βοήθημα τον Ιούνιο. Σε όλες τις άλλες περιοχές της χώρας η καταβολή των βοηθημάτων θα γίνει κανονικά μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή.
Ακόμη πιο θολή παραμένει η κατάσταση σε ό,τι αφορά τα μητρώα των νεφροπαθών: ελάχιστη έως μικρή επεξεργασία στοιχείων έχει γίνει από 20 από τις 56 συνολικά περιφέρειες όπου υπάρχουν δικαιούχοι ασθενείς με νεφροπάθεια. Ρέθυμνο, Καστοριά, Θεσσαλονίκη, Σάμος, Αργολίδα, Τρίκαλα, Χανιά, Ηράκλειο, Κόρινθος, Φλώρινα, Λευκάδα, Αχαΐα, Καρδίτσα, Λακωνία, Θεσπρωτία, Ανατολική Αττική, Λάρισα, Ξάνθη, Κεφαλονιά, Ημαθία, Λέσβος βρίσκονται σε πολύ χαμηλό επίπεδο διασταύρωσης κι ελέγχου των δικαιούχων.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: