Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Μιλά στο διεθνές κοινό όπως στο κομματικό ακροατήριο

Για αλαζονική στάση κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στη δήλωση που έκανε ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος χθες στο Παρίσι, ότι με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ συζήτησε στο όνομα του ελληνικού λαού και όχι από μια κομματική οπτική γωνία.
«Ελπίζουμε ο κ. Τσίπρας να αντιληφθεί γρήγορα τη διαφορά μεταξύ της εσωτερικής πολιτικής αντιδικίας και της ανάγκης στο εξωτερικό η Ελλάδα να εμφανίζεται με μια ενιαία φωνή για την αποτελεσματική υπεράσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.
Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «αλαζονικό δεν είναι να μη μεταφέρεις στο εξωτερικό τις εσωτερικές κομματικές αντιδικίες αλλά να νομίζεις ότι, επειδή ανέβηκαν τα ποσοστά του κόμματος σου, μπορείς να μιλάς στο διεθνές κοινό σαν να μιλάς στον σκληρό πυρήνα του κομματικού σου ακροατηρίου».
Επιπλέον, τονίζεται ότι αυτό βλάπτει τη χώρα «γιατί θυσιάζει στο βωμό φευγαλέων εντυπώσεων, τον στρατηγικό στόχο της χώρας, να μείνει ασφαλής μέσα στη ζώνη του ευρώ και να ξαναβρεί την οικονομική της αυτοδυναμία χωρίς ύφεση, ανεργία και μειώσεις μισθών και εισοδημάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: