Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Έντονη αντίδραση Σαμαρά εναντίον του Τσίπρα τον οποίο χαρακτήρισε "λαϊκιστή"

Σκληρό μήνυμα στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαράς τον οποίο κατηγόρησε για λαϊκισμό και τον κάλεσε έως την Τετάρτη το απόγευμα που θα συναντηθούν να συνέλθει, ενώ τον κατηγόρησε πως κάνει το παν για να μην σχηματισθεί κυβέρνηση, οδηγώντας τη χώρα στο χάος.
Ο πρόεδρος της ΝΔ θέτει σαφώς το διαχωρισμό μεταξύ κεντροδεξιάς και αριστεράς, ενόψει και των πιαθνών επαναληπτικών εκλογών, θέλοντας να εμφανίσει στην κοινή γνώμη το ΣΥΡΙΖΑ ως οπαδό της δραχμής και αντιευρωπαϊκή δύναμη.
Ο κ. Σαμαράς, το απόγευμα της Τρίτης, μετά και τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια ιδιαίτερα αυστηρή και προσεκτική δήλωση, του εξαπέλυσε ευθεία επίθεση για τα όσα είπε από την πρώτη στιγμή που έλαβε τη διερευνητική εντολή, τον επέκρινε για αλαζονεία και τον εγκάλεσε πως δεν εγγυάται την ευρωπαϊκή ταυτότητα και προοπτική της Ελλάδας.
«Η ΝΔ είχε προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο ακυβερνησίας και κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να προκύψει κυβέρνηση. Είχαμε προειδοποιήσει, ακόμα, ότι υπάρχει κίνδυνος από επικίνδυνους πειραματισμούς, σε μια φάση που η χώρα έχει φτάσει στα όριά της. Γιατί η χώρα δεν αντέχει παιγνίδια με τη φωτιά…» σημείωσε ο κ. Σαμαράς.
Παράλληλα δήλωσε διατεθειμένος, θέλοντας να δείξει και στην κοινή γνώμη, πως προτάσσει το εθνικό συμφέρον, πως η ΝΔ είναι έτοιμη, με κάθε καλή πρόθεση, να δώσει την ανοχή της σε κυβέρνηση μειοψηφίας - στην οποία δεν θα μετέχει, θέτοντας όμως ως βασική προϋπόθεση να διασφαλίζει την παραμονή της χώρας στο ευρώ και τα εθνικά συμφέροντά της.
Κατά τον κ. Σαμαρά, ο κ. Τσίπρας με τις σημερινές του δηλώσεις κάνει το πάν για να μη σχηματιστεί κυβέρνηση και με την επισήμανση πως η ΝΔ σέβεται τη νωπή ετυμηγορία του ελληνικού λαού, υπογράμμισε ότι δεν πρέπει η χώρα να πάει ξανά σε νέες εκλογές.
Όμως, ιδιαίτερα καυστικός ο πρόεδρος της ΝΔ, υποστήριξε πως από τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, αντιλήφθηκε ότι δεν έχει καμία διάθεση να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή ταυτότητα και προοπτική της Ελλάδας και διευκρίνισε πως ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ερμηνεύει με απίστευτη αλαζονεία, το εκλογικό αποτέλεσμα ως «εντολή» να σύρει τη χώρα στο χάος.
Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς επικαλούμενος τις φράσεις του κ. Τσίπρα και τους όρους που έθεσε, σημείωσε πως αυτά που αναφέρει περί «"λογιστικής έρευνας του χρέους" κι άλλες ακρότητες, οδηγούν κατευθείαν σε χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ».
«Του θυμίζω ότι αποκρατικοποιήσεις γίνονται παντού στον κόσμο, ακόμα και στην Κίνα. Ενώ επανακρατικοποιήσεις, όπως προτείνει ο ίδιος και το πρόγραμμά του, δεν γίνονται πουθενά! Και δεν υπάρχουν και χρήματα να τις κάνει! Του θυμίζω, τέλος, ότι η Ελλάδα είναι στο ευρώ. Και για να γίνουν όσα προτείνει ο ίδιος, θα πρέπει να βγει από το ευρώ! Κι αν έβγαινε από το ευρώ, τότε δεν θα μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτε, διότι η καταστροφή της κοινωνίας και της οικονομίας θα ήταν σίγουρη και χωρίς προηγούμενο» είπε ο κ. Σαμαράς.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ ρώτησε ευθέως τον κ. Τσίπρα εάν θέλει την έξοδο από το ευρώ και απάντησε ο ίδιος, λέγοντας πως εάν το επιθυμεί γιατί δεν το λέει ευθέως όπως κάνει το ΚΚΕ.
«Κι όσοι εξακολουθούν να στηρίζουν τα σχέδιά του, γιατί δεν του το λένε; Μήπως γιατί κι οι ίδιοι επιθυμούν την έξοδο της χώρας από το ευρώ; Το θέμα είναι, λοιπόν, να μην πληρώσει ο ελληνικός λαός το λαϊκισμό κάποιων που εμφανίζονται ως "οπαδοί της ευρωπαϊκής πορείας" της Ελλάδας, όταν την ίδια στιγμή κάνουν ό,τι μπορούν για να την υπονομεύσουν»υποστήριξε.
Ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε στο αίτημά του για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου και με την αναφορά του πως το μήνυμα των εκλογών το πήραν και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, που έχουν κι αυτοί τις ευθύνες τους, υποστήριξε: «Ζητήσαμε επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής, ώστε να πάρει ανάσα η Οικονομία και να ανακουφιστεί η Κοινωνία. Αυτό είναι απολύτως ρεαλιστικό και μπορεί να γίνει».
Για μια ακόμη φορά, όπως έκανε το βράδυ της Κυριακής, μετά τις εκλογές, επέμεινε πως η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση, η οποία εκτός από την επαναδιαπραγμάτευση θα διασφαλίσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και θα δώσει πολιτική σταθερότητα και κοινωνική ανακούφιση.
«Όσοι επικαλούνται το αποτέλεσμα των εκλογών για να διαλύσουν τη χώρα, να ξέρουν ότι ο λαός σε κανένα δεν έδωσε τέτοια εντολή» τόνισε και επιτέθηκε με σφοδρότητα στον κ. Τσίπρα που με τη δήλωσή του ζήτησε να πάρει πίσω την υπογραφή του ο κ. Σαμαράς που είχε στείλει προ μηνών στους πιστωτές.
«Δεν μου ζητάει ο κ. Τσίπρας να πάρω πίσω την υπογραφή μου στην επιστολή που έστειλα στην Ευρώπη, με την οποία ευθέως ζητούσα τροποποιήσεις στην Πολιτική του Μνημονίου. Μου ζητάει να βάλω την υπογραφή μου στη διάλυση της Ελλάδας! Κι αυτό δεν πρόκειται να το κάνω» είπε με έμφαση και συμπλήρωσε, δείχνοντας πως ο βασικός στόχος της ΝΔ είναι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού κατά την ηγετική ομάδα το ΠαΣοΚ έχει τεθεί στην άκρη:«Ελπίζω μέχρι αύριο που θα συναντηθούμε, ο κ. Τσίπρας να έχει συνέλθει.Αλλιώς, ο καθένας καταλαβαίνει ότι δεν έχει στο νου του ούτε τον Έλληνα πολίτη, ούτε το μέλλον του τόπου».
Επίσης, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε πως ο κ. Τσίπρας θέλει απλά να συγκροτήσει αριστερό αντί-ευρωπαϊκό μέτωπο και τον προειδοποίησε ότι απέναντί του θα βρει το Ευρωπαϊκό Κεντροδεξιό Μέτωπο και πως δεν θα περάσουν τα σχέδιά του.
«Πριν δύο χρόνια προειδοποιήσαμε τους οπαδούς του Μνημονίου ότι με την πολιτική τους διέλυαν τη χώρα. --Τώρα δεν θα αφήσουμε τους οπαδούς του λαϊκισμού να αποτελειώσουν τη διάλυσή της» είπε με ένταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: