Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Γερμανία: "Φτιάξτε κυβέρνηση και μετά θα πάρετε λεφτά"

Την ανάγκη να υπάρξει συνομιλητής από την πλευρά της Ελλάδας, προκειμένου η τρόικα να δώσει το πράσινο φως για την καταβολή της επόμενης δόσης, τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας, Ρούπερτ Πόλεντς, προσθέτοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση τα χρήματα δεν θα δοθούν.
Σε συνέντευξή του στη Γερμανική Ραδιοφωνία, ο κ. Πόλεντς τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως αποτελεσματική κυβέρνηση, ενώ σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο νέων εκλογών, προειδοποίησε ότι η εμπειρία έχει δείξει ότι οι, σε σύντομο χρόνο, επαναλαμβανόμενες εκλογές, σε μια δύσκολη κατάσταση, δεν οδηγούν σε σταθερές σχέσεις, καθώς, όπως είπε, «μπορεί να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις ακραίες θέσεις και να κάνουν την κατάσταση χειρότερη αντί για καλύτερη».
Ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός επεσήμανε ακόμη ότι το πρόγραμμα λιτότητας πρέπει να γίνει αντιληπτό ως πρόγραμμα βοήθειας, χωρίς το οποίο η Ελλάδα, που βρίσκεται κοντά σε οικονομικό γκρεμό, έχει ακόμη λιγότερες πιθανότητες.
«Ελπίζω ότι αυτό το μήνυμα θα φθάσει σε όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε να υπάρξει κάποιος συμβιβασμός. Έχω την εντύπωση ότι χθες συνεχιζόταν για λίγο ακόμη ο προεκλογικός αγώνας», πρόσθεσεο κ. Πόλεντς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: