Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ο Τσίπρας πάει σε μετωπική σύγκρουση με τους τραπεζίτες

Ζήτημα ποινικής ευθύνης των τραπεζιτών για την διαχείριση των 45 δισ. ευρώ που θα πάρουν ως επιδότηση από το ελληνικό κράτος (στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης το δημόσιο από το συνολικό ποσό που δανείζεται δίνει 45 δισ. στις τράπεζες!) έθεσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ζήτησε να τοποθετηθούν δικαστικοί στα ΔΣ των τραπεζών για να ελέγχουν ότι τα χρήματα θα κατευθυνθούν εκεί που πρέπει, στην αύξηση της ρευστότητας της αγοράς και όχι στις  τσέπες των τραπεζιτών όπως έχει γίνει με όλα τα πακέτα στήριξης από το 2008 μέχρι τώρα!
Η απάντηση των επενδυτών στο Χρηματιστήριο ήταν οι πωλήσεις των μετοχών τους. Αυτή την στιγμή το Χρηματιστήριο βρίσκεται κοντά στις 630 μονάδες πτώση 1,81%. Βουτιά 4,52% για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η οποία πιέζεται από την αρχή της συνεδρίασης. Βουτιά 7,14% για την Βιοχάλκο και 4,76% για την Alpha Bank. Πάνω από 2% η πτώση σε Eurobank και Τράπεζα Κύπρου. Οριακά κέρδη για ΟΠΑΠ και Μυτιληναίο.
Επίσης οι δηλώσεις Στρατούλη για παρακολούθηση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών μετά το "κούρεμα" των ομολόγων και η υποχρεωτική διοχέτευση στην αγορά ρευστότητας έχει προκαλέσει νέο πανικό στους επενδυτές των τραπεζών που πουλάνε όσο-όσο προφανώς για να δημιουργήσουν σύγχρυση και πανικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: