Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Χρεώνουν το sms για τα ακίνητα μέσω της ΕΡΤ!

Ένα χάος επικρατεί από το πρωί σχετικά με το περίφημο γραπτό μήνυμα (sms) που θα πρέπει οι φορολογούμενοι που εξαιρούνται από το ειδικό τέλος ακινήτων ή ή όσοι θα επιβαρυνθούν με τον ειδικό χαμηλό συντελεστή 0,5 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο να αποστείλουν στο Υπουργείο Οικονομικών!

Οι ενημερωτικές εκπομπές όλων των καναλιών έχουν κατακλυστεί από δεκάδες μηνύματα τηλεθεατών που στέλνουν τον αριθμό φορολογικού μητρώου τους και τον αριθμό της παροχής τους (ΔΕΗ) στους δημοσιογράφους για να εξαιρεθούν!

Το μείζον θέμα βέβαια δεν είναι η σύγχυση των Ελλήνων πολιτών, αλλά έχει να κάνει με τον αριθμό που πρέπει οι φορολογούμενοι να αποστείλουν το συγκεκριμένο γραπτό μήνυμα.

Διότι παραλήπτης δεν είναι άλλoς από την  ΕΡΤ!

Κι όμως καλά διαβάσατε. Ο αριθμό 54160 στον οποίο οι πολίτες καλούνται να στείλουν SMS ανήκει, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, στην ΕΡΤ Α.Ε.

Είναι ο ίδιος αριθμός στον οποίο οι τηλεθεατές στέλνουν μηνύματα στις εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης.

Και μάλιστα το μήνυμα δεν είναι δωρεάν καθώς το κόστος είναι 0,1107 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 23%)!

Το ερώτημα φυσικά που προκύπτει είναι το εξής: Δεν θα μπορούσε το υπουργείο Οικονομικών να δώσει έναν νέο αριθμό ώστε να αποφευχθεί η σύγχυση των Ελλήνων πολιτών και φυσικά να μην χρεωθούν για την αποστολή;

Θα παρακρατούν μισθούς και συντάξεις όσων δεν πληρώνουν

Στην κατάσχεση μισθών οφειλετών του δημοσίου προχωρά η Εφορία, με βάση τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης των ληξιπρόθεσμων χρεών.
Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται ακόμη και σε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων αλλά και σε συντάξεις, διευκρινίζουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, σημειώνοντας ότι προϋπόθεση είναι το εναπομείναν υπόλοιπο της κατάσχεσης να μην είναι χαμηλότερο των 1.000 ευρώ.
Το μέτρο βρίσκεται θεωρητικά εν ισχύ εδώ και καιρό ωστόσο οι επιτελείς του Ευάγγελου Βενιζέλου φαίνεται πως τώρα το πήραν ζεστά.

Επιστολή-καταπέλτης: Η Ελλάδα δεν χρωστά, της χρωστάνε!


Η Ελλάδα δεν χρωστά, της χρωστάνε.
Ό,τι ξεπουληθεί από την Ελλάδα τώρα, θα ακυρωθεί αύριο.
Ας το έχουν υπ’ όψη τους όσοι θελήσουν να εκμεταλλευτούν την περιουσία του ελληνικού κράτους.
Όταν δημιουργηθεί μια πραγματικά ελληνική κυβέρνηση που να στηρίζεται από την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, θα πρέπει να κατοχυρώσει διεθνώς τις εξής απαιτήσεις:
1.Κατοχικό δάνειο που πήρε η Γερμανία από την Ελλάδα και ουδέποτε πλήρωσε. Επιπλέον τον χρυσό που έκλεψε.
2.Αποζημιώσεις προς την Ελλάδα για τις καταστροφές που της προκάλεσε η Γερμανία κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Τα δύο αυτά πλέον όλους τους τόκους.
1.Ζημιές που προκλήθηκαν στο ελληνικό δημόσιο από γερμανικές εταιρείες που πούλησαν στο ελληνικό δημόσιο λαδώνοντας τους υπευθύνους και υπερτιμολογώντας τις αξίες. Οφείλει η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε λεπτομερή και εξονυχιστική έρευνα και να δεσμεύσει μετά τις περιουσίες των υπευθύνων και συγγενών τους που δεν δικαιολογούνται. Για τα ποσά των υπερτιμολογήσεων να εγερθούν αγωγές κατά των εταιρειών.
2.Η Ελλάδα να απαιτήσει από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες το κόστος για τις συνεχείς αναχαιτίσεις τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων. Η Ελλάδα προστατεύει μ’ αυτά τα νότια-ανατολικά σύνορα της Ευρώπης και δεν είναι δίκαιο να αναλαμβάνει μόνη της το κόστος αυτό. Καμμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει τέτοιο πρόβλημα και τέτοιο κόστος. Τα άλλα κράτη αδιαφορούν και μάλλον καλοπιάνουν την Τουρκία παρόλο που συμπεριφέρεται ενάντια στο ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο.
3.Επίσης η Ελλάδα να απαιτήσει το κόστος που επωμίζεται από τους τόσους ταλαιπωρημένους ανθρώπους από την Ασία και Αφρική που γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από εμπόρους ανθρώπων (δουλεμπόρους) και εισέρχονται χωρίς ταξειδιωτικά έγγραφα στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας. Η Τουρκία δεν συλλαμβάνει τους δουλεμπόρους και αφήνει αυτή κατάσταση να συνεχίζεται. Θα πρέπει όλη η Ευρώπη και τα ισχυρά κράτη της Γης να μελετήσουν το φαινόμενο και να βοηθήσουν τους ανθρώπους αυτούς να μην αναγκάζονται να φεύγουν από τον τόπο τους. Σήμερα στον 21ο αιώνα επιτρέπεται να ανεχόμαστε το δουλεμπόριο;
4.Επιπλέον η Ελλάδα πρέπει να υπολογίσει και να απαιτήσει τα ενοίκια που πρέπει να καταβάλουν ευρωπαϊκές χώρες στην Ελλάδα για τις κλεμμένες από την Ελλάδα αρχαιότητες κλπ. ελληνικά κειμήλια ωφελούμενες από την έκθεση όλων αυτών σε μουσεία τους ή οπουδήποτε. Το ελληνικό κράτος πρέπει να καταγράψει όλα αυτά που βρίσκονται παράνομα σε ξένες χώρες και να αξιολογήσει τα μέχρι τώρα ενοίκια και πόσα θα χρεώνει στο εξής ετησίως.
Αν τα παραπάνω υπολογιστούν σωστά, τότε θα διαπιστωθεί ότι η Ελλάδα δεν έχει καθόλου εξωτερικό χρέος, αλλά το αντίθετο της χρωστούν αρκετά.
Γαβριήλ Πανάγος (συγγραφέας)
http://www.prionokordela.gr/

Αποκάλυψη Πάγκαλος: Βασικός μισθός 162.812 ευρώ – Κινητό 46.320 ευρώ!

Επειδή ο κ. Πάγκαλος υποστηρίζει ότι δεν έχει 7.500 ευρώ να πληρώσει το τέλος ακινήτων, ας δούμε αν τελικά «μαζί τα φάγαμε», όπως ευθαρσώς ισχυρίζεται.
Όπως βλέπετε και στα έγγραφα που ακολουθούν: Πολιτικό γραφείο Αντιπροέδρου της κυβέρνησης: 162. 812,00 ευρώ βασικός μισθός – 46.319,34 ευρώ για κινητή τηλεφωνία!

Με το φόβο να μας χαρακτηρίσει, για άλλη μια φορά, ο Αντιπρόεδρος «λαϊκιστές», θα θέλαμε να μας λύσει τις εξής δύο απλές απορίες:

-Με αυτά τα χρήματα, κύριε Πάγκαλε, πόσες οικογένειες και πόσοι συνταξιούχοι θα μπορούσαν να βγάλουν τα προς το «ζειν», αντί να βάζετε σωρηδόν όλο και περισσότερους ανελέητους φόρους;

-Και επίσης, εσείς που παίρνετε βασικό μισθό 162.812,00 ευρώ, με εμάς που παίρνουμε, στην καλύτερη περίπτωση 590 ευρώ, πώς είναι ποτέ δυνατόν να τα «φάγαμε μαζί»;
Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

9 σοβαροί λόγοι για να ξαναψηφίσω ΠΑΣΟΚ!!!


1.Έκοψα το...τσιγάρο (έκανα 2 πακέτα την ημέρα).
2. Έκοψα το φαγητό απ’ έξω (Goody’s κλπ σε πακέτο κάθε μέρα)
(Άμα λέγω ότι είσαστε αχάριστοι)
3. Έκοψα το αυτοκίνητο (χρησιμοποίησα τις γ....τες μεταφορές με ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ...)
4. Πούλησα το αυτοκίνητο (εξοικονόμησα 4.000 ευρώ από την πώληση)
5. Έκοψα τις εξόδους (ήθελα 50 ευρώ κάθε Παρασκευή η Σάββατο για clubbing ή ταβέρνα)
6. Έκοψα τη σύνδεση του κινητού (έχω κάρτα και κάνω αναπάντητες)
7. Έκοψα τις άμεσες επαφές με φίλους (και το chat ή το skype καλό είναι)
8. Σταμάτησα να αγοράζω ρούχα
9. Σταμάτησα να κάνω και δώρα (εννοείται)
Η “σούμα”:
1. Τσιγάρο: 6 ευρώ Χ 365 μέρες = 2.190 ευρώ
2. Goody’s: 5 ευρώ Χ 365 μέρες= 1.825 ευρώ
3. Βενζίνη: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες= 2.600 ευρώ
4. Πώληση αυτοκινήτου: 4.000 ευρώ
5. Clubbing: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες= 2.600 ευρώ
6. Σύνδεση κινητού: 40 ευρώ Χ 12 μήνες= 480 ευρώ
7. Φίλοι: 52 καφέδες Χ 4 ευρώ= 208 ευρώ
8. Ρούχα: 500 ευρώ
9. Δώρα: 500 ευρώ
Αποτέλεσμα: 
Δεκατέσσερις χιλιάδες εννιακόσια τρία ευρώ...(14.903)!!! Είδατε;
ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και εγώ τα πέταγα! (κάτι ήξερε ο Γιωργάκης.)
Για να μην αναφέρω και ότι γλίτωσα από: 
1. Καρκίνο πνευμόνων 
2. Διαιτολόγο 
3. Τροχαία
4. Εφορία 
5. Αλκοτέστ
6. Φλυαρία 
7. Παρεξηγήσεις 
8. Κινέζικες απομιμήσεις 
9. Υποχρεώσεις


ΘΕΛΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ;
Γι’ αυτό ξαναψηφιζω ΠΑΣΟK!!!

Διπλή παγίδα με αποδείξεις-πόθεν έσχες

Πώς θα «τσιμπά» η εφορία δαπάνες και καταθέσεις
Ριζική ανατροπή στο τρόπο που δηλώνουμε τα εισοδήματα στην εφορία αλλά και στο τρόπο με το οποίο θα πρέπει να «δικαιολογούνται» επιφέρει το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα.
Στην φορολογική δήλωση που θα υποβάλουμε το 2012 για τα εισοδήματα του 2011 το μέτρο των αποδέιξων θα ισχύσει κανονικά (αποδείξεις 25% επί του εισοδήματος) όμως με τα νέα δεδομένα που προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, η φορολογική δήλωση του 2013 μεταμορφώνεται σε ένα σκληρό πόθεν έσχες.
Με αφορμή το κύμα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι ασαφείς δηλώσεις του για τις επερχόμενες αλλαγές στο μέτρο της συλλογής αποδείξεων ο υπουργό οικονομικών προχώρησε χτες σε διευκρινήσεις: Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα είτε καταναλώνεται ή αποταμιεύεται θα πρέπει να αποτυπωθεί στην φορολογική δήλωση του 2013.
Όσον αφορά στην κατανάλωση, πλέον, οι κατηγορίες δαπανών που λαμβάνονται υπ’ όψιν για τις αποδείξεις επεκτείνονται στο σύνολο των οικογενειακών δαπανών (ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, ενοίκιο, δίδακτρα, κινητή τηλεφωνία, οικιακές υπηρεσίες, νομικές και ιατρικές υπηρεσίες, ταξίδια κ.λπ.).
Ο φορολογούμενος όμως θα πρέπει να δηλώνει και το εισόδημα που τυχόν αποταμιεύει. Καταθέσεις, ομόλογα, μετοχές και ακίνητα θα δηλώνονται από το επόμενο έτος σε ειδικό έντυπο που θα συνοδεύει τη φορολογική μας δήλωση,
Συγκεκριμένα το νέο σύστημα αποτύπωσης των εισοδημάτων περιγράφεται από τον υπουργό οικονομικών ως εξής: «το σύνολο του εισοδήματος που καταναλώνεται πρέπει να τεκμηριώνεται με παραστατικά που θα καταχωρίζονται ηλεκτρονικά με ευθύνη του εκδότη ή του αποδέκτη τους. Το εισόδημα που τυχόν αποταμιεύεται πρέπει επίσης να δηλώνεται (καταθέσεις, τίτλοι, ακίνητα κοκ).
Δηλαδή, αν για παράδειγμα κάποιος έχει εισόδημα 50.000 ευρώ και έχει αποδείξεις για τις 20.000, τότε θα οφείλει να αποδείξει τι έχει κάνει τις υπόλοιπες 30.000 ευρώ. Αν έχει προχωρήσει σε αγορές περιουσιακών στοιχείων ή τα έχει καταθέσει στην τράπεζα, λογικά, δεν θα επιβαρύνεται με το πέναλτι καθώς εκτός των άλλων τόσο οι αγορές ακινήτων, όσο και οι τραπεζικές καταθέσεις φορολογούνται αυτοτελώς με άλλο τρόπο.
Αν όμως, όπως έχει δικαίωμα, δεν θέλει ή δεν μπορεί να δηλώσει τι έχει κάνει τη διαφορά των 30.000 ευρώ τότε, προφανώς, θα εμπίπτει στην κατηγορία του πέναλτι, δηλαδή θα πρέπει να πληρώσει επιπλέον φόρο με κάποιον συντελεστή που δεν έχει ακόμα καθοριστεί
Στο ερώτημα πως θα αντηχήσει η κυβέρνηση τα εισοδήματα με το ποσοστό των δαπανών που θα πρέπει να προκύπτουν από την κατανάλωση ο υπουργός παρέπεμψε στα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής λέγοντας ότι «από τις έρευνες οικογενειακών προϋπολογισμών προκύπτουν οι αναγκαίες ενδείξεις για τα ποσοστά κατανάλωσης και αποταμίευσης, ανάλογα με το εισοδηματικό επίπεδο».
Κορυφαίο παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνισε πως οι πολίτες θα υποχρεωθούν να συλλέγουν αποδείξεις μεγαλύτερης αξίας από το 25% του εισοδήματός τους που προβλέπεται σήμερα, όμως το ποσοστό αυτό δεν θα ανέρχεται στο 50% του εισοδήματός τους. Τόνισε δε ότι το ποσοστό των αποδείξεων που θα πρέπει να συλλέγουν οι φορολογούμενοι δεν έχει οριστεί.

Ποιος το εισόδημά μου, ποιος το κυνηγά...

Φροντίζοντας για τις διατυπώσεις (ληξιαρχική πράξη θανάτου, ειδοποίηση συγγενών κλπ) και οργανώνοντας τα της τελετής (επιλογή πεθαμενατζή, μενού καφενείου, εκτύπωση και κολωνοκόλληση προγράμματος κλπ), οι χαροκαμένοι συνήθως ξεχνάνε τον καημό τους. Καταχωρίζοντας ηλεκτρονικά τα παραστατικά για την τεκμηρίωση των εισοδημάτων μας (τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, οχτώ το λαδόξυδο) θα αποσύρουμε κι εμείς την εστίασή μας από το ύψος των αποδοχών μας και θα επικεντρώνουμε στις «ισοσκελισμένες» φορολογικές δηλώσεις. Το νέο σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης των εισοδημάτων που συνελήφθη κι έπεσε στο εισπρακτικό τραπέζι εψές, κατόπιν μίας ακόμα αποστάξεως της φαιάς ουσίας του Βαγγέλη Βενιζέλου, απαιτεί συνέπεια, συνέχεια και ακρίβεια. Είναι από μόνο του μια ολόκληρη επιστήμη από την οποία θα αναδυθεί μία νέα γενιά προκλήσεων- προσκλήσεων, άλλοθι, δικαιολογιών και αυτοπαρηγορητικών δηλώσεων όπως: « Δεν μπορώ απόψε αγάπη μου. Καταχώριζα ως αργά τα δικαιολογητικά από τις τυρόπιτες του μήνα και τα μάτια μου κάνουνε enter», «Θες να έρθεις από το σπίτι να ισοσκελίσουμε τις δηλώσεις μας;», «Το είχα σκυλοβαρεθεί το Facebook. Τώρα ενημερώνω 24 ώρες το 24ωρο τη σελίδα μου στο υπουργείο Οικονομικών». «Από τότε που περνάω τις δαπάνες μου στο σύστημα ξέχασα την εφεδρεία. Αισθάνομαι και πάλι ότι δουλεύω»… «Έχω γράψει με bold στο βιογραφικό μου ότι έμαθα το Microsoft Office στου Μπένι»… Γενικώς, οι απανταχού χρήστες μόνο ωφελημένοι μπορεί να εξέλθουν από την περίοδο «πρακτικής» στους κόλπους του οικονομικού Big Brother… Αυτό που κινδυνεύει από κατάθλιψη είναι το ίδιο το σύστημα που αποδεδειγμένα έχει υψηλότερο EQ, ενσυναίσθηση και αγνά αισθήματα από τους ενδοκυβερνητικούς και εξωκυβερνητικούς τεχνοκράτες… Το Υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να προβλέψει το ενδεχόμενο να αυτομολήσουν τα μικροτσίπς υπέρ των φορολογουμένων εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σοσιαλιστική στυγνότητα… Ήδη κάποια στελέχη καταθέτουν ότι άκουσαν από τα σπλάχνα του server τους λεπτές ρομποτικές φωνές να τραγουδάνε λυπημένα Άκη Πάνου: « Αυτός που κλε- για να ταΐ- κουτσουβελάκια, απ’ το Θεό κι από εμέ συγχωρεμέ-… Τα δε modem κρατούσαν το ίσο…

Κόντρα Βενιζέλου - Παπαϊωάννου για τις αποδείξεις

Τεταμένο κλίμα
Αν και η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου διήρκεσε λίγη ώρα -καθώς το σχέδιο για την εργασιακή εφεδρεία δεν ήταν έτοιμο και το θέμα μετατέθηκε για την Κυριακή-, το κλίμα μεταξύ των υπουργών ήταν αρκετά τεταμένο και δεν απετράπησαν τελικά οι λογομαχίες.
Αφορμή αυτήν τη φορά ήταν το θέμα με τις αποδείξεις, για τις οποίες από το υπουργείο Οικονομικών υπήρξαν αντιφατικές τοποθετήσεις και τελικά ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος διευκρίνισε ότι θα ισχύσει το όποιο νέο καθεστώς από το 2012.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου επέκρινε ανοιχτά και έντονα τον κ. Βενιζέλο για το χειρισμό του θέματος, λέγοντας ότι δεν μπορεί να έχει μια στάση «είπα-ξείπα», καθώς όλη αυτή η συμπεριφορά κάνει ζημιά στην κυβέρνηση.
Η παρατήρηση αυτή εξόργισε τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος αντέδρασε ακαριαία και επιτέθηκε προσωπικά στον κ. Παπαϊωάννου, τον οποίο κατηγόρησε ότι δημιουργεί εντυπώσεις, ενώ υπεραμύνθηκε των χειρισμών του.

Ο Γιώργος «κράζει» την Άννα για τα βιβλία!

Τι σημασία έχουν τα βιβλία στη σύγχρονη εκπαίδευση; Τι είναι τα βιβλία πέρα από άσκοπες εκτυπώσεις, σελιδοποιήσεις και κυρίως απώλεια εκατοντάδων δένδρων απαραίτητων για το οξυγόνο μας. Αν αναλογιστούμε κιόλας ότι κάθε καλοκαίρι η ηρεμία και η κοινωνική ευταξία της χώρας απειλείται από τα φλεγόμενα (και ιπτάμενα ενίοτε) βιβλία των αποφοιτούντων, τότε τι είναι τα βιβλία;
Και ενώ σε μια χαλαρή κουβεντούλα μεταξύ Άννας Διαμαντοπούλου και Γιώργου Παπανδρέου, οι παραπάνω απόψεις- που θα εξέθετε η κυρία υπουργός- θα περίμενε κανείς να τύχουν ευνοϊκής αντιμετώπισης από τον Πρωθυπουργό- είναι θέμα στυλ και αντίληψης θα σκεφτόταν, κάνει λάθος!
Διότι ο πρωθυπουργός έχει άποψη και μάλιστα διαφορετική από της Άννας. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπανδρέου όχι μόνο διαφωνεί κατηγορηματικά με την άποψη της υπουργού για τα βιβλία, αλλά το λέει κιόλας στην προσωπική του ιστοσελίδα στο διαδίκτυο.
Η κυρία Διαμαντόπουλου, μετά τις φετινές καθυστερήσεις, διαμηνύει ότι τα βιβλία, δεν είναι πλέον και τόσο απαραίτητα στην εκπαίδευση, καθώς η διδακτική στα σχολεία εκσυγχρονίζεται, πρέπει να περάσει στο επόμενο στάδιο, εκείνο της ψηφιακής εκπαίδευσης, μέσω υπολογιστών, dvd άντε και φωτοτυπιών.
Αυτή την προσέγγιση της υπουργού περί της χρησιμότητας των βιβλίων στα σχολεία δεν φαίνεται να ενστερνίζεται όμως ο Γιώργος Παπανδρέου... Όπως αναφέρει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην ιστοσελίδα του, το βιβλίο είναι η καρδιά της εκπαίδευσης «αδειάζοντας» έτσι - με τρόπο- την κυρία Διαμαντοπούλου. Συγκεκριμένα, με αφορμή την έκθεση βιβλίου στη Θεσσαλονίκη πριν λίγους μήνες ο πρωθυπουργός τονίζει κατά διαολική σύμπτωση: «Το βιβλίο είναι η καρδιά της εκπαίδευσης».
«Για μία ακόμη χρονιά η Θεσσαλονίκη γίνεται επίκεντρο για τον κόσμο του βιβλίου. Η 8η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης παίρνει ξανά τη σκυτάλη δίνοντας την ευκαιρία σε όλους, συγγραφείς, επαγγελματίες και αναγνώστες κάθε ηλικίας να συναντηθούν, ν’ ανταλλάξουν ιδέες και προτάσεις, να ανακαλύψουν νέες, ακόμη πιο γοητευτικές πτυχές της σύγχρονης εκδοτικής πραγματικότητας» καταλήγει.
Υ.Γ.: Η Άννα, Γιώργο, τα ξέρει αυτά; Η κατάλαβε ότι εμμέσως πλην σαφώς την... κράζεις και κάνει το κορόιδο;
http://www.newpost.gr

ΦΟΡΟ - SMS ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

Γραπτό μήνυμα (sms) θα πρέπει να στείλουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών οι φορολογούμενοι που εξαιρούνται από το ειδικό τέλος ακινήτων ή όσοι θα επιβαρυνθούν με τον ειδικό χαμηλό συντελεστή 0,5 ευρώ το τμ.
Και αυτό για να μην φορολογηθούν με την κανονική κλίμακα του ειδικού τέλους. Το μήνυμα θα πρέπει να έχει αποσταλεί έως τις 2 Οκτωβρίου 2011 και η Γενική Γραμματεία αφού επεξεργαστεί τα στοιχεία θα απαντήσει για το αποτέλεσμα της αίτησης. Δηλαδή για το αν πραγματικά ο φορολογούμενους δικαιούται της απαλλαγής ή της ειδικής φορολόγησης.
Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου. Σ αυτήν διευκρινίζεται ότι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αφού επεξεργαστεί τα στοιχεία, παραδίδει στη ΔΕΗ και στους άλλους εναλλακτικούς παρόχους ρεύματος λίστα με τα ονόματα όσων απαλλάσσονται του ειδικού τέλους ή δικαιούνται να πληρώσουν μειωμένο τέλος.
Σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να στείλουν το sms στον αριθμό 54160 αναγράφοντας ΕΤΑ, τον αριθμό φορολογικού μητρώου τους και τον αριθμό της παροχής τους διαχωριζόμενα με έναν κενό χαρακτήρα.
Σε περίπτωση που οι παραπάνω φορολογούμενοι δεν υποβάλουν γραπτό μήνυμα μέχρι τις 2 Οκτωβρίου θα καταβάλουν την πρώτη δόση. Μπορούν πάντως να το στείλουν και μετά έως τις 30 Νοεμβρίου. Εφόσον η αίτηση γίνει δεκτή θα ληφθεί υπόψη στον πρώτο λογαριασμό που θα εκδοθεί από τη ΔΕΗ ή τους εναλλακτικούς παρόχους μετά την έγκριση της αίτησης. Για ποσά που καταβλήθηκαν επιπλέον θα γίνει συμψηφισμός στους επόμενους λογαριασμούς

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΛΟΓΩ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Στην ενεργοποίηση του νόμου που επιτρέπει την κατάσχεση μισθών και συντάξεων έχουν προχωρήσει το τελευταίο διάστημα αρκετές εφορίες, εξαιτίας των οφειλών προς το Δημόσιο. Όπως κατήγγειλε στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 ο πρόεδρος των εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Βασίλης Αλεβιζόπουλος, 20 υπάλληλοι της υπηρεσίας έχουν υποστεί κατασχέσεις μισθών, ενώ απειλούνται και με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από τράπεζες, καθώς μένουν απλήρωτες οι δόσεις στεγαστικών και άλλων δανείων.
H πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, Φρόσω Σταυράκη, απαντώντας στην παραπάνω καταγγελία, επιβεβαίωσε ότι ο νόμος που επιτρέπει την κατάσχεση μισθών και συντάξεων, έχει ενεργοποιηθεί και πως το μέτρο εφαρμόζεται με ένταση τους τελευταίους μήνες.
Πηγές του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζουν ότι δεν πρόκειται για κάποια ειδική εντολή αλλά οι κατασχέσεις ήρθαν ως αποτέλεσμα της δράσης μιας νέας υπηρεσιακής μονάδας είσπραξης του υπουργείου, η οποία έχει ξεκινήσει εντατικούς ελέγχους για τους οφειλέτες του Δημοσίου.

Εφέτη ανακριτή για τα περί αλλοίωσης του ελλείμματος ζητεί ο ΔΣΑ

Μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο
Την παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών προκάλεσαν οι καταγγελίες περί αλλοίωσης των στοιχείων, από την Εθνική Στατιστική Αρχή, του ελλείμματος του προϋπολογισμού του 2009.
Ο πρόεδρος του ΔΣΑ κατέθεσε σήμερα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, μηνυτήρια αναφορά, με την οποία ζητεί την άμεση και επείγουσα ποινική διερεύνηση των καταγγελιών.
Ο Γιάννης Αδαμόπουλος ζητά να επιληφθεί της υπόθεσης το Εφετείο και να ορισθεί για τη διερεύνησή της εφέτης ανακριτής.
Για την υπόθεση έχει διατάξει ήδη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπονής, την οποία ανέλαβε να διενεργήσει η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου, με σκοπό να εξακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων και να εντοπιστεί αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων σε βάρος της εθνικής οικονομίας.
Οι καταγγελίες προήλθαν από το πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωή Γεωργαντά, σύμφωνα με την οποία η Αρχή, με μη επιστημονικές μεθόδους διόγκωσε το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 από περίπου 12-13% σε 15,4%, με στόχο να επιβληθούν στην χώρα περισσότερα και σκληρότερα δημοσιονομικά μέτρα.

Παραλήρημα ανθελληνικής προπαγάνδας

Άλλο η διπλωματία, άλλο τα προκλητικά βίντεο των Γερμανών
Οι Γερμανοί βουλευτές ενέκριναν πριν από λίγο με την ψήφο τους βοήθεια ύψους 22,4 δισεκατομμυρίων ευρώ για τρία χρόνια προς την Ελλάδα.
Καλή η διπλωματία αλλά ποιος μπορεί να ξεχάσει δημοσιεύματα του Focus που κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας με καυστικά σχόλια για τους Έλληνες καθώς και ένα παλαιότερο βίντεο από τη δημοφιλή εκπομπή «Harald Schmidt Show», που προβλήθηκε από το κανάλι «Das Erste», το οποίο ανήκει στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.
Όλα αυτά συντηρούν την ανθελληνική προπαγάνδα των Γερμανών που δεν σταματούν να ασχολούνται με την Ελλάδα παρά τις κινήσεις ματ που κάνουν κατά καιρούς οι Γερμανοί.
Στο βίντεο, μεταξύ άλλων η ανιστόρητη παρουσιάστρια δείχνει φωτομονταρισμένη εικόνα από αρχαίο αγγείο όπου ένας τούρκος πηδάει έναν Έλληνα που κρατάει την Ελληνική σημαία, ενώ εκτενής αναφορά γίνεται για τη διαφθορά των Ελλήνων και για το πώς εξαπάτησε την ευρωζώνη για να γίνει μέλος της.

Μαθήματα Σάββατο, γιορτές και αργίες

Εγκύκλιος για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών λόγω καταλήψεων
Στην έκδοση εγκυκλίου, με την οποία καθορίζονται οι τρόποι αναπλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών, μετά την εξάπλωση του «ιού» των καταλήψεων στα σχολεία, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση που δόθηκε στα σχολεία, η αναπλήρωση των χαμένων μαθημάτων θα γίνεται τα Σάββατα, τις αργίες αλλά και με την περικοπή εορτών.
Επίσης θα μπει «ψαλίδι» στις σχολικές εκδρομές και θα προστεθούν επιπλέον διδακτικές ώρες μετά την ολοκλήρωση του ημερησίου προγράμματος.
Το υπουργείο Παιδείας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρατείνει το διδακτικό έτος, εφόσον η ύλη δεν μπορεί να καλυφθεί με τους παραπάνω τρόπους.

Αντισυνταγματικός και μη λειτουργικός ο νόμος για την εφεδρεία

Δηλώσεις των Τσόνογλου, Τζελέπη, Κεγκέρογλου, Τόγια και Δ. Παπουτσή
Η εργασιακή εφεδρεία εξακολουθεί να προβληματίζει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ο τρόπος εφαρμογής του θεσμού, τα κριτήρια που θα ισχύσουν, αλλά και τα ζητήματα συνταγματικότητας που εγείρονται, είναι παράμετροι που επισημαίνουν, ενώ με δηλώσεις τους στο 24h ζητούν διασαφηνίσεις από την κυβέρνηση.
«"Η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων προβλέπεται και προστατεύεται από το Σύνταγμα. Αυτό αφορά το στενό κύκλο του δημοσίου τομέα, δεν επεκτείνεται σε κάποιους που έχουν προσληφθεί με συμβάσεις αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου. Αυτοί δεν απολαμβάνουν τα προνόμια όσων κατέχουν μόνιμες οργανικές θέσεις και η πρόσληψη τους γίνεται μέσω ΑΣΕΠ. Όμως υπάρχει θέμα μέχρι που μπορεί να φτάσει η προστασία της μονιμότητας στο δημόσιο και βεβαίως το θέμα της συνταγματικότητας πρέπει να ελεγχθεί έτσι και αλλιώς», λέει η Βασιλική Τσόνογλου.
«Θεωρώ ότι επί 2 χρόνια θεωρητικολογούσαμε για το πλεονάζον προσωπικό στο δημόσιο και για τις ελλείψεις. Μου είναι αδιανόητο στο παρά πέντε να μην είναι ξεκάθαρο το τοπίο για το αν είναι συνταγματικά επιτρεπόμενη η εφεδρεία ή όχι. Για αυτό άλλωστε μαζί με άλλους συναδέλφους είχαμε καταθέσει σχετική επιστολή στον κ. Ρέππα. Για ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά στην εργασία χιλιάδων πολιτών οφείλουμε όχι μόνο να είμαστε προσεκτικοί αλλά και σωστά προετοιμασμένοι, έτσι ώστε τα κριτήρια να είναι διάφανα κα αξιοκρατικά», υποστηρίζει ο Μιχάλης Τζελέπης.
«Αυτό που πρέπει να κάνουμε παράλληλα με την εφαρμογή της εφεδρείας ή ακόμα καλύτερα πριν την εφαρμογή της, είναι να αξιοποιηθεί το ανθρώπινο δυναμικό ακόμα και με μετακινήσεις, χωρίς αιτήσεις ενδιαφερομένων, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες που έχουν δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια να εφαρμοστεί η εφεδρεία, αλλά αφού υπάρξει ποιοτική αξιολόγηση του κάθε φορέα. Η οριζόντια αντιμετώπιση δεν λαμβάνει υπ’ όψιν τις ανάγκες και τις αποδόσεις του κάθε φορέα. Ως προς το θέμα της αντισυνταγματικότητας, αν υπάρξει πρόβλημα, αυτό θα αφορά μόνο το στενό δημόσιο τομέα», μας είπε ο Βασίλης Κεγκέρογλου.
«Δεν θεωρώ ότι θα υπάρξει πρόβλημα αντισυνταγματικότητας στην εφαρμογή του θεσμού της εργασιακή εφεδρείας, ωστόσο εκτιμώ ότι θα υπάρξουν λειτουργικά προβλήματα, τα οποία πρέπει να επιλυθούν», σημείωσε ο Βασίλης Τόγιας.
«Νομίζω ότι εύλογα εγείρονται προβληματισμοί που αναδεικνύουν θέματα συνταγματικότητας της συγκεκριμένης ρύθμισης και καλό θα είναι έγκαιρα να αποσαφηνιστούν όλες οι ουσιώδεις πτυχές αυτού του ζητήματος», τονίζει ο Δημήτρης Παπουτσής.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταλήψεις στα σχολεία

Σε επιφυλακή η εισαγγελία για καταλήψεις σε πανεπιστήμια και υπουργεία
Για τις καταλήψεις στα σχολεία παρενέβη ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, ζητώντας με την εγκύκλιό του να ακολουθείται ακόμα και η αυτόφωρη διαδικασία όταν διαπράττονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.
Αντίθετα, ο εισαγγελέας συστήνει προς του συναδέλφους του και τα αστυνομικά όργανα να αποφεύγεται η τήρηση του αυτοφώρου για ανήλικους μαθητές.
Ο ανώτατος εισαγγελέας λειτουργός αναφέρει στην εγκύκλιό του ότι: «Ανάμεσα στους καταληψίες παρεισφρύουν νυχτερινές ώρες και άτομα που δεν ανήκουν στη ακαδημαϊκή κοινότητα τα οποία προβαίνουν σε καταστροφές των υποδομών του σχολείου ενώ οι αφαιρέσεις εκπαιδευτικού υλικού και υπολογιστών είναι σύνηθες φαινόμενο».
Και καταλήγει: «Σε κάθε περίπτωση η εξεζητημένη εγκληματική συμπεριφορά από ανηλίκους μαθητές να ερευνάται και τυχόν συνδρομή παραμέλησης και εποπτείας ανηλίκους από γονείς του».
Σύμφωνα με πληροφορίες οι εισαγγελικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να παρέμβουν αν χρειαστεί για τις καταληψίες στα πανεπιστήμια και στους δημόσιους οργανισμούς απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι η ενημέρωση από τους διευθυντές των οργανισμών ή τους πρυτάνεις περί κατάληψης ή τέλεσης άλλης αξιόποινης πράξης.
Εναρμονισμένη με την εγκύκλιο τους εισαγγελέα είναι και η παραγγελία της προϊσταμένης της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών κας Ελένης Ράικου η οποία ζητά από τις αστυνομικές αρχές να ερευνούν το θέμα των καταλήψεων και να εφαρμόζεται ο νόμος όταν αυτόφωρα αδικήματα.

Ο εισπράκτωρ και ο νεκροθάφτης

Η κυβέρνηση έχει μεριμνήσει για όλα: ο δεύτερος είναι απαραίτητος, μετά τον πρώτο…

Έλα στην παρέα μας φτωχέ (συναισθηματικά) Γερμανέ…


Η Ελλάδα είναι λυγισμένη και χρεοκοπημένη. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού της φτάνει σχεδόν το 10% του ΑΕΠ, ενώ οι Γερμανοί έχουν πνίξει το δικό τους έλλειμμα στο 1,5%. Ρωτήστε έναν τυπικό Γερμανό και θα σας πει: «Πίνουν και χορεύουν όλη μέρα. Εμείς περιμένουμε το ηλιοβασίλεμα για να ξεκινήσουμε». Αυτή είναι η εικόνα που έχει. Οι σκληρά εργαζόμενοι, πειθαρχημένοι Γερμανοί παραμένουν αξιόχρεοι και νηφάλιοι. Αντίθετα, οι γείτονες της Μεσογείου περιφέρονται σε γόνιμους αγρούς με ανθισμένες λεμονιές και ελιές.
Παρ’ όλα αυτά οι Γερμανοί υποστηρίζουν, έστω και με γκρίνιες, τα πακέτα διάσωσης. Στις πρόσφατες εκλογές στη Γερμανία ενισχύθηκαν οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι, παρότι είναι ακόμη πιο φιλικοί προς το ευρώ απ’ ό,τι η κυβέρνηση Μέρκελ. Μα γιατί οι Γερμανοί βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να σώσουν τον Αλέξη Ζορμπά και τους γείτονές του; Η τυπική απάντηση είναι για να διαφυλάξουν τη γερμανική οικονομία. Αλλά αυτό είναι ένα φτωχό επιχείρημα. Παρά τη μεγάλη κρίση της παγκόσμιας οικονομίας, η γερμανική παραμένει σταθερή, με την ανεργία στο αξιοπρεπές ποσοστό του 7%, ενώ η χώρα έχει θετικό εμπορικό ισοζύγιο, ακόμη και στις συναλλαγές της με την Κίνα. Είναι βέβαια αλήθεια ότι η υιοθέτηση του ευρώ, το 1999, βοήθησε τις γερμανικές εταιρείες, αλλά ο κύριος σκοπός της Ευρωζώνης δεν ήταν ποτέ οικονομικός. Εάν το χρήμα ήταν το θέμα, η Γερμανία δεν θα είχε εγκαταλείψει το αγαπημένο της μάρκο, ελεγχόμενο από την αξιόπιστη και λιτή Μπούντεσμπανκ, για ένα νέο νόμισμα που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο κάποιοι ξένοι πολιτικοί, οι οποίοι θα ενδιαφέρονται για να προσελκύσουν ψήφους στη Σλοβενία.
Οχι λοιπόν. Το πραγματικό κίνητρο της Γερμανίας για να βοηθήσει τους Ελληνες δεν είναι το χρήμα. Είναι η κουλτούρα. Οι Γερμανοί υποφέρουν από εθνική ζήλια. Επί 200 χρόνια αναζητούν το χαμένο κομμάτι της ψυχής τους: το πάθος. Το βρίσκουν συνήθως στον Νότο και ζηλεύουν το χαλαρό πνεύμα και τις ηλιόλουστες ημέρες που απολαμβάνουν οι ανέμελοι Μεσογειακοί τους γείτονες.
Στις αρχές του 19ου αιώνα, ο Γκαίτε έγραψε ότι τα ταξίδια του στην Ιταλία τον γέμισαν με δημιουργική ενέργεια. Λίγο αργότερα, ο Χάινριχ Χάινε προσκύνησε την ίδια χώρα, γράφοντας στον θείο του: «Εδώ η φύση είναι πανέμορφή και οι άνθρωποι αξιαγάπητοι. Στον αέρα των ψηλών βουνών, ξεχνάς τα προβλήματά σου και η ψυχή σου αγαλλιάζει». Από την πλευρά του, ο Νίτσε υποστήριξε ότι η γερμανική ψυχή είναι υπανάπτυκτη και χρειάζεται περισσότερο πάθος. Ο Γερμανός φιλόσοφος είχε εντυπωσιαστεί με την Αρχαία Ελλάδα και είναι γνωστός για τη σύγκριση που έκανε ανάμεσα στον νηφάλιο Απόλλωνα και τον ριψοκίνδυνο, μεθύστακα του Νότου, Διόνυσο. Μια δόση από Διόνυσο ίσως να μην ήταν κακή για τη Γερμανία, σημείωνε ο Νίτσε.
Σήμερα, όμως, η Γερμανία φαίνεται πολύ απολλώνια. Εταιρείες όπως η BMW κατακτούν τις διεθνείς αγορές, σχεδιάζοντας αψεγάδιαστες και τέλεια συγχρονισμένες μηχανές. Αλλά πότε μπορούν οι Γερμανοί να μπουν στο πνεύμα του Διόνυσου; Μόνο όταν κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, ή ακόμη και την Πορτογαλία. Ακόμη και τότε όμως, δεν μπορούν να ισορροπήσουν, όπως φαίνεται και στη νουβέλα του Τόμας Μαν «Θάνατος στη Βενετία», όπου ο αγέλαστος και αυταρχικός πρωταγωνιστής, αλλάζει ριζικά τους τρόπους του και το φέρσιμό του, όταν βρίσκεται στην Ιταλία.
Η Γερμανία λοιπόν έχει τη δύναμη να επιβάλει την πειθαρχία, αλλά νιώθει άσχημα για τους γείτονές της. Οι Γερμανοί απλώς δεν μπορούν να κόψουν τους συναισθηματικούς τους δεσμούς με τους απείθαρχους, αλλά παθιασμένους αδελφούς τους στον Νότο. Στη διάρκεια του Οκτόμπερφεστ (το διάσημο φεστιβάλ μπίρας του Μονάχου), οι Γερμανοί τραγουδούν συχνά, καθώς πίνουν, το λαϊκό τραγούδι «Grieschiher Wein» (ελληνικό κρασί). Μυστηριώδες και διεγερτικό, το ελληνικό κρασί συγκρίνεται με το «αίμα της γης» από τον λαϊκό στιχουργό. Στο τραγούδι, ένας Γερμανός κρυφοκοιτάει, ενώ οι Ελληνες πίνουν παρέα και αποζητάει να τον καλέσουν μαζί τους. Δεν χρειάζεται να τους το πει όμως, γιατί οι Ελληνες με τα σκούρα μάτια, τον καλούν στην παρέα τους.
Παρότι στη διάρκεια της ιστορίας τους, οι Γερμανοί υποστήριξαν τη φυσική τους ανωτερότητα, η αλήθεια είναι ότι ακόμη δεν είναι σίγουροι για το αν είναι ευχαριστημένοι με τον τρόπο ζωής τους.

Λήγει αύριο η προθεσμία απογραφής συνταξιούχων του ΙΚΑ

Αύριο είναι η τελευταία ημέρα απογραφής των συνταξιούχων του ΙΚΑ, με τον διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλος, να δηλώνει ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στο χρονικό όριο που έχει τεθεί. Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ πρέπει να προσέλθουν αυτοπροσώπως στην τράπεζα, από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία...
σύνταξη, επιδεικνύοντας το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και το ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων. Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης του συνταξιούχου, νόμιμος πληρεξούσιος θα πρέπει να μεταβεί, με τα ίδια δικαιολογητικά, στο υποκατάστημα ΙΚΑ του τόπου κατοικίας του δικαιούχου. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΙΚΑ, μέχρι πριν από λίγες μέρες είχε απογραφεί περίπου το 75% των συνταξιούχων.

Η ΕΕ ανάχωμα στις τουρκικές απειλές και διεκδικήσεις

Το ποστ αυτό αφιερώνεται σε όσους πιστεύουν ότι η θέση μας είναι στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη.
Είναι ευρέως και από πολλού γνωστό ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) επιδιώκει με κάθε τρόπο να εξασφαλίσει εναλλακτικές πηγές φυσικού αερίου για να απεξαρτηθεί από τη Ρωσία ως τον μοναδικό της προμηθευτή.
Αυτός είναι ο λόγος, προφανώς, της πρόσφατης συλλογικής πολιτικής απόφασης των 27 κρατών μελών της ΕΕ για έναρξη διαπραγματεύσεων με το Αζερμπαϊτζαν και το Τουρκμενιστάν για την κατασκευή ενός υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου στα πλαίσια μιας «νομικά δεσμευτικής συνθήκης». «Στόχος είναι, όπως έχει ανακοινωθεί, η απεξάρτηση της ΕΕ από τη Ρωσία και την Εταιρεία Gazprom, με βασικήν επιδίωξη την εξασφάλιση εναλλακτικών πηγών παροχής φυσικού αερίου».
Η Κύπρος και η Ελλάδα που βρίσκονται ήδη μέσα στον αυλόγυρο της ΕΕ σε ελάχιστη συγκριτικά απόσταση και με πολύ χαμηλότερο κόστος μεταφοράς θα ήσαν μια πολύ καλύτερη επιλογή για την ΕΕ ως προμηθευτές. Είμαστε άλλωστε μέλη της ΕΕ που απλοποιεί πολλά πράγματα. Τα δύο αυτά στοιχεία συνθέτουν για τις δύο χώρες μας ένα σημαντικό προνόμιο της υπαλλακτικής πηγής φυσικού αερίου για την ΕΕ ενώ ταυτόχρονα αποτελούν και ένα πλεονέκτημα για την ίδια την ΕΕ ως προμηθευτές της.
Μπορούμε και πρέπει με τους κατάλληλους και έγκαιρους χειρισμούς, από κοινού οι δύο χώρες μας, δια μιας συμφωνίας με την ΕΕ για συνεκμετάλλευση, με ευνοϊκούς για μας όρους, των πλούσιων κοιτασμάτων μας φυσικού αερίου να προσφέρουμε στην ΕΕ λύση του πιο πάνω προβλήματος της και σε χαμηλότερο κόστος για την ΕΕ λόγω μικρότερης απόστασης έναντι των απομακρυσμένων Αζερμπαϊτζάν και Τουρκμενιστάν. Για την ΕΕ μια τέτοια συμφωνία θα εξασφάλιζε την απεξάρτηση της από τη Ρωσία όπως επιδιώκει, αλλά και από την Τουρκία διότι η προμήθεια από τις δύο αυτές χώρες αναγκαστικά θα περάσει πάλιν μέσω Τουρκίας με το ανάλογο πρόσθετο χαράτσι.
Όταν η ΕΕ καταστεί συνέταιρος και σύμμαχος μας, προς αμοιβαίον όφελος, στην αξιοποίηση του φυσικού αυτού πλούτου μας, κάτι που και η Αμερική θα έβλεπε με καλό μάτι, λόγω της απεξάρτησης της ΕΕ από τη Ρωσία, θ’ αποτελούσε την καλύτερη και πιο αποτελεσματική ασπίδα για Ελλάδα και Κύπρο έναντι των απειλών και παράλογων διεκδικήσεων της Τουρκίας.
Αντί η Ελλάδα να καθυστερεί για τόσα τώρα χρόνια τη χρυσοφόρο εκμετάλλευση των βεβαιωμένων πλούσιων κοιτασμάτων της λόγω απειλών της Τουρκίας ή ακόμα χειρότερα να κάνει σκέψεις, όπως έχει δημοσιευθεί πρόσφατα, συνεταιρικής συνεκμετάλλευσης του δικού της φυσικού πλούτου στο Αιγαίο με την Τουρκία, που σίγουρα θα ήταν κάτω από επαχθέστατους όρους, λόγω της γνωστής υπερτροφικής αλαζονείας και κακοπιστίας της Τουρκίας και της ανισοσκέλιας δυνάμεων, η συνεκμετάλλευση με την ΕΕ θα ήταν κατά πολύ επωφελέστερη και ασφαλέστερη.
Με μια τέτοια συμφωνία με την ΕΕ πλην και πέραν των τεράστιων ωφελημάτων, οικονομικών και πολιτικών, λόγω απαλλαγής από τις απειλές και διεκδικήσεις της Τουρκίας, θα μπορούσαν, Κύπρος και Ελλάδα, ν’ αποτελέσουν, με κόμβο τη Κύπρο, και αγωγό προς την ΕΕ μέσω Ελλάδος, την οδό διοχέτευσης όλων των υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου, της Κύπρου, της Αιγύπτου, του Ισραήλ, του Λιβάνου, της Συρίας, ίσως και του Ιράκ, προς την ΕΕ με τεράστια οφέλη, δι’ αμφότερα τα μέρη.
Εάν είχαμε αρχίσει διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, μόλις είχαν διαπιστωθεί τα τεράστιας απόδοσης κοιτάσματα μας, όπως υπήρξαν εισηγήσεις αλλά δυστυχώς αγνοήθηκαν, σήμερα θα είχαμε κατά πάσα πιθανότητα κατοχυρωμένα τα δικαιώματα και συμφέροντά μας και θ’ αποφεύγαμε τις εκβιαστικές πιέσεις και απειλές της Τουρκίας προς Κύπρο και Ελλάδα.
Έστω και σήμερα, δεν είναι αργά, πιστεύουμε, φτάνει να προβούμε, ως θέμα πρώτης μας προτεραιότητας, σε επείγουσες σχετικές επαφές με την ΕΕ η οποία όπως υπάρχουν απόλυτα επιβεβαιωμένες ενδείξεις, έχει τεράστιον ενδιαφέρον εξασφάλισης των υδρογονανθράκων μας, με το αζημίωτο της άλλωστε και ως εναλλακτική πηγή προμήθειας της.
Με σύμμαχό μας την ΕΕ στην εκμετάλλευση του φυσικού μας αερίου, θα μπορούσαμε ν’ απαιτήσουμε ως αντάλλαγμα και να εξασφαλίσουμε την στήριξη των κρατών μελών της στο δίκαιο αίτημα μας για λύση του Κυπριακού δια της εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου, που θ’ αποτελούσε την ιδανική λύση και τη μοναδική ελπίδα σωτηρίας μας από τα δόντια της Τουρκίας. Με την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου θα εγκαθιδρύετο στην ενωμένη Κύπρο μια πραγματική δημοκρατία στην οποία θα αποκαθίσταντο τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Κυπρίων υπό καθεστώς ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας, κάτω από την άγρυπνη επιτήρηση και φροντίδα της ΕΕ. Μια δημοκρατία όπως την απολαμβάνουν, προς πλήρη ικανοποίηση τους, 500 εκ. Ευρωπαίοι και γιατί να μην ικανοποιεί τους ΤΚ, εάν το ενδιαφέρον της Τουρκίας ήταν φυσικά τα πραγματικά συμφέροντα των ΤΚ και όχι τα δικά της επεκτατικά σχέδια, όπως στην πράξη συμβαίνει.
Εν τω μεταξύ θα πρέπει να διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο, ως κόρην οφθαλμού, το πολυτιμότατο προνόμιο ν’ αποτελούμε εναλλακτική πηγή προμήθειας υδρογονανθράκων προς την ΕΕ, την ύψιστη σημασία του οποίου έχουμε επαρκώς τονίσει πιο πάνω.
Επιβάλλεται επομένως να διατηρήσουμε ως Κύπρος το αποκλειστικό δικαίωμα εξαγωγών των υδρογονανθράκων μας και να μη προβούμε σε δεσμευτικές συμβάσεις με οποιοδήποτε κράτος που θα επηρεάσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο ή βαθμό τον έλεγχο των εξαγωγών μας για να είμαστε απόλυτα ελεύθεροι να διοχετεύουμε εμείς κατ’ ευθείαν τους υδρογονάνθρακες μας προς την ΕΕ που είναι ο φυσικός προορισμός τους.
Εγείρουμε το θέμα αυτό διότι εκυκλοφόρησαν πρόσφατα φήμες ότι σε αντάλλαγμα του Ρωσικού δανείου των €2.5 δις, υποσχεθήκαμε ή και παραχωρήσαμε στη Ρωσία το αποκλειστικό δικαίωμα εγκατάστασης της μονάδας υγροποίησης του φυσικού αερίου μας και δι’ αυτής τον έλεγχο εξαγωγών του, κάτι που δεν πιστεύουμε αλλά αν αληθεύει, θα εξουδετέρωνε το τεράστιας αξίας προνόμιο μας ως υπαλλακτικής πηγής προμήθειας στην ΕΕ, αφού θα ήλεγχε τότε και τις κυπριακές εξαγωγές προς την ΕΕ, ή Ρωσία.
Το θέμα αυτό πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα.

Παναγιωτακόπουλος: «Σκέφτεται κανείς σ’ αυτή την κυβέρνηση;»

«Υπάρχει κοινός νους;» διερωτάται ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και επιτίθεται με σκληρά λόγια στην κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο για το τέλος ακινήτων και όχι μόνο.
«Σκέφτομαι σοβαρά αν θα πληρώσω το χαράτσι για τα ακίνητα. Προβληματίζομαι αν θα δεχτώ μια αυθαίρετη και άδικη πράξη ενός πανικοβλημένου οικονομικού επιτελείου, που λειτουργεί άδικα, χωρίς μελέτη, χωρίς κανένα σχέδιο και χωρίς καμία ευαισθησία απέναντι σε εκατομμύρια συμπολίτες μου.
Σκέφτομαι ότι για ένα σπίτι που το απέκτησα νόμιμα, πληρώνοντας τους φόρους που μου αναλογούσαν, θα πρέπει να τιμωρηθώ, θα πρέπει να πληρώνω και ενοίκιο για το ίδιο μου το σπίτι στο κράτος! Γιατί;», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Και συνεχίζει: «Σκέφτομαι ότι αν με την ίδια σπουδή που σχεδιάζουν χαράτσια και νέους φόρους, ασχολούνταν με τη φοροδιαφυγή θα είχανε επιλύσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της χώρας. Αναρωτιέμαι αν τελικά το θέλουν.
Μήπως τελικά η μη πληρωμή θα βοηθήσει το οικονομικό επιτελείο να ασχοληθεί με το πραγματικό πρόβλημα της οικονομίας;».

"Έπνιξαν τις μετοχές"

Η μετοχή της «Τράπεζας της Ανατολής» απέκτησε «αναδόχους προστάτες». Αυτό προκύπτει από τη συνέντευξη-ποταμό του Ευρυβιάδη Μετοχαράκη, επιχειρηματία, ο οποίος επί μακρόν παρακολούθησε την πολιτική πορεία της Νέας Δημοκρατίας και έχει προσωπική εικόνα για τα ενδότερα των έσω της περιόδου Γεωργίου Ράλλη, Ευάγγελου Αβέρωφ και βεβαίως εκείνην του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Τα τερτίπια της ιστορίας, όμως, τον έφεραν και στον προθάλαμο του Ανδρέα Παπανδρέου και σίγουρα στο γραφείο του Αντώνη Λιβάνη. Ως προς τις λεπτομέρειες, ο κ. Μετοχαράκης είναι γλαφυρά επεξηγηματικός.

Γιώργος Ράλλης: Το οδοιπορικό της μετοχής της «Τράπεζας της Ανατολής», αφού ξεκίνησε από τα γραφεία της Ρηγίλλης επί Ράλλη και πέρασε από το Μαξίμου επί Ανδρέα, κατέληξε και πάλι στη Ρηγίλλης επί Μητσοτάκη, αλλά στα χέρια της Ντόρας.

Το πώς και το γιατί εξηγεί ο επιχειρηματίας. Γνώριζε πρόσωπα και πράγματα. Από τον γενικό διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας, μετέπειτα διοικητή της «Γενικής Τράπεζας» και του «Μετοχικού Ταμείου Στρατού, Στρατηγό Παπαθανασίου, έως τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ράλλη, τον Κ. Παπακωνσταντίνου, αλλά και τον ίδιο τον Ευάγγελο Αβέρωφ.Ο επιχειρηματίας ξετυλίγει το νήμα της ιστορίας, εξηγώντας πως μία ομάδα επιχειρηματιών προσπάθησε
Κων/νος και Ντόρα Μητσοτάκη να δημιουργήσει επενδυτικές συνθήκες στην Ελλάδα με βασικό μοχλό ένα χαρτοφυλάκιο με μετοχή της «Τράπεζας της Ανατολής». Η πρώτη κρούση έγινε επί πρωθυπουργίας Ράλλη, αλλά ήδη τα πράγματα έδειχναν πως τα πολιτικά πράγματα θα άλλαζαν. Η δεύτερη κρούση έγινε επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου. Ο κ. Μετοχαράκης τον επισκέφτηκε στο Καστρί. Δεν το συνάντησε, αλλά μίλησε τότε με τον γιο του, τον Γιώργο Παπανδρέου.
Την επομένη συναντήθηκε στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργικό σύμβουλο Παπανικολάου και αμέσως μετά με τον Αντώνη Λιβάνη. Το σχέδιο δεν προχώρησε. Η τρίτη και φαρμακερή προσπάθεια έγινε επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη. Το αποτέλεσμα είναι θλιβερό. «Έπνιξαν τις μετοχές» αποκαλύπτει ο άνθρωπος που μετέβη στο πρωθυπουργικό γραφείο με έναν φάκελο, τον οποίο παρέδωσε στα χέρια της θυγατέρας του πρωθυπουργού, Ντόρας Μπακογιάννη. «Έκτοτε αγνοείται η τύχη των μετοχών» συμπληρώνει ο Ευρυβιάδης Μετοχαράκης.

Μετοχικό ταμείο στρατού
Από το 1932, ημερομηνία συγχώνευσης της «Τράπεζας της Ανατολής» με τη μητρική «Εθνική», έως το 1991 έχουν περάσει 59 χρόνια ακριβώς. Σε αυτά τα χρόνια, πολλοί άνθρωποι προσέφυγαν σε τραπεζικά καταστήματα, διεκδικώντας το αντίτιμο των μετοχών τους. Η απάντηση ήταν πάντα σχεδόν η ίδια. Είτε ότι έχουν παραγραφεί, είτε ότι η αξία τους έχει εκμηδενιστεί, είτε ότι έχουν ακυρωθεί και όλα τα παραπάνω με μία νομικού περιεχομένου γαρνιτούρα, ότι ο νόμος 18/1944 έβαλε ένα τέλος στην υπόθεση. Προγενέστερα οι ισχυρισμοί επικεντρώνονταν στην «ειδική εκκαθάριση», η οποία κατά τους τότε αρμοδίους είχε ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 1936. Ουδέν έγγραφο έχει κατατεθεί έως σήμερα το οποίο να επιβεβαιώνει αυτούς τους ισχυρισμούς.

Τι απέγιναν οι μετοχές μετά την επίδοση της επιστολής εκ μέρους των επενδυτών - δωρητών στην Ντόρα Μπακογιάννη με τελικό παραλήπτη τον πρωθυπουργό Κώστα Μητσοτάκη; Το πρόσωπο-κλειδί, ο στρατηγός Περικλής Παπαθανασίου, δεν ζει πια. Ήταν ο άνθρωπος ο οποίος έφερε σε επαφή τον Ευρυβιάδη Μετοχαράκη με τις εκάστοτε ηγεσίες της Ν.Δ., αλλά και εκείνος ο οποίος του συνέστησε να απευθυνθεί στον Ανδρέα Παπανδρέου, όταν άλλαξε η κυβέρνηση, το 1981.

Στρατιωτικός από κούνια, ανώτατος αξιωματικός επί Χούντας και επικεφαλής των μονάδων της Λάρισας,
Ανδρέας Παπανδρέουαρνήθηκε να κινηθεί στο αντιπραξικόπημα του τέως. Αργότερα χρησιμοποιήθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στα διοικητικά του κόμματος. Γνώριζε λεπτομέρειες και κινήθηκε στους μαιάνδρους της εξουσίας με θέσεις στο Δημόσιο αλλά και στον τραπεζικό τομέα. Ο Περικλής Παπαθανασίου διατηρούσε την επαφή με την ομάδα των επενδυτών – δωρητών, η οποία στο χαρτοφυλάκιό της είχε τις μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής». Είναι η αδελφή του Περικλή Παπαθανασίου, η οποία έδωσε την περίφημη επιστολή στον κ Μετοχαράκη με την εντολή να επιδοθεί στον Κ. Μητσοτάκη. Ποιος μπορεί να γνωρίζει την τύχη της υπόθεσης αυτής; Έως να ξεκαθαριστούν οι λεπτομέρειες, παραμένει μόνον η φράση του Ευρυβιάδη Μετοχαράκη, η οποία παραπέμπει σε σχόλιο του ίδιου του Περικλή Παπαθανασίου. «Τις έπνιξαν».
http://www.zougla.gr/

«Ξεζουμίζουμε τους Έλληνες»!

Διαλύουμε την οικονομία των Ελλήνων. Τα αντίθετα κάναμε στη διάρκεια της κρίσης στη Γερμανία» λέει ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, πρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD.
«Δεν μπορούμε ούτε θα υπογράψουμε λευκή επιταγή. Η συγκατάθεσή μας σε νέες εγγυήσεις πιστώσεων για την Αθήνα εξαρτάται εν τέλει από την στάση της Ελλάδας», λέει ο κ. Γκάμπριελ σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα Bild am Sonntag. Ταυτόχρονα ο σοσιαλδημοκράτης ηγέτης επισημαίνει τον κίνδυνο «οι πολίτες να μην αντέξουν αιώνια το συνδυασμό δραστικών μέτρων λιτότητας και κατάρρευσης της οικονομίας». Πρέπει να δοθεί προοπτική στους ανθρώπους, τονίζει ο κ. Γκάμπριελ προσθέτοντας ότι «χρειαζόμαστε ένα ευρωπαϊκό αναπτυξιακό πρόγραμμα».
Ο κ. Γκάμπριελ διαπιστώνει ότι «προς το παρόν υποχρεώνουμε τους Έλληνες με τη λιτότητα να διαλύσουν την οικονομία τους. Όποιος μειώνει μισθούς και συντάξεις και κάνει απολύσεις καταστρέφει τη δική του ανάπτυξη. Στη διάρκεια της κρίσης στη Γερμανία κάναμε ακριβώς το αντίθετο και για αυτό βγήκαμε από την κρίση καλύτερα από όλους τους άλλους», σημειώνει ο κ. Γκάμπριελ.
Ο πρόεδρος του SPD υποστηρίζει ότι μελλοντικά θα πρέπει να διενεργούνται δημοψηφίσματα για θεμελιώδη ζητήματα της ευρωπαϊκής πολιτικής. Αυτό «δεν ισχύει για τους τωρινούς μηχανισμούς στήριξης», εξηγεί ο κ. Γκάμπριελ. Ωστόσο τονίζει ότι «πρέπει να μεταρρυθμίσουμε την ΕΕ σε βάθος και στη συνέχεια να αποφασίσουν οι πολίτες».Γερμανοί και Αμερικάνοι «σφάζονται» για να μας... σώσουν

Οι διαφορετικές απόψεις (ή μήπως τα διαφορετικά συμφέροντα;) για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη και την ελληνική κρίση χρέους ειδικότερα, αρχίζουν να προβάλλουν με ολοένα και μεγαλύτερη σαφήνεια. Ο έλεγχος του ελληνικού «οικοπέδου» και η κυριαρχία στην ευρωπαϊκή ήπειρο περιγράφουν μια από τις γεωπολιτικές παραμέτρους της κρίσης, όπως αυτή εκδηλώνεται με την αμερικανο-γερμανική σύγκρουση.


Γερμανικό «Σχέδιο Β'»


Χθες η γαλλική εφημερίδα La Tribune δημοσίευσε πληροφορίες για ένα γερμανικό σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, το οποίο προβλέπει την εκχώρηση των περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου σε μία εταιρεία, με έδρα το Λουξεμβούργο, με στόχο τη σταδιακή ιδιωτικοποίησή τους, ώστε να επιτευχθεί η μείωση του χρέους στο 88%. Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, αυτό το «γερμανικό Σχέδιο Β' » έχει την κωδική ονομασία «Εureca».
Τις λεπτομέρειες του γερμανικού σχεδίου (δες και στο σημερινό έντυπο «Ποντίκι») επεξεργάζονται οι στενοί οικονομικοί σύμβουλοι της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, με επικεφαλής τον Μάρτιν Βίτινγκ, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Roland Berger.
Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν η Ελλάδα θα πρέπει να εκχωρήσει περιουσιακά στοιχεία αξίας 125 δισ. ευρώ σε μία εταιρία holding με έδρα το Λουξεμβούργο. Στα περιουσιακά στοιχεία θα περιλαμβάνονται – μεταξύ πολλών άλλων – τράπεζες, ακίνητα, λιμάνια, τηλεπικοινωνίες, ενώ η διαδικασία ιδιωτικοποίησης εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2025.
Στο ίδιο πλάνο προβλέπεται επίσης η εξαγορά της εταιρείας holding από την Ευρωπαϊκή Ένωση έναντι 125 δισ. ευρώ. Η Ελλάδα θα χρησιμοποιήσει τα 125 δισ. ευρώ για να αποπληρώσει μέρος των υποχρεώσεων προς την ΕΚΤ και το EFSF μειώνοντας έτσι το χρέος της στο 88% του ΑΕΠ από σημερινά επίπεδα του 145%, χωρίς να απαιτηθεί «κούρεμα».
Προβλέπεται δε ότι, με τη μείωση του χρέους, η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές, ενώ αναμένεται να επανακτήσει επενδυτική αξιολόγηση (Α ή Α+) βραχυπρόθεσμα... Και ζήσαμε εμείς καλά και οι Γερμανοί καλύτερα...


Αμερικανοί σωτήρες


Ίσως να είναι σύμπτωση, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι, την ίδια μέρα (Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη) που διακινήθηκαν δημοσίως οι πληροφορίες περί του γερμανικού «Σχεδίου β'», το Stratfor (αμερικανικό ινστιτούτο στρατηγικής πρόβλεψης, άριστα πληροφορημένο περί των επιδιώξεων της Ουάσιγκτον) δημοσιεύει ανάλυση με τίτλο «Πλοήγηση στην κρίση της ευρωζώνης», όπου αναλύει τα όρια των περμανικών επιλογών. Η περίληψη - εισαγωγή της εν λόγω ανάλυσης έχει ως εξής:
«Η κρίση της ευρωζώνης έχει εισέλθει στον 19ο μήνα της. Η Γερμανία, η πιο ισχυρή χώρα στην Ευρώπη σήμερα, αντιμετωπίζει περιορισμούς όσον αφορά τις επιλογές της για την αλλαγή του ευρωπαϊκού συστήματος. Το Stratfor βλέπει μόνο μία επιλογή για το Βερολίνο για τη διάσωση της ευρωζώνης: Αποβολή της Ελλάδας από το οικονομικό μπλοκ και διαχείριση της κατάστασης με τη δημιουργία ενός γιγαντιαίων διαστάσεων ταμείου διάσωσης».
Όσοι έχουν συνηθίσει να διαβάζουν ανάμεσα στις γραμμές των αναλύσεων του αμερικανικού ινστιτούτου αντιλαμβάνονται ότι τα περί ελληνικής αποβολής από την ευρωζώνη που αναφέρει το Stratfor περιγράφουν τον εκβιασμό της Ουάσιγκτον προς το Βερολίνο.
Με πιο απλά λόγια οι Αμερικανοί ζητούν από τη Γερμανία να πληρώσει χοντρά, καθώς υπολογίζουν (σύμφωνα με την ανάλυση του Stratfor) σε 400 δισεκατομμύρια το κόστος της αποπομπής της Ελλάδας από την ευρωζώνη και σε 2 τρισεκατομμύρια τα κεφάλαια του ταμείου διάσωσης που θα αναλάβει να αναχαιτίσει το ντόμινο που θα προκληθεί σε Ιταλία, Ισπανία κ.λπ. από την ελληνική έξοδο.
Οι αμερικανικές, διπλωματικές προς το παρόν, απειλές προς τη Γερμανία δείχνουν ότι το παιχνίδι εκτραχύνεται. Ο τρόπος με τον οποίο βλέπουν τη Γερμανία σήμερα οι Αμερικανοί συνοψίζεται από μια αναφορά του Stratfor ως εξής:
«Αν και η Γερμανία είναι μακράν η ισχυρότερη ευρωπαϊκή χώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι ένα γερμανικό δημιούργημα. Η Ε.Ε. είναι το αποτέλεσμα μιας γαλλικής επιδίωξης που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1950 με στόχο τη διεύρυνση της γαλλικής ισχύος σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
Ωστόσο, μέχρι το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η Γαλλία έχασε τον έλεγχο της Ευρώπης από την επανενωμένη και ανανεωμένη Γερμανία. Το Βερολίνο σήμερα εργάζεται για την αναμόρφωση κομμάτι - κομμάτι των ευρωπαϊκών δομών, σύμφωνα με τις διαθέσεις και τα συμφέροντά της.
Η Γερμανία χρησιμοποιεί την οικονομική της ευρωστία για να επιβάλλει τον έλεγχό της. Σε αντάλλαγμα συμμετοχής στην οικονομική του ευμάρεια το Βερολίνο απαιτεί από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες να μεταρρυθμίσουν τις οικονομίες τους σύμφωνα με τις γερμανικές απαιτήσεις – μεταρρυθμίσεις που, αν υιοθετηθούν στο σύνολό τους, θα μετατρέψουν αυτές τις χώρες σε defacto γερμανικές οικονομικές αποικίες».


Τίνος αποικία είμαστε;


Ο... πόνος των Αμερικανών για τη γερμανική οικονομική αποικιοκρατία προφανώς είναι υποκριτικός. Το ελληνικό οικόπεδο εξακολουθεί να έχει ενδιαφέρον για την Ουάσιγκτον. Χαρακτηριστική του αμερικανικού ενδιαφέροντος είναι η αξιοποίηση της Ελλάδας στο γεωπολιτικό - ενεργειακό παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς ύστερα από σαφείς αμερικανικές οδηγίες η ελληνική κυβέρνηση σύναψε στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ.
Η Ελλάδα, λόγω γεωγραφίας, είναι προορισμένη να παίξει τον ρόλο του διαδρόμου μεταφοράς φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα της ανατολικής Μεσόγειου προς την Ευρώπη. Ο έλεγχος, λοιπόν, του ελληνικού οικοπέδου είναι κρίσιμης σημασίας τόσο για το Βερολίνο όσο και για την Ουάσιγκτον...
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η Ελλάδα βιώνει τις συνέπειες ενός πολέμου που η κυβέρνηση Παπανδρέου «κατάφερε» να διεξαχθεί στην πλάτη της χώρας και του λαού της...

Αυξανόμενη φτώχεια που οδηγεί σε ανθρωπιστική κρίση,

Το τελευταίο διάστημα, σαν επακόλουθο της αυξανόμενης φτώχειας που οδηγεί σε ανθρωπιστική κρίση, τα πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου στην Ελλάδα δέχονται ένα δραματικά αυξανόμενο αριθμό ασθενών. Χιλιάδες άποροι άνθρωποι χωρίς πρόσβαση στο σύστημα υγείας (μετανάστες, αλλά και δυστυχώς Έλληνες πολίτες πλέον) συνωθούνται για δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα, με αποτέλεσμα τα δωρεάν φάρμακα να εξαντλούνται.
Οι Γιατροί του Κόσμου κάνουν έκκληση για μία ακόμα φορά, στην ευαισθησία των Ελλήνων πολιτών για απολύτως αναγκαίο φαρμακευτικό υλικό και συγκεκριμένα κάνουν έκκληση για:


1) Αντιβιοτικά
2) Αντιπυρετικά
3) Αντιβηχικά δισκία
4) Αντιδιαβητικά δισκία
5) Φάρμακα για το στομάχι
6) Δερματολογικές αλοιφές


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα πολυϊατρεία της οργάνωσης στην οδό Σαπφούς 12 , Πλατεία Κουμουνδούρου, τηλ. 210 3213150

«Άδειασε» Πάγκαλο ο Παπανδρέου για την... αδυναμία πληρωμής

Σε δύσκολη θέση ο αντιπρόεδρος
Μάλλον άβολα πρέπει να ένιωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θόδωρος Πάγκαλος, ακούγοντας, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου να ζητά από όλους να μην αναμοχλεύουν τα πάθη.
Μία ημέρα νωρίτερα ο κ. Πάγκαλος είχε δηλώσει ότι δεν έχει να πληρώσει το ειδικό τέλος επί των ακινήτων και ότι εάν δεν καταφέρει να πουλήσει μέρος της περιουσίας του δεν πρόκειται να το καταβάλει κι ας τον συλλάβει ο Βενιζέλος, όπως είπε χαρακτηριστικά, αναγνωρίζοντας μάλιστα παράλληλα ότι η φοροδοτική δυνατότητα των Ελλήνων εξαντλήθηκε.
Η τοποθέτησή του αυτή, πέραν του ότι κέρδισε τον χαρακτηρισμό «τηλεοπτικό σόου», ενόχλησε και το Μέγαρο Μαξίμου και τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς θεωρήθηκε ότι έμμεσα ενισχύει το κίνημα «Δεν πληρώνω».
Μέσα σε αυτό το κλίμα και για να μην ξεφύγει η κατάσταση ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο να στείλει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και φυσικά και προς τον κ. Πάγκαλο.
«Θέλω να τονίσω για άλλη μία φορά την ανάγκη εθνικής ενότητας, γιατί είμαστε σε κομβικό σημείο, σε μια κρίσιμη μάχη.
Να συμβάλουν όλοι, λοιπόν, στην ομαλή οικονομική και κοινωνική ζωή, αλλιώς, μόνο τον εαυτό μας πληγώνουμε. Και αυτό πρέπει να κάνουμε ως καθήκον όλοι, και κυβέρνηση, και κόμματα, και κοινωνικοί εταίροι, και Δικαιοσύνη, και πολίτες», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας με ένταση ότι «οι κραυγές και οι κορόνες δεν ωφελούν κανέναν, ούτε από τα άλλα κόμματα, ούτε από τα Μέσα Ενημέρωσης. Δεν πρέπει να καπηλεύεται κανένας τον πόνο του ελληνικού λαού, τον οποίο εμείς γνωρίζουμε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον. Και τον αισθανόμαστε περισσότερο από όσους φωνάζουν, γιατί εμείς υπεύθυνα παίρνουμε τις δύσκολες αποφάσεις που απαιτούν μέγιστη ψυχική δύναμη και όχι την ευκολία της φυγόπονης μεγαλοστομίας. Δεν χρειάζεται κανένας να αναμοχλεύει τα πάθη».

Αντιδρούν στο χαράτσι οι ιδιοκτήτες ακινήτων

«Την εντονότατη ανησυχία και δικαιολογημένη οργή των εκατομμυρίων φορολογουμένων ιδιοκτητών ακινήτων όλης της χώρας για το τι ακόμη τους περιμένει, έχουν προκαλέσει οι τελευταίες δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλου που αφορούν στη φορολογία των ακινήτων, μετά την ψήφιση και του νέου φόρου μέσω ΔΕΗ», αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).
Η ΠΟΜΙΔΑ αναφέρεται ειδικότερα στις αναφορές «περί δήθεν πραγματικής αξίας της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων ύψους 1 τρισεκατομμύριο ευρώ» και στην αναφορά ότι «σε αυτό το ένα τρισεκατομμύριο υπάρχει και πολύ μεγάλο προϊόν παραοικονομίας και φοροδιαφυγής».
Επίσης αναφέρεται στον αστήρικτο, όπως υποστηρίζει, ισχυρισμό ότι «η διαφορά μεταξύ αντικειμενικών και πραγματικών αγοραίων αξιών δείχνει το μέτρο του συσσωρευμένου προϊόντος μιας παραοικονομικής δραστηριότητας» και κυρίως «το αυθαίρετο συμπέρασμα ότι αν το προϊόν αυτό είχε φορολογηθεί με 10% και απέδιδε 100 δισ. ευρώ, λόγω πραγματικών αξιών, και φορολογήθηκε στο 5% λόγω των χαμηλών αντικειμενικών αξιών, υπάρχουν 50 δισεκατομμυρίων ευρώ που ποτέ δεν εισέπραξε το ελληνικό δημόσιο, που μαρτυρεί πρόθεση επιβολής φορολογίας 10% σε όλη την ιδιωτική ακίνητη περιουσία».
Ενόψει και της κατάρτισης νέου φορολογικού νομοσχεδίου η ΠΟΜΙΔΑ επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «τα ακίνητα δεν είναι προϊόν παραοικονομικής δραστηριότητας αλλά αποταμίευσης που προήλθε από το μόχθο, τις οικονομίες και τις στερήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ελληνικών οικογενειών, έννοιες που είναι πιθανώς ελάχιστα γνωστές σε μεγάλη μερίδα του πολιτικού κόσμου που κυβέρνησε τη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες» και ζητάει την. αναστολή του ΦΑΠ, εφόσον η κυβέρνηση μονιμοποίησε τον δεύτερο ετήσιο φόρο ακινήτων μέσω της ΔΕΗ.O χορός δισεκατομμυρίων των τραπεζικών εγγυήσεων

Η Ελληνική αγορά φαίνεται να υποφέρει από έλλειψη ρευστότητας και σε αυτό σίγουρα μερίδιο ευθύνης φέρουν και οι τράπεζες, οι οποίες και διατηρούν τις κάνουλες τους κλειστές.

Στην διαπίστωση ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν βοηθήσει όσο θα έπρεπε την αγορά ή δεν είναι σε θέση να το κάνουν φαίνεται να καταλήγουν και στις Βρυξέλλες.

Η χθεσινή τοποθέτηση του επικεφαλής της Κομισiόν ήταν ενδεικτική. Ο Ζοζέ Μπαρόζο προανήγγειλε περισσότερες εγγυήσεις για τις ελληνικές τράπεζες, μέσω της δημιουργίας ενός ευρύτερου μηχανισμού, έτσι ώστε να συνεχίσουν την δανειοδότηση.

Αυτή η κίνηση του κ. Μπαρόζο δεν θα πρέπει να θεωρείται έκπληξη, καθώς ο εκπρόσωπος του στην Ελλάδα και επικεφαλής της Ομάδας Κρούσης της Κομισιόν Χόρστ Ράιχενμπαχ, είχε προαναγγείλει μια τέτοια κίνηση με τοποθέτηση του στην γερμανική εφημερίδα Die Welt.

O κ. Ράιχενμπαχ είχε τονίσει ότι ο τραπεζικός τομέας δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη στην Ελλάδα και πρότεινε την ενεργοποίηση των κεφαλαίων από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ ως εγγυήσεις για τις τράπεζες...


Και πρόσθετες εγγυήσεις από το Δημόσιο


Η Κομισιόν φαίνεται λοιπόν να βάζει μπροστά τις δικές της δυνάμεις για να επέλθει η πολυπόθητη ανάπτυξη σε μια οικονομία που τρέχει με ύφεση άνω του 7%. Όμως δεν είναι η πρώτα φορά που οι ελληνικές τράπεζες θα πάρουν εγγυήσεις για να στηρίξουν και αυτές με την σειρά τους την ρευστότητα της ελληνικής αγοράς.

Το Ελληνικό Δημόσιο μαζί με το νέο πακέτο εγγυήσεων που ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει για τα πιστωτικά ιδρύματα έχει "προικίσει" τα πιστωτικά ιδρύματα με εγγυήσεις που ξεπερνούν τα 80 δισ. ευρώ...

Μάλιστα η σημερινή κυβέρνηση έχει διαθέσει συνολικά 70 δισ. ευρώ σε εγγυήσεις προς τις τράπεζες με σειρά νόμων. Αρχικά με το Ν. 3845/2010 "Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη-μέλη της Ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο", με τον οποίο προβλέπεται η περαιτέρω ενίσχυση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος μέσω παροχής εγγυήσεων 15 δισ. ευρώ. Στον ίδιο νόμο προβλέπεται και η ίδρυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με σκοπό τη διατήρηση της σταθερότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα μέσω της ενίσχυσης της κεφαλαιακής επάρκειας των πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας εάν και εφόσον τούτο κριθεί αναγκαίο.
Με το Ν. 3872/2010 "Εκτέλεση περιηγητικών πλόων από πλοία με σημαία τρίτων χωρών με αφετηρία ελληνικό λιμένα και άλλες διατάξεις", έγινε επέκταση των εγγυήσεων προς τις τράπεζες κατά 25 δισ. ευρώ, ενώ με τον τελευταίο νόμο 3965/2011 ορίζεται και νέο πακέτο εγγυήσεων ύψους 30 δισ. ευρώ. Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα φέρει στη Βουλή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία θα παρέχεται η δυνατότητα στο Δημόσιο να διαθέσει τις πρόσθετες εγγυήσεις στις τράπεζες.


Τα λεφτά δεν πάνε επαρκώς στην ενίσχυση της αγοράς


Η κυβέρνηση δικαιολογεί την παροχή επιπλέον εγγυήσεων στους τραπεζίτες στην λογική ότι αυτοί με την σειρά τους θα ενισχύσουν την ελληνική οικονομία και θα παρέχουν δάνεια κυρίως προς τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που τόσο τα έχουν ανάγκη. Μάλιστα όπως δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τον έλεγχο της ροής των χρημάτων από την ρευστοποίηση των τίτλων του Δημοσίου , έχει συσταθεί Συμβούλιο Εποπτείας, υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομικών στο οποίο συμμετέχουν ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και οι εκπρόσωποι του Δημοσίου στα Διοικητικά Συμβούλια των τραπεζών.


Πάνε όμως τα λεφτά προς αυτή την κατεύθυνση;


Αν εξετάσουμε την πιστωτική επέκταση των μηνών Μαίου, Ιουνίου και Ιουλίου θα δούμε ότι ο ρυθμός πιστωτικής επέκτασης παραμένει αρνητικός. Αυτό πολύ απλά σημαίνει λιγότερα χρήματα από τον πιστωτικό κλάδο σε επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και νοικοκυριά.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής προς το σύνολο του εγχώριου ιδιωτικού τομέα διαμορφώθηκε σε -1,2% τον Ιούλιο, στα ίδια επίπεδα τον Ιούνιο του 2011 και σε -1,1% τον Μάιο του 2011 από 0% τον Δεκέμβριο του 2010 και +2,7% τον Ιούνιο του 2010.

Αν πάρουμε για παράδειγμα τα δάνεια προς τα νοικοκυριά τον Ιούνιο, ο αρνητικός ρυθμός μεταβολής των δανείων διαμορφώθηκε σε -2,5% τον Ιούνιο του 2011 (Ιούνιος 2010: +1,5%), από -2,3% τον Μάιο του 2011, λόγω της υποχώρησης των καταναλωτικών δανείων (Ιούνιος 2011: -3,7%, Μάιος 2011: -3,8%), ενώ σταθερός παρέμεινε ο ρυθμός μεταβολής των στεγαστικών δανείων (Ιούνιος 2011: -1,7%, Μάιος 2011: -1,7%).

Η καθαρή ροή προς τα νοικοκυριά τον Ιούλιο ήταν αρνητική ύψους 497 εκατ. ευρώ. ενώ σε δωδεκάμηνη βάση οι χορηγήσεις προς τα νοικοκυριά καταγράφουν μείωση κατά 2,7% έναντι μειώσεως 2,5% τον Ιούνιο.

Η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις τον ίδιο μήνα ήταν αρνητική κατά 53 εκατ. ευρώ (Ιούλιος 2010: θετική καθαρή ροή 36 εκατ. ευρώ) και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης μειώθηκε σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα (Ιούλιος 2011: -4,0%, Ιούνιος 2011: -3,4%, Δεκέμβριος 2010: 0,3%).


Εγγυήσεις για να καλυφθεί η «τρύπα» από την ΕΚΤ


Ο λόγος που η κυβέρνηση προχωρά σε περαιτέρω ενίσχυση των τραπεζών με εγγυήσεις τώρα είναι ότι η ΕΚΤ, η εξάρτηση των τραπεζών από την οποία ανέρχεται στα 96 δισ. ευρώ περίπου, αποσύρει σταδιακά την ρευστότητα της.
Η Κεντρική Τράπεζα του ευρώ ζήτησε από τις ελληνικές τράπεζες περισσότερες εγγυήσεις, προβάλλοντας ως αιτία την περαιτέρω απαξίωση των ελληνικών ομολόγων, κάτι που απλά σημαίνει ότι οι τράπεζες, αδυνατώντας να προσκομίσουν νέες εγγυήσεις, ήταν υποχρεωμένες να επιστρέψουν στην ΕΚΤ μέρος της ρευστότητας.
Έτσι κρίθηκε σκόπιμο να ενισχυθούν οι τράπεζες με εγγυήσεις του Δημοσίου, οι οποίες ως ενέχυρο μπορούν να τους προσφέρουν από τον Έκτακτο Μηχανισμό (ELA) περισσότερη ρευστότητα.
Και οι τραπεζίτες αν χρειαστεί θα προτιμήσουν την έστω και πρόσκαιρη και πιο ακριβή ρευστότητα του ELA μέσω της τράπεζας της Ελλάδας (3,5% επιτόκιο έναντι 1,5% απο την ΕΚΤ), παρά την προσφυγή στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και την κρατικοποίηση των τραπεζών τους...
http://www.newscode.gr

Διαβάστε περισσότερα για τις τράπεζες εδώ

Διώξεις σε 29 πρόσωπα για τα υποβρύχια

Κακουργηματικού χαρακτήρα διώξεις, οι οποίες επισύρουν μέχρι και ισόβια κάθειρξη, άσκησε πριν από λίγη ώρα η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος για την υπόθεση των υποβρυχίων.
Κατόπιν εγκρίσεως της πολυσέλιδης αναφοράς της εισαγγελέως κυρίας Πόπης Παπανδρέου από τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη, ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον 29 προσώπων. Αντίθετα, για εννέα άτομα, τα οποία είχαν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου κατά τη διάρκεια της ποινικής προκαταρκτικής, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.
Εκτός από τη δίωξη για τους 29 πλέον κατηγορούμενους, εκδόθηκε και η διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται οι 29 είναι τα εξής:

- - Ενεργητική δωροδοκία κατά του Δημοσίου τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση
- - Απλή συνέργεια στην ως άνω πράξη
- - Παθητική δωροδοκία κατά του Δημοσίου τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση
- - Απιστία στην υπηρεσία κατά του Δημοσίου τελεσθείσα με ιδιαίτερα τεχνάσματα με όφελος και ζημία άνω των 150.000 ευρώ
- - Άμεση συνέργεια στην ως άνω πράξη
- - Απλή συνέργεια σε ενεργητική και παθητική δωροδοκία κατά του Δημοσίου
- - Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

Ποιους αφορά η δίωξη
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς έχουν ακουμπήσει τα αποκαλούμενα μεγάλα «ψάρια» της υπόθεσης, όπως πρώην στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά και των Ελληνικών Ναυπηγείων.
Πρόκειται για τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης, οι οποίοι εμφανίζονται ως εκείνοι που με εταιρείες offshore έδωσαν σε τρίτα πρόσωπα τουλάχιστον 81 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ανατεθούν οι συμβάσεις των υποβρυχίων στη γερμανική εταιρεία Ferrostaal-ΗDW.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=389146&cid=6 


Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Αποτέλεσμα ονομαστικής ψηφοφορίας


-Ασπρούλα
-ΝΑΙ
-Βασούλα
-ΝΑΙ
-Λιτζεριδούλα
-ΝΑΙ
-Μερεντιδούλα
-ΝΑΙ
-Αντωνιδούλα
-ΝΑΙ
-Ανδρουλιδούλα
-ΝΑΙ
-Αλευροδούλα
-ΝΑΙ
-Βουρουδούλα
-ΝΑΙ
...δούλα-ΝΑΙ, ...δούλα-ΝΑΙ, ...δούλα-ΝΑΙ...

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΙ...

* Η κυβέρνηση φαίνεται ότι παραχαράσσει, ότι φουσκώνει, το έλλειμμα, για να δικαιολογεί τα αλλεπάλληλα σκληρά χαράτσια.
* Αν η κυβέρνηση είχε εισπράξει ανείσπρακτους φόρους ακινήτων των δύο παρελθόντων ετών, δεν θα χρειαζόταν να επιβάλει το τελευταίο κι απεχθέστερο όλων έως τώρα χαράτσι μέσω της ΔΕΗ.
* Η κυβέρνηση για όσους υπαλλήλους απέρχονται περισσότερους συμβούλους ή νέους υπαλλήλους προσλαμβάνει.
* Αυτή η κυβέρνηση, ενώ περιέκοψε ως άλλος Προκρούστης, μισθούς και συντάξεις, αντί να μειώσει, αύξησε τις δημόσιες δαπάνες μισθοδοσιών.
* Προσέτι η κυβέρνηση φαίνεται έτοιμη να διαχειριστεί το παιγνίδι με την εφεδρική εργασία με τον πιο ρουσφετολογικό και ανήθικο τρόπο...
Κι ύστερα απ' όλα αυτά κι άλλα πολλά, της «φταίει» ο Δημόσιος τομέας κι όχι ο τρόπος που τον διαχειρίζεται. Η κυβέρνηση αυτή, όπως και οι προγενέστερες, χρησιμοποίησαν τον δημόσιο τομέα ως υπηρέτη των κρατικοδίαιτων ιδιωτών, και τον έκαναν ρόμπα με τα ρουσφέτια και την αναξιοκρατία.
Για τον τρόπο που λειτουργεί η Διοίκηση σε κάθε χώρα υπεύθυνη είναι η Πολιτική. Στοιχειώδες.
Η κυβέρνηση αυτή συκοφαντεί τον λαό και θα πέσει, θα πέσει γρήγορα...
Θα ήταν το πιο μεγάλο ψέμα αυτής της κυβέρνησης, αν τα μέλη της δεν εψεύδοντο συστηματικώς και για όλα.
Ο μύθος για τους Δημοσίους Υπαλλήλους, τον υπερδιογκωμένο Δημόσιον Τομέα κι άλλες συναφείς αρλούμπες,τις οποίες με την (προδοτική εν τέλει) προπαγάνδα πολλών χρυσοκάνθαρων δημοσιογράφων έχει καταπιεί αμάσητες ο ελληνικός λαός σε μεγάλο ή μικρότερο μέρος του.
Χρόνια τώρα και επ' εσχάτοις με ρυθμό πολυβόλου οι δημόσιοι υπάλληλοι διασύρονται, λιθοβολούνται, σφαγιάζονται. Υπάρχουν μέσα ενημέρωσης όπως ο «ΣΚΑΪ» όπου διάφοροι εργαζόμενοι τη επικουρία καλεσμένων βήτα διαλογής, εν πολλοίς φλούφληδων και φιρφιρίκων, τρώνε για πρωινό δύο δημοσίους υπαλλήλους
για μεσημεριανό τρεις και για βραδινό -στα ακριβά ρεστωράν όπου συχνάζουν- τέσσερις συν καναν ωρομίσθιο!
Μόλις πρόσφατα ο κ. Λοβέρδος μίλησε για 1.000.000 υπαλλήλους!
Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου, της Eurostat, αλλά και του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (τα οποία όλα συμπίπτουν)
το σύνολο των υπαλλήλων του «στενού» Δημόσιου Τομέα το 2009 ήταν 511.906!
Εξ αυτών οι τακτικοί ήταν 460.636, οι συμβασιούχοι αορίστου χρόνου 25.981 και ορισμένου χρόνου 48.880.
Από το 2009 έως σήμερα οι 511.906 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν μειωθεί λόγω της σχέσης συνταξιοδοτήσεων (πέντε έως δέκα) και προσλήψεων (μία). Μάλιστα τώρα τελευταίως παραιτούνται σωρηδόν. Αντιθέτως έχουν αυξηθεί οι «σύμβουλοι» και τα λοιπά σαπρόφυτα που προσλαμβάνουν συνεχώς οι αμετανόητοι πασόκιοι, όμως αυτό είναι μια άλλη ιστορία (που όμως αυξάνει διαρκώς κι ατελέσφορα τις δημόσιες δαπάνες).
Εχουμε λοιπόν γύρω στους 480.000 δημοσίους υπαλλήλους στους οποίους πρέπει να συνυπολογίσουμε τους στρατιωτικούς, τους εκπαιδευτικούς, τους υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας και στα νοσηλευτικά ιδρύματα!
Μήπως δεν χρειαζόμαστε (έστω και υποεπανδρωμένα) στρατό, σχολεία, αστυνομία και νοσοκομεία;
Και οι υπόλοιποι υπάλληλοι που υπηρετούν στα Υπουργεία, τις Περιφέρειες και τα Δημόσια Καταστήματα, είναι πολλοί; Μας περισσεύουν; Δεν τους χρειαζόμαστε;
Ας το δούμε κι αυτό.
Το ποσοστό όσων υπηρετούν στην Ελλάδα στο ευρύτερο Δημόσιο, απ' τον στρατό έως τα σχολεία και τις εφορίες, είναι (ήταν το 2009, τώρα είναι μικρότερο) στο 9,04% του πληθυσμού της χώρας, ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ενωση είναι 9,92%! Στη Δανία, που ουδείς μπορεί να την κατηγορήσει για κακοδιοίκηση, το ποσοστό είναι 18%!
Κι ακολουθούν η Σουηδία, η Φινλανδία (των εγγυήσεων), η Ολλανδία, η Γαλλία, η Βρετανία κι άλλοι, πολλοί άλλοι.
Ναι, λένε ορισμένοι (ή βαλτοί ή ηλίθιοι ή θύματα της προπαγάνδας), αλλά σε εμάς οι δημόσιοι υπάλληλοι μας κοστίζουν περισσότερο.
Ψεύδος κι αυτό! μέγα ψεύδος.
Στην Ελλάδα οι αμοιβές «των εν ευρεία εννοία δημοσίων υπαλλήλων ανέρχονται στο 10,8% του ΑΕΠ». Στη Δανία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, τη Βρετανία, την Ιταλία κι άλλες -πολλές- χώρες το ποσοστό κυμαίνεται απ' το 11% έως το 17%!!
Ναι, λένε πάλι (ή οι βαλτοί ή οι φανατικοί ή οι δογματίλες ή οι μισάνθρωποι), αλλά σε μας ο Δημόσιος Τομέας κωλοβαράει. Γιατί; Διότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι... παλιοχαρακτήρες! Αριστα!!
Παλιοχαρακτήρας μπορεί να 'ναι κι ένας λοστρόμος σε ένα καράβι, αλλά αν το καράβι πάει ντουγρού στα βράχια το πάει ο καπετάνιος!
Τη δημόσια διοίκηση την έχει ξεσκίσει η εκάστοτε κυβέρνηση.
Μάλιστα η πιο αισχρή και η πιο γελοία (αλλά περιέργως η πιο εύπεπτη απ' την κοινωνία) πρακτική είναι η αναγωγή της όποιας παθολογίας σε γενίκευση.
Βεβαίως και υπάρχουν κηφήνες δημόσιοι υπάλληλοι, κηφήνες όμως υπάρχουν παντού. Η γενίκευση ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κηφήνες, είναι φασιστική. Και χρήσιμη σε μια κυβέρνηση
που θέλει να ξεπατώσει το κράτος αντί να το κάνει ατμομηχανή της ανάπτυξης...
Γιατί να το ξεπατώσει;
Αλήθεια, ακόμα δεν ξέρετε;

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ! την έκτακτη εισφορά

· Η πρώτη δόση πρέπει να πληρωθεί έως 30/09, σύμφωνα με το σημείωμα της ΔΟΥ.Αν δεν το πληρώσεις έως τότε, προστίθεται προσαύξηση 1% κάθε μήνα. Π.χ. Εάν είναι 300 ευρώ η δόση, έως 30/10, το ποσό που πρέπει να πληρωθεί είναι 303 ευρώ.


· Άρα αν καθυστερήσουμε έστω και ένα ή δυο μήνες να το πληρώσουμε η προσαύξηση είναι αμελητέα. Να αρνηθούμε μαζικά να πληρώσουμε, ώστε να αναγκαστούν να φύγουν μαζί με την έκτακτη εισφορά!


· Στην περίπτωση που χρειαστούμε φορολογική ενημερότητα μπορούμε να την πάρουμε τώρα, πριν την προθεσμία καταβολής της δόσης. Η φορολογική ενημερότητα ισχύει για 1-12 μήνες, ανάλογα με την περίπτωση.


· Για τις απειλές τους (για αναγκαστικά μέτρα, κατασχέσεις, πλειστηριασμούς), κυρώσεις μπορούν να υπάρξουν για ποσά των 5.000 ευρώ και άνω.


· Επίσης, έχει συνταχθεί κείμενο που επεξεργάστηκαν Δικηγόροι, Εφοριακοί και συνδικαλιστικές οργανώσεις και αφορά τη δήλωση αντίθεσης και αδυναμίας πληρωμής προς την αρμόδια ΔΟΥ. Εδώ μπορείς να βρεις το κείμενο, καθώς και οδηγίες :


http://www.eforiakoi.org/images/stories/doc2011/DILOSI_ANTITHESIS.pdf


· Τέλος, ακόμα ένας λόγος να καθυστερήσουμε την πληρωμή της έκτακτης εισφοράς, είναι για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους δεν έχουν να την πληρώσουν!


Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου:
Μίλα με τους συναδέλφους σου, τους γείτονες σου, τους φίλους σου. Διάδωσέ το!
Οργάνωσε στην πολυκατοικία σου, στην γειτονιά σου μια συζήτηση. Δράστε από κοινού!
Μπορείτε να μαζέψετε συλλογικά δηλώσεις άρνησης πληρωμής και να τις καταθέσετε στην ΔΟΥ.
Να θυμάσαι:
Όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Εξαπτέρυγα της συγκυβέρνησης στη Νέα Δημοκρατία

Η πληροφορία κυκλοφορεί ήδη στα δημοσιογραφικά γραφεία και θα σας είναι πιθανώς γνωστή: Μια μικρή παρέα βουλευτών της ΝΔ πλησίασε τις προηγούμενες ημέρες γνωστό υπουργό του ΠΑΣΟΚ και του ζήτησαν να πείσει τον Γ. Παπανδρέου να πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να του ζητήσει να συγκαλέσει το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, με θέμα την συγκρότηση “κυβέρνησης εθνικής ενότητας”, την συγκυβέρνηση δηλαδή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Τα έντυπα που δημοσιεύουν την πληροφορία δεν αποκαλύπτουν φυσικά τα ονόματα της παρέας των “γαλάζιων βουλευτών”, προφανώς για να οργιάζει η φαντασία των αναγνωστών και να διερωτώνται “τι συμβαίνει στη ΝΔ”. Το Antinews όμως γνωρίζει όλο το παρασκήνιο και έτσι σήμερα μπορείτε να μάθετε ότι πρόκειται για τους βουλευτές κ. Χατζηγάκη, Δένδια, Χατζηδάκη και Μπεκίρη.
Όπως επίσης είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εις εξ αυτών έριξε την περασμένη εβδομάδα και την ιδέα να στείλουν στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, επιστολή στην οποία θα του εκθέτουν τις διαφωνίες τους για την “σκληρή” αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθεί και θα τάσσονται υπέρ της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ. Το “μυστικό” έχει ήδη διαρρεύσει και θα διαβάσετε στις φιλοκυβερνητικές εφημερίδες ότι “αναμένεται πρωτοβουλία που θα προέρχεται από το εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ“.
Ο πανικός του ΠΑΣΟΚ από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι χάνει και τον στενό του πυρήνα, εξηγεί ενδεχομένως πομπώδεις εκφράσεις σαν και την προηγούμενη. Επειδή, στην πραγματικότητα, όλα τα δημοσιογραφικά γραφεία γνωρίζουν ότι τις τελευταίες ημέρες η “πρωτοβουλία” εξαντλείται στους κόλπους της … Αγίας Οικογένειας.
Δεν αποτελεί, για παράδειγμα, μυστικό ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μαζί με τον Σωτήρη Χατζηγάκη τηλεφωνούν αυτόν τον καιρό καθημερινά στην “Καθημερινή”, το “Έθνος” και τα “Νέα”, διηγούμενοι λεπτομέρειες και άλλες φανταστικές πληροφορίες για την προαναφερθείσα “πρωτοβουλία”.
Στην όλη προσπάθεια ρόλο “συντονιστή” λέγεται επίσης ότι έχει αναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Την ίδια στιγμή εντείνονται οι πιέσεις προς στελέχη της ΝΔ και συνεργάτες του Σαμαρά, επειδή δεν μπορούν να ακουμπήσουν τον ίδιο. Έτσι βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες να στοχοποιούνται από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο και το διαδίκτυο στελέχη της ΝΔ όπως ο γραμματέας της ΚΟ Κώστας Τασούλας, ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού Μάξιμος Χαρακόπουλος, ή συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ όπως ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο Δημήτρης Σταμάτης και ο Γιώργος Μουρούτης.
Περιττό να επισημανθεί ότι όλα αυτά γίνονται την ώρα που έρχεται το τέλος της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και οι Παπανδρέου και Βενιζέλος παλεύουν μόνο για την προσωπική διάσωσή τους
Φυσικά ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει αμετακίνητος στις θέσεις του. Επειδή οι προτροπές για συγκυβέρνηση δεν υπακούουν σε καμία πολιτική λογική και ηθική. Και μόνο μια σκοπιμότητα εξυπηρετούν, να διασωθούν εκείνοι που κατέστρεψαν την Ελλάδα.
ΥΓ: Ανάμεσα στις φανταστικές πληροφορίες που γράφαμε προηγουμένως είναι και μια που δημοσιεύεται σήμερα, στο “Έθνος της Κυριακής”, αν δεν κάνω λάθος, σύμφωνα με την οποία η ΝΔ ετοιμάζει τηλεοπτικά σποτ εναντίον της Ντόρας και του Καρατζαφέρη.. Η πληροφορία είναι τελείως ανυπόστατη. Και σιγά μην νοιάζονταν στην Συγγρού για τον αρχηγό – λαγό και τη Ντόρα.