Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011

Ζει πολιτικος με 592 ευρω; Υπαρχει τσιπα ρεε;

Η Ελληνική μεταπολεμική κάθε μορφής Άρχουσα τάξη κατόρθωσε να κρατηθεί σε σήψη επί 60 και πλέον χρόνια τώρα η βρώμα έσπασε τα σύνορα την πήρανε χαμπάρι!!! Φυλαχτείτε Βρομιάρηδες οι φτωχοί δεν έχουμε να χάσουμε Τίποτα.

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011

Iχνη κατοίκησης στην Κρήτη από το 130.000 π.Χ.

Μέχρι στιγμής ο παλαιότερος οικισμός που ειχε βρεθεί στη Κρήτη χρονολογούνταν από το 7.000 π.Χ.
Μια νέα αρχαιολογική ανακάλυψη έρχεται να βάλει τέλος στην επικρατούσα άποψη πως η Κρήτη κατοικήθηκε από το... 30.000 π.Χ. Η αρχαιολογική ομάδα του πανεπιστημίου Νορθ Καρολάινα στις ΗΠΑ, αναλύοντας χώμα κι εργαλεία, κατέληξε στο συμπέρασμα πως Homo Erectus ταξίδεψαν ως την
Κρήτη και κατοίκησαν εκεί σχεδόν 100.000 χρονια νωρίτερα από αυτό που πίστευαν αρχικά, δηλαδή από το 130.000 π.Χ.
Οι επιστήμονες θεωρούν πως φυλές Homo Erectus κατοίκησαν στο νησί μεταπηδώντας από περιοχές της Βόρειας κι Υποσαχάριας Αφρικής. Οι αρχαιολόγοι βρήκαν τσεκούρια κι όπλα που είχαν συναντήσει ξανά στην Αφρική κάπου 800.000 χρόνια πριν.
«Με τις νέες τεχνικές ραδιοχρονολόγησης, μπορούμε πλέον να πούμε με σιγουριά πως τα εργαλεία και τα όπλα που βρήκαμε ξεκινάνε σε ηλικία από τα 50 και φτάνουν μέχρι τα 130.000 χρονια», τονίζει ο γεωλόγος Καρλ Ουέγκμαν του πανεπιστημίου Νορθ Καρολάινα, προσθέτοντας πως «τα σύνεργα αυτά αποδεικνύουν πως οι κάτοικοι του νησιού, οι προγονοί των πρώτων Μινωιτών, ήταν εξαιρετικοί τεχνίτες και ικανοί για μεγάλες κατασκευές».
Μέχρι στιγμής ο παλαιότερος οικισμός που ειχε βρεθεί στη Κρήτη χρονολογούνταν στο 7.000 π.Χ.


Κατάσχεση ενός μισθού από την Εφορία

Με απώλεια ενός ακόμη μισθού αποχαιρετούν το καλοκαίρι οι φορολογούμενοι. Με ένα εκκαθαριστικό θα λάβουν την τριπλή έκτακτη εισφορά. Η Εφορία αρχίζει να στέλνει τα ραβασάκια που θα πληρωθούν σε έξι δόσεις.
Πάνω από έναν μισθό θα κληθεί να καταβάλει στην εφορία ένα μέσο νοικοκυριό με βάση τη "λυπητερή" για τις εισφορές σε εισοδήματα, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις καθώς και
σε αυτοκίνητα, πισίνες και σκάφη αναψυχής, η οποία καταφτάνει τις επόμενες μέρες.
Πάνω από 3.000.000 φορολογούμενοι θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να εξοφλήσουν τρεις εισφορές που θα λάβουν στη συσκευασία του ενός εκκαθαριστικού.
Πρόκειται γι' αυτούς που το 2010 το συνολικό εισόδημά τους από όλες τις πηγές, ή οι δαπάνες διαβίωσής τους, ξεπερνούσε τα 12.000 ευρώ, όλους τους επιτηδευματίες και τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως αν πέρυσι δεν είχαν εισόδημα και ήταν σε αδράνεια, καθώς και όσους είχαν στην κατοχή τους αυτοκίνητα άνω των 1.929 κυβικών, πισίνες και σκάφη αναψυχής.
Η ενεργοποίηση της ρύθμισης του Μεσοπρόθεσμού Προγράμματος για την επιβολή των εισφορών γίνεται με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Π. Οικονόμου που κοινοποίησε στις εφορίες και με την οποία δίνει διευκρινίσεις για τον τρόπο υπολογισμού των εισφορών, για το ποιοι και πώς θα τις πληρώσουν, καθώς και για τις κατηγορίες των φορολογουμένων που εξαιρούνται από το μέτρο.
Η βεβαίωση των οφειλόμενων ποσών γίνεται από την αρμόδια ΔΟΥ με βάση τις αρχικές και συμπληρωματικές δηλώσεις, τα φύλλα ελέγχου και τις αποφάσεις των διοικητικών δικαστηρίων
Από την απόφαση προκύπτουν, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
Για την επιβολή της εισφοράς αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα λαμβάνεται υπόψη το ετήσιο συνολικό καθαρό ατομικό εισόδημα, πραγματικό, τεκμαρτό, φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο. Αυτό σημαίνει ότι ως εισόδημα θα λογίζεται πέραν εκείνου που προέρχεται από μισθούς, συντάξεις, παροχή υπηρεσιών και άλλες πηγές και εκείνο που προκύπτει από τα τεκμήρια διαβίωσης, τα ειδικά επιδόματα όπως τα πολυτεκνικά, τις συντάξεις ακόμα και τις αναπηρικές με ελάχιστες εξαιρέσεις, τις αγροτικές επιδοτήσεις και αποζημιώσεις, τα κέρδη από repos και μετοχές.
Oι υπόχρεοι φορολογούμενοι, εφόσον διαπιστώσουν λάθος, κατά την παραλαβή του εκκαθαριστικού σημειώματος υποβάλλουν στην αρμόδια ΔΟΥ, κατά περίπτωση, είτε αίτηση για διαγραφή μέρους ή ολόκληρου του βεβαιωθέντος ποσού, είτε τροποποιητική δήλωση
Εξαιρούνται μόνο μισθοί, συντάξεις και πάγια αντιμισθία που χορηγούνται σε πρόσωπα που είναι ολικώς τυφλοί και σε όσους παρουσιάζουν βαριές κινητικές αναπηρίες σε ποσοστό πάνω από 80%, τα εφάπαξ από τα ασφαλιστικά ταμεία και οι αποζημιώσεις για απολύσεις, Επίσης, απαλλάσσονται από την εισφορά και οι μακροχρόνιοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ άνεργοι, στους οποίους όμως θα αποσταλούν ειδοποιητήρια για την καταβολή της εισφοράς λόγω αδυναμίας εντοπισμού τους και στη συνέχεια θα πρέπει να προσέλθουν στην εφορία με τα αναγκαία παραστατικά για να διαγράψουν την εισφορά.
Υπουργοί, υφυπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, γενικοί γραμματείς, βουλευτές, δήμαρχοι, περιφερειάρχες και ευρωβουλευτές θα καταβάλουν αυξημένη εισφορά με συντελεστή 5% επί του συνολικού ποσού εισοδήματός τους, εφόσον είχαν την παραπάνω ιδιότητα το 2010.
Το τέλος επιτηδεύματος, που φέτος θα είναι 300 ευρώ για όλους και από του χρόνου θα φτάνει τα 500 ευρώ, θα καταβάλλουν όλοι ανεξαιρέτως οι ελεύθεροι, επαγγελματίες, επιτηδευματίες, εμπορικές κερδοσκοπικές ή μη επιχειρήσεις ανεξαρτήτως νομικής μορφής (ομόρρυθμες, ΕΠΕ, ΑΕ κ.λπ.), κοινοπραξίες, συνεταιρισμοί, δημοτικές και κοινοτικές επιχειρήσεις, υποκαταστήματα αλλοδαπών εταιρειών και άλλες.
Το τέλος θα κληθούν να πληρώσουν όσοι το 2010 είχαν δηλώσει εισοδήματα από ελευθέρια επαγγέλματα και εμπορικές επιχειρήσεις, ενώ όσοι είχαν μηδενικά εισοδήματα θα ειδοποιηθούν από την εφορία να κάνουν διακοπή εργασιών ή αλλιώς θα κληθούν να καταβάλουν το τέλος.
Τα ποσά των εισφορών θα καταβληθούν σε έξι ίσες μηνιαίες δόσεις από τις οποίες η καθεμία δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 300 ευρώ, ενώ σε περίπτωση εφάπαξ πληρωμής όλου του ποσού παρέχεται έκπτωση 5%.
Ειδικές εξαιρέσεις εισοδημάτων
Εξαιρούνται από την εισφορά ειδικές περιπτώσεις εισοδημάτων, όπως οι αμοιβές των υπαλλήλων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι αγροτικές ενισχύσεις που δεν συνδέονται με την παραγωγή και κανένα από τα ποσά που δηλώνονται στους κωδικούς 781-782 του εντύπου της φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων (E1) και αφορούν απόκτηση εισοδήματος από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, όπως αυτοκίνητα, ακίνητα καθώς και εισαγωγή χρηματικών κεφαλαίων από το εξωτερικό.
ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ
Θα πληρώσουν οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις
Τέλος επιτηδεύματος θα κληθούν να καταβάλουν όλοι όσοι ασκούν επιτήδευμα ή επάγγελμα, ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες, κοινωνίες αστικού δικαίου, αστικές κερδοσκοπικές ή μη εταιρείες, συμμετοχικές, κοινοπραξίες ΑΕ, ΕΠΕ, δημόσιες, δημοτικές, κοινοτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί, υποκαταστήματα αλλοδαπών εταιρειών, με βάση τα στοιχεία του μητρώου της ΓΓΠΣ. Οι επιτηδευματίες και οι επιχειρήσεις που ασκούσαν το επάγγελμα ή την επιχείρησή τους για ορισμένους μήνες μέσα στη χρήση 2010, υπάγονται στην επιβολή του τέλους επιτηδεύματος, το οποίο περιορίζεται ανάλογα με τους μήνες της λειτουργίας τους, εφόσον έχει ήδη υποβληθεί δήλωση διακοπής δραστηριότητας.
Η βεβαίωση του τέλους επιτηδεύματος γίνεται από τη ΔΟΥ που είναι αρμόδια για τη φορολογία εισοδήματος του υπόχρεου κατά τον χρόνο επιβολής του τέλους επιτηδεύματος. Η προθεσμία άσκησης προσφυγής ή υποβολής αίτησης για διοικητική επίλυση της διαφοράς, καθώς και η άσκηση της προσφυγής ενώπιον του διοικητικού πρωτοδικείου δεν αναστέλλει τη βεβαίωση και την είσπραξη του τέλους επιτηδεύματος.
Το τέλος επιτηδεύματος δεν εκπίπτει ως δαπάνη για τον προσδιορισμού του φορολογητέου εισοδήματος. Απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος όσοι φορολογούμενοι ασκούν επιτήδευμα ή ελεύθερο επάγγελμα σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε νησιά κάτω από 3.100 κατοίκους, εκτός αν πρόκειται για τουριστικούς τόπους.
Για την εξεύρεση του πραγματικού πληθυσμού λαμβάνεται υπόψη η τελευταία επίσημη γενική απογραφή πληθυσμού της 18ης Μαρτίου 2001. Η επιβολή του τέλους επιτηδεύματος κρίνεται χωριστά για την έδρα και το κάθε υποκατάστημα της επιχείρησης ή του ελεύθερου επαγγελματία.
Η ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Από 1% έως 4% για μισθωτούς, συνταξιούχους και επαγγελματίες
Ολοι οι μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιτηδευματίες, αγρότες και εισοδηματίες που με βάση τη φετινή φορολογική δήλωση είχαν πέρυσι εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ θα πληρώσουν εισφορά από 1% μέχρι και 4%, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματός τους. Η εισφορά ορίζεται σε 1% για συνολικό καθαρό εισόδημα από 12.001 μέχρι 20.000 ευρώ, σε 2% για εισόδημα από 20.001 μέχρι 50.000 ευρώ, σε 3% για εισόδημα από 50.001 μέχρι 100.000 ευρώ και σε 4% για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ.
Επισημαίνεται ότι η εισφορά δεν είναι κλιμακωτή, αλλά υπολογίζεται επί του συνολικού εισοδήματος. Αυτό σημαίνει ότι για φορολογούμενο με εισόδημα 25.000 ευρώ η εισφορά δεν θα υπολογιστεί με 1% μέχρι τα 20.000 ευρώ και με συντελεστή 2% για το υπερβάλλον ποσό των 5.000 ευρώ, αλλά ο συντελεστής 2% θα αφορά ολόκληρο το εισόδημα. Συνεπώς θα κληθεί να πληρώσει 500 ευρώ (25.000Χ2%=500). Το ίδιο ισχύει και για φορολογούμενο με εισόδημα 13.000 ευρώ. Δεν θα πληρώσει 1% για τα 1.000 ευρώ πάνω από τα 12.000, αλλά 1% επί των 13.000 ευρώ, δηλαδή 130 ευρώ. Από την επιβολή της έκτακτης εισφοράς εξαιρούνται:
Αποζημιώσεις λόγω διακοπής εργασιακής σχέσης.
Οι εφάπαξ παροχές ταμείων πρόνοιας και ασφαλιστικών οργανισμών, τα εφάπαξ βοηθήματα δημοσίων υπαλλήλων.
Οι μακροχρόνια άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και όσοι λαμβάνουν κατά τη χρήση 2011 επίδομα ανεργίας, έστω κι αν κατά τη χρήση 2010 είχαν εισόδημα, εφόσον δεν έχουν κατά τον χρόνο της βεβαίωσης πραγματικά εισοδήματα. Επειδή οι παραπάνω προϋποθέσεις δεν είναι δυνατό να εξευρεθούν από τα στοιχεία που επεξεργάζεται η ΓΓΠΣ, προκειμένου οι φορολογούμενοι αυτοί να εξαιρεθούν από την καταβολή της ειδικής εισφοράς, μετά τη λήψη του εκκαθαριστικού σημειώματος θα υποβάλουν στην αρμόδια ΔΟΥ αίτηση για νέα εκκαθάριση, με τη βεβαίωση του ΟΑΕΔ ότι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ως μακροχρόνια άνεργοι ή ότι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και με υπεύθυνη δήλωση ότι δεν αποκτούν πραγματικά εισοδήματα.
ΠΩΣ ΘΑ ΒΕΒΑΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ
Σε ενιαίο εκκαθαριστικό τα ποσά των εισφορών και του τέλους
Οι εφορίες θα εκδώσουν ενιαίο εκκαθαριστικό στο οποίο θα εμφανίζονται χωριστά, έπειτα από υπολογισμό, τα ποσά της κάθε εισφοράς και του τέλους επιτηδεύματος, αντίγραφο του οποίου αποστέλλεται και στον υπόχρεο και παράλληλα ενημερώνει ηλεκτρονικά τις αρμόδιες ΔΟΥ για την εκκαθάριση και τους χρηματικούς καταλόγους.
Ο υπολογισμός των εισφορών υπολογίζεται με βάση τα στοιχεία των αρχικών και συμπληρωματικών δηλώσεων οικονομικού έτους 2011 και το τέλος επιτηδεύματος με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στο μητρώο. Ειδικά για το οικονομικό έτος 2011 το τέλος επιτηδεύματος θα υπολογιστεί για επιτηδευματίες φυσικά πρόσωπα με δηλωθέντα εισοδήματα Δ' ή Ζ' πηγής (εμπορικές επιχειρήσεις και ελευθέρια επαγγέλματα), καθώς και για νομικά πρόσωπα τα οποία έχουν υποβάλει δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για τουλάχιστον ένα από τα τρία τελευταία οικονομικά έτη, εφόσον πληρούν κατά τα λοιπά τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.
Για όσους επιτηδευματίες φυσικά ή νομικά πρόσωπα δεν έχει υπολογιστεί τέλος επιτηδεύματος λόγω της προηγούμενης παραγράφου, ενώ στο μητρώο εμφανίζονται για τη διαχειριστική περίοδο του 2010 ως ενεργές επιχειρήσεις, θα αποσταλούν από τη ΓΓΠΣ ατομικές ειδοποιήσεις προς ενημέρωσή τους, καθώς και το αντίστοιχο αρχείο σε ηλεκτρονική μορφή στις αρμόδιες ΔΟΥ, προκειμένου οι ίδιοι να υποβάλουν δήλωση διακοπής εάν έχουν διακόψει ή διαφορετικά να βεβαιωθεί το αναλογούν τέλος επιτηδεύματος από την αρμόδια ΔΟΥ.
Η βεβαίωση των οφειλόμενων ποσών γίνεται από την αρμόδια ΔΟΥ με βάση τις αρχικές και συμπληρωματικές δηλώσεις, τα φύλλα ελέγχου και τις αποφάσεις των διοικητικών δικαστηρίων. Αρμόδια ΔΟΥ των φυσικών προσώπων για την επιβολή της εισφοράς αλληλεγγύης και αντικειμενικών δαπανών και του τέλους επιτηδεύματος θεωρείται η ΔΟΥ εκκαθάρισης της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2011.
ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ
Σε 6 μηνιαίες δόσεις από 30 Σεπτεμβρίου
Το ποσό της οφειλής βεβαιώνεται συνολικά και καταβάλλεται σε 6 ίσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη μέχρι την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση και η καθεμία από τις επόμενες δόσεις μέχρι την τελευταία εργάσιμη αντίστοιχα.
Η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 300 ευρώ, εκτός της τελευταίας.
Συνεπώς, αν η εισφορά βεβαιωθεί μέσα στον μήνα Αύγουστο, θα καταβληθεί η πρώτη δόση μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2011, η δεύτερη μέχρι 31 Οκτωβρίου, η τρίτη μέχρι 30 Νοεμβρίου, η επόμενη 31 Δεκεμβρίου κ.λπ.
Δικαίωμα
Σε περίπτωση που η δήλωση εκκαθαρίζεται και αποστέλλεται το εκκαθαριστικό σημείωμα μετά την παρέλευση του οικείου οικονομικού έτους, ο υπόχρεος δεν χάνει το δικαίωμα της καταβολής του φόρου σε δόσεις και της έκπτωσης στην εφάπαξ καταβολή.
Στις περιπτώσεις που η ΓΓΠΣ δεν διαθέτει στοιχεία για την ορθή εκκαθάριση, τότε οι υπόχρεοι φορολογούμενοι, εφόσον διαπιστώσουν λάθος, κατά την παραλαβή του εκκαθαριστικού σημειώματος υποβάλλουν στην αρμόδια ΔΟΥ, κατά περίπτωση, είτε αίτηση για διαγραφή μέρους ή ολόκληρου του βεβαιωθέντος ποσού, είτε τροποποιητική δήλωση.
Διαγραφή
Η ΔΟΥ θα προβεί σε διαγραφή ή σε νέα εκκαθάριση, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δοθούν από τη ΓΓΠΣ.
Το νέο ποσό που θα προκύπτει καταβάλλεται μόνο στη ΔΟΥ.
Δεν βεβαιώνεται το συνολικό ποσό του εκκαθαριστικού σημειώματος που τελικά οφείλεται, εφόσον τούτο δεν υπερβαίνει τα είκοσι επτά (27) ευρώ, αθροιστικά λαμβανόμενο για τον φορολογούμενο και τη σύζυγό του.
ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΕΥΡΩ
Εκπτωση 5% για εφάπαξ εξόφληση
Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής τού συνολικά οφειλόμενου ποσού του εκκαθαριστικού σημειώματος, μέσα στην προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης παρέχεται έκπτωση 5% ακόμη κι αν πρόκειται για ποσά κάτω των 300 ευρώ.

Πως θα δημιουργήσει ένταση στη περιοχή των ερευνών η Άγκυρα! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2011/08/blog-post_1132.html#ixzz1VmOtUNDV

Στις 15 Σεπτεμβρίου,λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη των ερευνών για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στην Ν.Α Μεσόγειο και σε περιοχές της Κυπριακής ΑΟΖ ,η Τουρκία έχει προγραμματίσει μεγάλες αεροναυτικές ασκήσεις.
Είναι προφανές ότι μ΄ αυτό το τέχνασμα η Άγκυρα θέλει να έχει στην ευρύτερη περιοχή πολεμικά πλοία και αεροσκάφη,τα οποία θα πλέουν και θα πετούν σε περιοχές πολύ κοντά σ΄ αυτές που η αμερικανική εταιρεία Noble Energy θα κάνει τις γεωτρήσεις.
Όλα αυτά δείχνουν εκνευρισμό ο οποίος δεν μπορεί να οδηγήσει σε ανατροπή των δεδομένων,μπορεί όμως αν ξεπεράσει τα όρια να ανεβάσει το θερμόμετρο της έντασης στη περιοχή. Και από εκεί και πέρα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις.

Φοβούνται τη στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ,οι Τούρκοι

Το βέβαιο είναι ότι αυτή τη στιγμή η Τουρκία αισθάνεται και είναι στριμωγμένη. Βλέπει παντού εχθρούς και δεν είναι τυχαία τα όσα μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.
Συμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα της Κύπρου Φιλελεύθερος “συνεργασία μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ πάνω σε δύο σημαντικούς τομείς βλέπουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Από τη μια είναι η συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ στον τομέα της ενέργειας η οποία, όπως αναφέρει η «Cumhuriyet» συνεχίζεται παρά τις τουρκικές προειδοποιήσεις, και η άλλη που είναι μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ αφορά τον στρατιωτικό τομέα. 


Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας η Ελλάδα ετοιμάζεται να υπογράψει συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ. Προς τον σκοπό αυτό έχουν ολοκληρωθεί οι προκαταρκτικές εργασίες και ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, Πάνος Μπεγλίτης, θα μεταβεί κατά το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου στο Ισραήλ και λέγεται ότι θα υπογράψει συμφωνία με τον ομόλογό του. 


Η «Cumhuriyet» αναφέρει ότι αμέσως μετά θα αρχίσουν εργασίες και πριν την 1η Οκτωβρίου ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη θα μεταβούν στην Ελλάδα στο πλαίσιο της διοργάνωσης κοινής άσκησης και θα εγκατασταθούν στη Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας.
Επίσης αναφέρεται ότι τα ισραηλινά αεροσκάφη θα αρχίσουν να πετούν προς την Ελλάδα από τα μέσα Σεπτεμβρίου. 

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ακόμα ότι η απόφαση της «ε/κ διοίκησης», όπως χαρακτηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, να ξεκινήσει έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου από την 1η Οκτωβρίου οδήγησε σε ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.
Περαιτέρω αναφέρει πως «παρά τις προειδοποιήσεις της Τουρκίας, οι Ελληνοκύπριοι επιμένουν στην απόφασή τους αυτή. Η Κύπρια υπουργός Εξωτερικών που είχε επισκεφθεί την Αθήνα σε δήλωσή της είχε πει ότι το θέμα θα μεταφερθεί στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του προσεχούς μηνός στην Πολωνία». 

Τέλος σημειώνει πως «μετά τις εξελίξεις αυτές , βάσει των ειδήσεων του ελληνικού Τύπου, η Ελλάδα, το Ισραήλ και ο «ε/κ τομέας» (όπως αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία) φαίνεται να είναι αποφασισμένοι να κινηθούν από κοινού στην Ανατολική Μεσόγειο».


Η Κύπρος αναμένει νέες προκλήσεις

Το αίτημα της Τουρκίας προς την Ουάσιγκτον να παρέμβει προς την αμερικανικών συμφερόντων εταιρεία Noble Energy, προκειμένου να σταματήσει η, προγραμματισμένη για τα τέλη Σεπτεμβρίου, έναρξη γεωτρήσεων για φυσικό αέριο εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι μόνο η αρχή των κινήσεων που θα κάνει στην ίδια κατεύθυνση η Αγκυρα το προσεχές διάστημα, εκτιμούν Λευκωσία και Αθήνα.
Το τουρκικό αίτημα απορρίφθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που επανέλαβε την πάγια αμερικανική θέση περί ενθάρρυνσης όλων των χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Κυπριακής Δημοκρατίας, για ενεργειακή αυτονομία και την υποστήριξη των ΗΠΑ σε κάθε εγχείρημα που ενισχύει την πολυμέρεια των ενεργειακών πηγών. Η Ουάσιγκτον απέρριψε, επίσης, την τουρκική θέση ότι η αξιοποίηση ενεργειακών κοιτασμάτων από την Κύπρο θα δυσχεράνει την προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού.
Μόλις προχθές, ενεργοποιήθηκε από τουρκικής και τουρκοκυπριακής πλευράς μια νέα απειλή: ότι εφόσον η Λευκωσία προχωρήσει κανονικά τους σχεδιασμούς της, τότε και οι Τουρκοκύπριοι θα αρχίσουν δικές τους έρευνες για κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές, κάτι τέτοιο θα ήταν εντελώς παράνομο, καθώς το μόρφωμα των Κατεχόμενων, στο οποίο η Τουρκία επιχείρησε να προσδώσει κρατική υπόσταση, δεν αναγνωρίζεται από κανέναν, πλην της Τουρκίας, ως κράτος και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να ασκήσει κυριαρχικά δικαιώματα. Ετσι, μια διαδικασία των Τουρκοκυπρίων να προκηρύξουν διαγωνισμό για να προσελκύσουν ξένες εταιρείες θα ήταν τελείως παράνομη και δεν θα απέφερε κανένα αποτέλεσμα. Αυτό, ασφαλώς, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι η Τουρκία εκείνη που θα προστρέξει ως ενδιαφερόμενη να κάνει γεωτρήσεις. Πέραν των ερωτημάτων αν διαθέτει την απαραίτητη τεχνολογία και τεχνογνωσία, καθώς και τον απαιτούμενο εξοπλισμό, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι και μια τέτοια ενέργεια θα ήταν παράνομη και ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει με το μέρος της τις πρόνοιες του Διεθνούς Δικαίου.
Σε κάθε περίπτωση, η Λευκωσία έχει ενεργοποιήσει διαδικασία ενημέρωσης σε κάθε επίπεδο για τις τουρκικές προκλήσεις και απειλές. Ενημερώθηκαν τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, εταίροι και Σύμμαχοι, ενώ το θέμα θα τεθεί σε όλους τους οργανισμούς, αρχής γενομένης από την Ε.Ε. και την άτυπη σύνοδο υπουργών Εξωτερικών, που θα συγκληθεί στην Πολωνία στις αρχές Σεπτεμβρίου. Το θέμα αναμένεται να μεταφερθεί και στη Γενική Διάσκεψη του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.
Το ερώτημα είναι πόσο αποφασισμένη είναι η Αγκυρα να κλιμακώσει τις προκλήσεις, διαμορφώνοντας σκηνικό κρίσης. Εκτιμάται ότι οι παρασκηνιακές διπλωματικές κινήσεις, στις οποίες προέβη εσχάτως με αποδέκτη την Ουάσιγκτον, είχαν και διερευνητικό χαρακτήρα. Να διαπιστωθεί, δηλαδή, ποιες θα είναι οι αντιδράσεις σε ενδεχόμενη κλιμάκωση. Οι ΗΠΑ έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα, ενώ δεν πρέπει να αγνοηθεί και η στενή συνεργασία της Κύπρου με το Ισραήλ για την αξιοποίηση των ενεργειακών αποθεμάτων της περιοχής.


ΜΑΣΟΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΑΣΟΝΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μήπως ζούμε στην εποχή που το φίδι δαγκώνει την ουρά του;

Πεθαίνει ο καπιταλισμός ή απλώς το φίδι δαγκώνει την ουρά του;
Η πορεία του καπιταλισμού δεν είναι μια ευθεία προβλέψιμη γραμμή όπως αφελώς πίστεψαν και δυστυχώς ακόμα πιστεύουν πάρα πολλοί. Αν ενώναμε τα ιστορικά σημεία της πορείας του μέχρι σήμερα, θα βλέπαμε ότι δεν σχηματίζεται παρά ένα φίδι που δαγκώνει την ουρά του (Κάτι δηλαδή που μας παραπέμπει στο σύμβολο της «θεοσοφικής εταιρείας» η θεωρία της οποίας αποτέλεσε την
ιδεολογική βάση για την δημιουργία των «δεξαμενών σκέψης» της «Νέας Εποχής»).
Αυτό λοιπόν που σήμερα φαίνεται ως κατάρρευση του καπιταλιστικού συστήματος δεν είναι παρά το κλείσιμο ενός κύκλου, ή το τέλος της πορείας ενός συστήματος απόγονος του οποίου είναι και ο καπιταλισμός.
Ο Μάλθους, ο Γιόζεφ Σουμπέτερ, ο Φρίντμαν και κάμποσοι άλλοι θεωρητικοί του παγκόσμιου κανιβαλισμού, μας φανέρωσαν με τον σαφέστερο τρόπο τα συστατικά στοιχεία αυτού του συστήματος, του οποίου την «ηπια μορφή» υπηρέτησαν συνειδητά ή ασυνείδητα σχεδόν όλοι οι υπο πτώχευση Ευρωπαίοι.
Η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν ήταν όπως πιστεύουν πολλοί το αποτέλεσμα της τεράστιας εξουσίας των νεοφιλελεύθερων ομάδων κρούσης της «σχολής του Σικάγο» ή απλώς η κατάληξη της δράσης ένός ανώνυμου δικτύου «ζηλωτών» του καπιταλιστικού «ιδεώδους». Αυτό που εμφανίζεται ως οικονομική κρίση δεν είναι παρά η αποκάλυψη του πραγματικού προσώπου του «φιδιού» ειδικά τώρα που έφτασε ο καιρός να δαγκώσει την ουρά του και να κλείσει σε αυτόν τον βρωμερό κύκλο όλες τις κοινωνίες των μέχρι τώρα υπνωτισμένων πολιτών.
Ο Φρίντμαν, ο Σουμπέτερ και οι άλλοι «γκουρού» του «νέου» ή του «παλαιού» καπιταλισμού δεν εξέφρασαν παρά μόνο το περίγραμμα αυτού του άθλιου συστήματος. Η ουσία βρίσκεται κάπου ανάμεσα στις χυδαίες και κυνικές περιγραφές και «συμβουλές» τους. Όλοι τους μιλούν για την αναγκαιότητα μιας ολοκληρωτικής καταστροφής μέσα από την οποία θα αναδυθεί «καθαρό» και «αμόλυντο» από ανθρωπιστικές και κοινωνικές αξίες το γνήσιο και «αυτορυθμιζόμενο» σύστημα της «ελεύθερης αγοράς».
Ο βασικός άξονας της «δημιουργικής καταστροφής», του νεοφιλελευθερισμού, της μετεξέλιξης του καπιταλισμού ή όπως άλλιώς έχουν ονομάσει αυτήν την σύγχρονη βαρβαρότητα, στηρίζεται σε μία βασική αξιακή τριάδα την οποία και εφαρμόζει με θρησκευτική ευλάβεια. Μαζικές ιδιωτικοποιήσεις, πλήρης απορρύθμιση των κρατικών λειτουργιών και δραστικότατες περικοπές των κοινωνικών δαπανών. Κάθε μία από αυτές τις «νέες αξίες» αποτελεί και μία πηγή πληγών για τους λαούς στους οποίους εφαρμόζεται το νέο σύστημα, ενώ ο στόχος αυτής της εφαρμόγής δεν είναι ασφαλώς η διόρθωση των «κακώς κειμένων» του «παλαιού» οικονομικού μοντέλου, αλλά η βίαιη υποταγή των λαών στην απόλυτη εξουσία μιας «παγκόσμιας κυβέρνησης».
Οι ορθές διαπιστώσεις και εκτιμήσεις των πιο προοδευτικών αναλυτών σχετικά με τα απάνθρωπα χαρακτηριστικά των «θεραπειών σοκ» τύπου Ελλάδας, Αργεντινής, Χιλής, Βολιβίας, Πολωνίας, Ρωσίας κ.λ.π. περιορίζονται εκ τωνπραγμάτων σε μια περιγραφή των συστατικών ή και δομικών στοιχείων της σύγχρονης βαρβαρότητας, χωρίς ωστόσο να ειδοποιούν για τον πραγματικό κίνδυνο που απειλεί όλες τις κοινωνίες.
Η οικονομική εξόντωση των λαών και η εξ αυτής κοινωνική εξαθλίωση δεν είναι ο σκοπός αλλά το μέσο με το οποίο οι κοινωνίες θα περάσουν σε μία άλλη μορφή διακυβέρνησης η οποία θα… διορθώσει με «οικουμενικό τρόπο» άπαξ και δια παντός το «αρχέγονο ελάττωμα». Ο στόχος τους λοιπόν δεν είναι ούτε η αναδιανομή του πλούτου, ούτε η εξέλιξη του ιμπεριαλισμού και η ενδυνάμωση μιας αυστηρά καθορισμένης και απόλυτα ελεγχόμενης οικονομικό- πολιτικής ολιγαρχίας, αυτά ήταν και είναι εργαλεία που έτσι κι αλλιώς είχαν στα χέρια τους οι διαπλεκόμενες με το σύστημα εξουσίες και τα οποία χρησιμοποιούσαν ανάλογα με τις ιστορικές συνθήκες και τις υποδομές που διέθετε το σύστημα.
Ο στόχος τους είναι ο πυρήνας των κοινωνιών, δηλαδή το ανθρώπινο πρόσωπο και ό μόνος τρόπος για να πετύχουν την τελική αλλοίωσή του είναι να εξαναγκάσουν τον κάθε άνθρωπο να παραδώσει το θεόσδοτο δώρο της ελευθερίας στα χέρια τους, να απωλέσει το αυτεξούσιο ώστε να μεταμορφωθεί βίαια σε μία άνευρη, άβουλη και ασφαλώς ακίνδυνη οντότητα. Όταν ο άνθρωπος από πρόσωπο μεταμορφωθεί σε άτομο τότε η «αγορές» θα έχουν… ισορροπήσει και το «κεφάλαιο» θα παράγεται χωρίς να απειλείται από «αστάθμητους παράγοντες» και φυσικά θα ρέει σε συγκεκριμένα κανάλια με ασφάλεια, αφού δεν θα χρειάζεται κανενός είδους εκτροπή για την τροφοδότηση του πλήθους.
Η Naomi Klein γράφει:
«…Ο ορισμός του Φρίντμαν για την ελευθερία, σύμφωνα με τον οποίο οι πολιτικές ελευθερίες είναι συμπτωματικές ή και περιττές σε σύγκριση με την ελευθερία του χωρίς περιορισμούς εμπορίου, συνέπιπτε, πολύ βολικά, με το όραμα που είχε αρχίσει να μορφοποιείται στο πολιτικό γραφείο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας… Όταν λοιπόν το 1983 ο Τέγκ άνοιξε τα σύνορα της χώρας στις ξένες επενδύσεις και περιόρισε τα προστατευτικά μέτρα για τους εργάτες, διέταξε ταυτόχρονα να συσταθεί η Λαϊκή Ένοπλη Αστυνομία, ένα σώμα αντιμετώπισης των ταραχών με δύναμη 400.000 ανδρών, επιφορτισμένο με την αποστολή να καταπνίγει και το παραμικρό σημάδι «οικονομικού εγκλήματος» (π.χ. απεργίες και διαδηλώσεις)…»

Τι βλέπουμε στο παράδειγμα της Κίνας;

Ότι το βασικό εμπόδιο δεν ήταν η εφαρμογή της ακόμη πιο βάρβαρης οικονομικής πολιτικής της «σχολής του Σικάγου», αλλά η ύπαρξη αυτής καθ΄αυτής της ελευθερίας στην συνείδηση του Κινεζικού λαού. Μιάς ελευθερίας που αν και επί Μάο είχε εγκλωβιστεί αυστηρά στην καρδιά του Κινέζου πολίτη και που δεν είχε ποτέ πολιτικό αντίκρυσμα, ωστόσο υπήρχε. Αυτή ήταν που οδήγησε εκατοντάδες χιλιάδες εργατών και φοιτητών στην πλατεία Τιενανμέν και αυτήν χτύπησαν τα επιτελεία της σύγχρονης «Νέας Τάξης Πραγμάτων» στις 3 Ιουνίου του 1989.
Η σφαγή της Τιενανμέν ήταν απαραίτητη όχι μόνο για να προχωρήσουν οι νέο-καπιταλιστικές «μεταρρυθμίσεις» αλλά για να τρομοκρατηθεί αποτελεσματικά ο λαός, να υποχωρήσει και να παραδώσει τελικά την καλά κρυμένη στην καρδιά του ελευθερία για χάρη μιας μίζερης και οπωσδήποτε απάνθρωπης επιβίωσης.
Η Κίνα έγινε τελικά το «κάτεργο» του πλανήτη και ταυτοχρόνως το πρότυπο της παγκόσμιας διακυβέρνησης για την οποία δουλεύουν όλοι οι πρωταγωνιστές της σημερινής παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Θα το ξαναπούμε για μια ακόμη φορά. Αυτό που βιώνουμε σήμερα, δηλαδή η οικονομική τρομοκρατία των «αγορών» και οι συνέπειες της σοφά κατασκευασμένης χρεοκοπίας, δεν είναι ούτε το σύμπτωμα μιας κακοήθους εξέλιξης του συστήματος που χρειάζεται την οδυνηρή θεραπεία του ακρωτηριασμού του κοινωνικού κράτους και της αχαλίνωτης εκποίησης του πλούτου των υπο κατάργηση εθνών- κρατών, αλλά ο φυσιολογικός τρόπος με τον οποίο κτίζεται η οικουμενική φυλακή της παγκόσμιας κυβέρνησης.
Το δόγμα του σόκ το οποίο πολύ εύστοχα αναλύει η Naomi Klein στο ομώνυμο βιβλίο της, είναι απλώς ο «οδικός χάρτης» μιας πορείας που έχει χαραχτεί εδώ και αιώνες και που όπως φαίνεται όπου νά ‘ναι θα καταλήξει στο προσδοκώμενο από τις εξουσίες τέρμα.
Το φίδι όπως είπαμε στην αρχή, δαγκώνει σήμερα την ουρά του και πολλοί όπως η Klein νομίζουν ότι αυτό καταδεικνύει πως ο καπιταλισμός, δηλαδή η οικονομική έκφανση του συστήματος, «πνέει πλέον τα λοίσθια».
Κατά την ταπεινή μας γνώμη αυτή η βαρβαρότητα που έζησαν τις τελευταίες τρείς δεκαετίες οι λαοί της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας, της Ρωσίας, της Αφρικής και της Κίνας και που ζούμε σήμερα εμείς οι «ανεπτυγμένοι» της Ευρώπης, δεν είναι το «κύκνειο άσμα» του συστήματος αλλά το επινίκιο «εμβατήριο» της ολοκληρωτικής του επικράτησης.
Το ερώτημα που τίθεται είναι αν είμαστε διατεθειμένοι να αντιδράσουμε σε αυτόν το νέο εθνοκτόνο και λαοκτόνο παγκόσμιο ολοκληρωτισμό.
ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2011

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑΣ

Ανακοινώθηκε με πηχυαίους τίτλους , ότι από 3.10.2011, θα μπει στην ζωή μας άλλη μια κάρτα. Η περίφημη ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ. Λένε δε, ότι με αυτό τον τρόπο, θα περιορίσουν την φοροδιαφυγή! Είναι όμως έτσι; Λύνεται το πρόβλημα; Μήπως η χρήση της κρύβει και άλλα; Θα την πάρουν όλοι; Η κάρτα αυτή είναι άλλη μια πρωτιά της χώρας μας; Ας δούμε τι γίνεται με την περίφημη αυτή κάρτα. Το μηχανογραφικό κέντρο του ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΓΓΠΣ(ΚΕΠΥΟ), έχει την δυνατότητα να επεξεργασθεί τα στοιχεία, όπως αυτό θέλει, αφού θα έχει το ΑΦΜ σου, το ΑΦΜ της επιχείρησης που αγοράζεις και φυσικά το πόσο. Τι μπορεί να κάνει;
1.Θα βγάζει το συνολικό πόσο αποδείξεων και αγορών ανά φορολογούμενο, που είναι και το αντικείμενο της φοροκάρτας , κατά το ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.
2.Επειδή όμως οι περισσότεροι, δεν θα παρακολουθούν αν έχουν πιάσει το όριο, κινδυνεύουν αν το έχουν ξεπεράσει να τους πιάσει για τεκμήριο διαβίωσης.
3.Συγκεντρωτικό σύνολο αγορών του φορολογούμενου ανά επιχείρηση.
4.Τον ετήσιο τζίρο των επιχειρήσεων.
5.Για κάθε φορολογούμενο θα μπορεί να επεξεργασθεί στοιχεία όπως: α)Από που ψωνίζει πιο συχνά μέσα στον χρόνο και πόσα λεφτά έχει δώσει β) Τι είδη αγοράζει γ) Ποιες μέρες κάνει αγορές δ) τι ώρα συνήθως ψωνίζει γ) σε ποια περιοχή κάνει τις αγορές του ε) πως πληρώνει, με μετρητά η κάρτα γ) που βρίσκεσαι κατά διαστήματα μέσα στο χρόνο, από εισιτήρια, βενζίνες, διόδια και αγορές που κάνεις στα μέρη που πας.
6.Για κάθε φορολογούμενο θα υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία ανά έτος.
Είναι μερικές από τις επεξεργασίες, που μπορεί να κάνει η ΓΓΠΣ. Απλά το ΥΠ. Οικονομικών, με πρόσχημα την φοροδιαφυγή, θα γνωρίζει πλέον και τις καταναλωτικές σου συνήθειες με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό. Επίσης δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα πληρώνεις να την πάρεις ή για να την ενεργοποίηση της.
Επίσης τα στοιχεία της κάρτας, παρ ότι θα περνάνε μέσα από την τράπεζα, αυτή δεν θα τα κρατάει! Πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο θα γίνει; Αν αύριο, σε μια δικαστική διαμάχη με μια τράπεζα , λόγω δανείων, εξασφαλίζει κανείς, ότι αν ζητηθούν στοιχεία , από μια τράπεζα για ένα πελάτη της , δεν θα δοθούν για χρήση υπέρ της τράπεζας;
Έλέγχος πλέον από παντού, όπως προστάζει η παγκόσμια διακυβέρνηση. Και φυσικά αυτό γίνεται στο πειραματόζωο, που λέγεται Έλληνας , που τα δέχεται όλα σαν πρόβατο.
Η φοροκάρτα, η οποία θα μπει στην ζωή μας , αρχικά προαιρετικά, μετά υποχρεωτικά με πρόσχημα την φοροδιαφυγή θα είναι ένα ακόμη βήμα στον έλεγχο μας. Ακολουθεί μετά η κάρτα του πολίτη για να κλείσει ο κύκλος. Επειδή δεν είναι υποχρεωτική μην την πάρεις.
Υ.Γ. Μηχάνημα για φοροκάρτα θα έχουν και οι πλανόδιοι λαθρομετανάστες που απλώνουν την πραμάτεια τους:

Κυριακή, 7 Αυγούστου 2011

O Δήμος Άργους Μυκηναίων αυθεραιτεί


Ο Δήμαρχος ΑΡΓΟΥΣ - ΜΥΚΗΝΑΙΩΝ κος ΚΑΜΠΟΣΟΣ ξυπνώντας ξαφνικά ένα πρωινό έκανε μια βόλτα στην παραλία Τημένιο Αργους με την παρέα του και βρήκε ένα πολύ όμορφο οικόπεδο απέναντι απ την θάλασσα στρωμένο μεγάλο και σκέφθηκε.Δεν βάζουμε δύο-τρείς ταμπέλες ΠΑΡΚΙΝ (έτσι κι αλλιώς τζάμπα είναι) ,να αφήνουν τα οχήματα τους οι λουόμενοι της περιοχής,να εξυπηρετούνται οι πελάτες του παρακείμενου αναψυκτηρίου  και να αισθάνονται όλοι υποχρεωμένοι απέναντί μου ;
Και εγένετο ΠΑΡΚΙΝ, Ονομασία ΠΕΡΙΟΧΗ P.
Και "εγένετο" χαμός με τους ιδιοκτήτες του χώρου.Όλοι έτρεχαν να δικαιολογηθούν.κανένας όμως δεν ήξερε τίποτα.Ενημερώθηκε η Αστυνομία,ο δικηγόρος των ιδιοκτητών και ο Κος δήμαρχος αφού ζήτησε συγνώμη απο τους ιδιοκτήτες έστειλε υπαλλήλους και έβγαλαν τις ταμπέλες Ρ.
Φτάνει άραγε μία συγνώμη κε Δήμαρχε για κάθε αυθέραιτη συμπεριφορά του Δήμου Σας;
Κε Δήμαρχε ρωτήσατε αν το οικόπεδο ανήκει σε πολίτες του Άργους ή αν έπεσε ξαφνικά απο τον ουρανό;
Αν ο κάθε πολίτης έκανε κάτι που θα έθιγε συμφέροντα του Δήμου σας, θα έφτανε μόνο μία συγνώμη Κε ΔΗΜΑΡΧΕ;
Η διακιολογία των συνεργατών σας (Κος Θωμόπουλος) ότι δεν ξέρατε το οικόπεδο σε ποιόν ανήκει δεν στέκει γιατί συνεργάτης σας στον Δήμο γνωρίζει πολύ καλά τους ιδιοκτήτες.
Δεν έχετε Τεχνικές υπηρεσίες στον Δήμο σας ή εν γνώσει όλων σας καταπατήσατε ιδιωτικό χώρο; 
Με ποιό δικαίωμα κε Δήμαρχε χαρακτηρίζετε ΠΑΡΚΙΝ του Δήμου κάθε  ιδιωτικό χώρο;
Το ανωτέρω ιδιωτικό οικόπεδο είναι απο τον Δήμαρχο Κο ΚΑΜΠΟΣΟ το χαρακτηρισμένο ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΡΚΙΝ
του Δήμου ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΑΙΩΝ όπως αναφέρει στο τέλος της παρακάτω συνέντευξής του.

Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011

Διακοπές σε μια χώρα χωρίς κράτος!


«Πουθενά στην Ευρώπη δεν εφαρμόζεται το μοντέλο λειτουργίας των ταξί, που επιδιώκει να εφαρμόσει η κυβέρνηση», ισχυρίζονται οι ταξιτζήδες που επί 16 ημέρες έχουν κάνει άνω κάτω τη χώρα.

Γιατί, μήπως συμβαίνουν πουθενά αλλού στην Ευρώπη αυτά που συνέβησαν τη Δευτέρα στο Ηράκλειο και στο Ρίο;
Υπάρχει άλλη χώρα στην Ευρώπη που μπορούν οι απεργοί να ρίχνουν λάδια στους δρόμους, να εμποδίζουν τα κρουαζιερόπλοια να δέσουν και να αποκλείονται οι εθνικές αρτηρίες, χωρίς να την πληρώνει κανένας;
Υπάρχει άλλη χώρα στην Ευρώπη που για να εργαστεί κάποιος ως ταξιτζής θα πρέπει να πληρώσει για άδεια όσο θα του κοστίσει η αγορά ενός διαμερίσματος;
Ή μήπως υπάρχει άλλη χώρα στην Ευρώπη, που ο ταξιτζής καπνίζει χωρίς την άδεια του πελάτη;
Μπορεί να μην ήταν η καλύτερη στιγμή αυτή που επέλεξε ο υπουργός Υποδομών για να εφαρμόσει την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος, αλλά η μέχρι σήμερα στάση των ταξιτζήδων τον δικαιώνει, αφού έχει ξαφνικά παραλύσει η χώρα, επειδή μια συντεχνία θέλει με το έτσι θέλω να παραμείνει συντεχνία, επιμένοντας ακόμη και τώρα ότι δεν υπολογίζει σε νόμους και κανόνες.
Τα πράγματα όμως είναι απλά. Εχει ψηφιστεί ένας νόμος που πρέπει να εφαρμοστεί, έστω και με ορισμένες τροποποιήσεις. Γιατί αν δεν εφαρμοστεί, τότε θα πρέπει να επιστρέψουν στους δρόμους οι ιδιοκτήτες φορτηγών που κάποτε διαδήλωναν επειδή άνοιγε το επάγγελμά τους λέγοντας ό,τι ακριβώς λένε σήμερα οι ταξιτζήδες. Θα πρέπει επίσης να κατέβουν στον δρόμο οι αρτοποιοί, οι φαρμακοποιοί κι όλοι οι άλλοι επαγγελματίες των οποίων το επάγγελμα απελευθερώνεται.
Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς ότι το πρόβλημα αυτό δεν είναι πρόβλημα εκείνων που διαδηλώνουν.
Κυρίως είναι πρόβλημα του κράτους, που θα πρέπει επιτέλους να εφαρμόσει όσα υποσχέθηκε στους πολίτες, αλλά και στους δανειστές του.
Γιατί αν δεν τα εφαρμόσει, τότε πολύ απλά δεν θα υπάρχει πια κράτος.
Αυτό λέει κάθε τουρίστας που κατεβαίνει από το ξενοδοχείο του σήμερα, ζητάει ένα ταξί από τη ρεσεψιόν για να εξυπηρετηθεί και του απαντούν ότι «ταξί δεν υπάρχουν». Ο τουρίστας δεν ξέρει να χρησιμοποιεί λεωφορεία. Για αυτό και όταν επιστρέψει από τις διακοπές του στην πατρίδα του, θα λέει στους φίλους του: «Πήγα διακοπές σε μια χώρα όπου δεν υπάρχει κράτος»…

Καταγγελίες για το οικονομικό έγκλημα… μέσω τηλεφώνου


Τα εγκαίνια της νέας υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιήθηκαν στο κτίριο της ΓΑΔΑ, όπου και θα στεγαστεί η νέα υπηρεσία.
Στόχος της νέας υπηρεσίας είναι η πρόληψη, έρευνα και καταστολή των εγκλημάτων κατά της οικονομίας και κυρίως αυτών που τελούνται σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων του Δημοσίου και της εθνικής οικονομίας γενικότερα ή εμφανίζουν τα χαρακτηριστικά του οργανωμένου εγκλήματος, και των εγκλημάτων που διαπράττονται μέσω της χρήσης του διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.
Στελέχη της νέας υπηρεσίας είναι έμπειροι αξιωματικοί και προσωπικό, καθώς και αξιωματικοί Ειδικών Καθηκόντων, που προσελήφθησαν πρόσφατα για το σκοπό αυτό. Στα πλαίσια της λειτουργίας της, η υπηρεσία θα συνεργάζεται με δικαστικές ή άλλες αρχές και φορείς, υπό την εποπτεία του αρμόδιου Εισαγγελέα, ενώ θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε αρχεία τόσο των αστυνομικών, όσο και άλλων υπηρεσιών.
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης ή προανάκρισης από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας δεν ισχύει το φορολογικό, τραπεζικό, χρηματιστηριακό ή επιχειρηματικό απόρρητο.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί και η δημιουργία της ειδικής τηλεφωνικής γραμμής καταγγελιών 11012, όπου οι πολίτες καθ’ όλο το 24ωρο μπορούν να επικοινωνούν επώνυμα ή ανώνυμα για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας αφορά εγκληματικές δραστηριότητες κατά της δημόσιας περιουσίας και της Οικονομίας ευρύτερα.
Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, στόχος της νέας υπηρεσίας της ΕΛΑΣ είναι να πατάξει το οικονομικό έγκλημα «στην κατεύθυνση της αποκατάστασης του κύρους της χώρας μας αλλά και της δύναμης της ελληνικής οικονομίας».

Τραπεζίτης πίσω από την «ανατροπή» Ραγκούση για τα ταξί


Πολιτικά εξέπληξε και στη συνέχεια αποδοκιμάσθηκε και από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η αιφνιδιαστική επιλογή Ραγκούση, ελάχιστες μέρες αφού ανέλαβε από τον κ. Ρέππα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για την αλλαγή των όσων συμφωνήθηκαν μεταξύ κυβέρνησης και ιδιοκτητών ταξί , στην λογική της απελευθέρωσης του επαγγέλματος.
Συγκεκριμένα ο κ. Γ. Ραγκούσης προτίθεται να εκμηδενίσει την αξία απόκτησης μιας άδειας ταξί και να απελευθερώσει τελείως τον έλεγχο του αριθμού τους. Είναι ένα καθεστώς πρωτόγνωρο που δεν ισχύει σε καμία χώρα της Ευρώπης και ουσιαστικά εκμηδενίζει την αξίας περίπου 150.000 ευρώ επένδυση που έχουν κάνει για κάθε τέτοια άδεια, μέχρι σήμερα και τις περισσότερες φορές με δανεισμό, οι επαγγελματίες του κλάδου.
Πληροφορίες του Newscode.gr, αναφέρουν ότι πίσω από τον «αιφνιδιασμό» Ραγκούση , υπάρχει ο σχεδιασμός πολύ γνωστού τραπεζίτη, που συνηθίζει να κάνει περίεργα επιχειρηματικά παίγνια. Ο εν λόγω κύριος θέλει να αποκτήσει με πολύ μικρό κόστος περίπου 700 άδειες ταξί και αυτά να έχουν ως περιβάλον λειτουργίας το αεροδρόμιο «Ελ Βενιζέλος», ως εταιρεία με σύμβαση συνεργασίας με το αεροδρόμιο. Ανάλογες σκέψεις κάνουν και μεγαλο- ξενοδόχοι των Αθηνών, ειδικά κεντρικών ξενοδοχείων των Αθηνών, που θα ήθελαν να αποκτήσουν για παράδειγμα μίνι στόλο ταξί, 30-35 αυτοκινήτων για την εξυπηρέτηση της πελατείας τους.
Σε μια τέτοια περίπτωση οι σημερινοί ιδιοκτήτες ταξί θα οδηγούνταν στη χρεοκοπία, αφού η αξία των αδειών θα εκμηδενιζόταν , τα δάνεια θα παρέμεναν προς αποπληρωμή και η λειτουργία του ταξί, όχι μόνον δεν θα απελευθερωνόταν επιπλέον, αλλά θα αποκτούσε πολύ σημαντικούς περιορισμούς. Το επάγγελμα θα κλείσει αντί να ανοίξει και τη μικρομεσαία επιχείρηση, που αποτελεί σήμερα ένα ταξί, θα αντικαθιστούσε το καρτέλ , που σχεδιάζει ο τραπεζίτης και κάποοι άλλοι από τους «ισχυρούς» των Αθηνών.
Οι σημερινοί ιδιοκτήτες και οδηγοί των ταξί , θα παρέμεναν στην περίπτωση αυτή οδηγοί, χωρισμένοι σε τρείς βάρδιες και με μηνιαία αμοιβή περίπου 500 ευρώ.
Ο ρόλος του Γ. Ραγκούση, αλλά και οι τάχα πρωτοβουλίες για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων στην Ελλάδα, είναι όχι μόνον σκοτεινός, αλλά και απευθείας διαπλεκόμενος.
Αντί λοιπόν οι οδηγοί ταξί να αποκλείουν λιμάνια όταν καταφθάνουν κρουαζιερόπλοια, καλύτερα να αποκλείσουν τα υποκαταστήματα της Τράπεζας, του εμπλεκόμενου επιχειρηματία και να ζητήσουν από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους πολίτες, να μεταφέρουν τις καταθέσεις τους σε άλλες τράπεζες, ώστε το μήνυμα να είναι ισχυρό και με βάθος στο μέλλον.
Όσο για τον κ. Ραγκούση , κάποιος πρέπει να του μιλήσει για το δημόσιο συμφέρον των πολλών που εκ της θέσης του, οφείλει να εξυπηρετεί . και για να μην έχουμε καλοκαιρινές συγκρούσεις με το εν λόγω υπουργείο, ας μας αποδείξουν με έμπρακτο τρόπο ότι τα παραπάνω δεν ισχύουν και ότι στον προτεινόμενο νόμο, θα υπάρξει θωράκιση του ταξί από τα καρτέλ, που σχεδιάζονται.
ΠΗΓΗ:Newscode.gr,

H «νέα Γιάλτα» των Γερμανών και η (επιλεκτική) χρεοκοπία της Ευρώπης


Η Ευρώπη φλυαρεί, αλλά αδυνατεί να δώσει λύση στα εύκολα, όπως για παράδειγμα το πρόβλημα της Ελλάδος, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας. Και οι τρείς αυτές χώρες καλύπτουν μόνον το 4% του συνολικού δημόσιου χρέους της ευρωζώνης. Ακριβώς επειδή μήνες τώρα η Ευρώπη μοιάζει με τον «πύργο της Βαβέλ» , με τα εθνικά και ειδικά τραπεζικά συμφέροντα να επικρατούν έναντι των προτεραιοτήτων της Ένωσης, για την βιωσιμότητα της.
Μπορεί οι ευρωπαϊκές πολιτικές ηγεσίες να μην είναι «παιδάκια», όπως τις χαρακτήρισε, εκφράζοντας προφανώς την απόγνωση της η γαλλική Λε Μόντ, αλλά κανείς δεν μας έχει πει αν η Ένωση του γαλλογερμανικού άξονα αφορά τους 17 ή τους 27 ή μόνον το Βερολίνο και το Παρίσι, που επιβουλεύονται τις περιουσίες και τα έθνη- κράτη των υπολοίπων.
Η επέκταση της κρίσης
Οι συσχετισμοί αυτοί, που είναι τόσο ουσιαστικοί στο πολιτικό επίπεδο, όσο η χρεοκοπία του τραπεζικοκεντρικού μοντέλου , στο οποίο βάσισαν την δομή της Ένωσης του ευρώ, στο οικονομικό οδήγησαν τις εξελίξεις στο να βρίσκονται προ της θύρας της «παγίδας δανεισμού», χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία. Αυτές όμως εκπροσωπούν το 40% του συνολικού χρέους της ευρωζώνης και η όλη εξέλιξη οδηγεί το Βερολίνο και τον κύκλο των «συμμάχων» του στη σκληρή γραμμή της «Συμφωνίας του Ευρώ», όπως προδιαγράφεται για το 2013, σε μια προηγούμενη θέση τους. Ο καθένας για τον εαυτό του, ότι κι αν σημάνει αυτό για την ευρωζώνη, που γνωρίζουμε.
Το imperium της Γερμανίας
Δεν είναι καθόλου τυχαία η αδικαιολόγητα ανέμελη, με τη πρώτη ματιά, τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Σόιμπλε, για την επίλυση του «ελληνικού ζητήματος». Τι είπε; Ραντεβού τον Σεπτέμβριο. Αλλά τον Σεπτέμβριο, εάν συνεχισθεί η ραγδαία άνοδος στα spread της Ιταλίας ή της Ισπανίας, θα τεθεί εκ νέου το ζήτημα, ότι τα κεφάλαια τόσο του προσωρινού μηχανισμού διάσωσης και σταθεροποίησης, του EFSF, όσο και του υπό συγκρότηση Μόνιμου, του ESM, δεν θα είναι και πάλι επαρκή, ενώ η κρίση θα αρχίζει να επηρεάζει και τη Γαλλία. Άρα η ευρωζώνη, αλλά και ο γερμανογαλλικός άξονας ακόμη, δεν θα περιλαμβάνει ισότιμους εταίρους σε κανένα επίπεδο. Το Βερολίνο με άλλα λόγια θα καθορίσει την ατζέντα της Ευρώπης, με την ύφεση και την κρίση χρέους και δανεισμού να κορυφώνονται. Συμβατικά την κυριαρχία του, αυτή θα τη συνυπογράψουν όλοι στη νέα , απολύτως αποικιοκρατική, «Συνθήκη του Ευρώ» , το 2013.
Τα δύο σενάρια για την ΕΚΤ
Αφήνοντας την γεωπολιτική και επικεντρώνοντας την προσοχή μας στα οικονομικά εργαλεία, αυτού του παγκόσμιας σημασίας power game, θα πρέπει να μείνουμε σε δύο σημεία. Το ένα τι συνιστά χρεοκοπία και το άλλο τι θα γίνει με τον κυρίαρχο συνδετικό κρίκο της ένωσης, που είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Στο τελευταίο Eurogroup, συζητήθηκε και οριοθετήθηκε, μια πράγματι ουσιώδης διέξοδος, για την αντιμετώπιση της ελληνικής «παγίδας» χρέους και δανεισμού.
Συνίσταται σε τρείς παραμέτρους: 1) Χαμηλότερα επιτόκια στα νέα δάνεια σε σχέση με τα παλιά 2)Επιμήκυνση του συνόλου του χρέους, με αφετηρία τα ομόλογα που φθάνουν σε φάση ωρίμανσης, άρα αποπληρωμής 3) Επαναγορά ομολόγων από τα υπάρχοντα κεφάλαια (και εγγύηση) του EFSF. Σημαίνει haircut 50% για τα ελληνικά ομόλογα και αποσυμφόρηση του χρέους.
Εάν ένα τέτοιο πακέτο τις προηγούμενες ημέρες ανακοινωνόταν για την Ελλάδα, θα δημιουργούσε αποκλιμάκωση στις αγορές και σταθεροποίηση στην ευρωζώνη. Θα απομάκρυνε όμως την δυνατότητα της Γερμανίας, να «προελαύνει» στην κρατική περιουσία των Ελλήνων και θα οδηγούσε στη δημιουργία ενός προηγούμενου για όλες τις ελλειμματικές χώρες. Ταυτόχρονα θα ετίθετο άμεσα το δίλημμα τι θα γίνει με την ΕΚΤ.
Select default
Οι 3 οίκοι αξιολόγησης, σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν τον «εχθρό», για την Ευρώπη, όπως «χρήσιμοι ηλίθιοι», οι Έλληνες κυβερνητικοί και το Μαξίμου υποστηρίζουν, με δεδομένο ότι κυρίαρχοι πελάτες τους είναι οι χώρες που ζητούν την αξιολόγηση της οικονομίας τους και των τραπεζών τους, προκειμένου να έχουν αξιοπιστία στις διεθνείς αγορές. Οι οίκοι αυτοί αποφάσισαν απολύτως έγκαιρα να μην οδηγήσουν μια οικονομία της ευρωζώνης στη χρεοκοπία, με πιο πιθανή την Ελληνική. Για τον λόγο αυτό ανακάλυψαν ένα επίπεδο αξιολόγησης στη χρεοκοπία (default), χωρίς όμως να αποτελεί πιστωτικό γεγονός(credit event) αυτόματα, για την παγκόσμια οικονομία.
Με τον τρόπο αυτό άφησαν στους Ευρωπαίους, σε επίπεδο πολιτικών ηγεσιών, αλλά και Κεντρικής Τράπεζας, να αποφασίσουν την επόμενη κίνηση. Στην επαναγορά ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά , εάν θα συμμετάσχουν ιδιώτες ή όχι και με ποιους όρους, ώστε να είναι η όποια επιλογή εθελοντική, αλλά το κυριότερο τι θα κάνει η Κεντρική Τράπεζα της Ευρώπης. Θα συνεχίσει να δέχεται για παράδειγμα τα «σκουπίδια»-ομόλογα της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας , ως εγγυήσεις για φτηνό δανεισμό προς το τραπεζικό σύστημα των χωρών αυτών ή όχι;
Ο Τρισέ, κεντρικός τραπεζίτης της Ευρώπης μέχρι τον Οκτώβριο οπότε λήγει η θητεία του, αρνείται κατηγορηματικά να αποδεχθεί ομόλογα, στο επίπεδο της επιλεκτικής χρεοκοπίας. Με τον τρόπο αυτό όμως δημιουργεί αυτός και η Κεντρική Τράπεζα της Ευρώπης συνθήκες πραγματικής χρεοκοπίας (default) στις χώρες μέλη, όπως η Ελλάδα, αφού το τραπεζικό τους σύστημα εξαρτάται ως προς την ρευστότητα του από την ΕΚΤ, έχοντας απομονωθεί από τη διατραπεζική ελεύθερη αγορά. Για παράδειγμα οι ελληνικές τράπεζες στην παρούσα φάση έχουν «άνοιγμα» στην ΕΚΤ ύψους 70δις ευρώ στη ρευστότητα τους. Έτσι αν το τραπεζικό σύστημα της χώρας καταρρεύσει, ο απόηχος θα είναι δραματικός για ολόκληρη την ευρωζώνη και ειδικά για χώρες όπως η Ισπανία ή η Ιρλανδία όπου η βάση του προβλήματος χρέους τους βρίσκεται στις τράπεζες .
Ο Τρισέ και ο κύκλος του Δ.Σ της ΕΚΤ, αρνούνται να δεχθούν ομόλογα σε «επιλεκτική χρεοκοπία» γιατί με τον τρόπο αυτό η Κεντρική Τράπεζα μετατρέπεται σε «bad bank». Εάν λοιπόν τους επόμενους μήνες φορτωθεί τα όλο και περισσότερα , υποβαθμισμένης αξιοπιστίας, ομόλογα των κρατών- μελών η κρίση αξιοπιστίας θα περάσει στην ίδια την Κεντρική Τράπεζα, που θα μοιάζει όλο και περισσότερο ως «bad bank» και λιγότερο ως εκδίδουσα αρχή του ευρώ.
Βεβαίως ο Τρισέ, το προηγούμενο διάστημα όταν δεν υπήρχε σύγκρουση αντιλήψεων πολιτικών κυβερνήσεων και τραπεζιτών, δεν προώθησε ως όφειλε ένα γενναίο haircut ανάλογο , με την αξία που διαπραγματεύονταν τα ελληνικά ομόλογα για παράδειγμα στη δευτερογενή αγορά, αποδεχόμενος την άποψη του Βερολίνου να μην υπάρξει» πληθωρισμός» στο ευρώ.
Οι υπερχρεωμένες χώρες είναι βέβαιο ότι στο τέλος του καλοκαιριού θα αρχίσουν να ζητούν κεντρική εγγύηση των καταθέσεων στις εμπορικές τράπεζες της ευρωζώνης για να μην υπάρχει πανικός και να αποδέχεται η ΕΚΤ ομόλογα με αξιολόγηση “select default”, ούτως ώστε να διασφαλισθεί η ανεμπόδιστη χρηματοδότηση των εθνικών τραπεζικών συστημάτων. Το ζήτημα ενδεχομένως να περάσει στον επόμενο Κεντρικό Τραπεζίτη στη Φρανκφούρτη, που για πρώτη φορά από την ίδρυση της ΕΚΤ δεν θα είναι Γερμανός ή Γάλλος. Είναι ο Ιταλός κ. Ντράγκι.
Η πλέον καθοριστική δομή της Ένωσης , η Κεντρική Τράπεζα είτε θα αναλάβει την χρηματοδότηση των επιμέρους τραπεζικών συστημάτων, που βραχυπρόθεσμα θα επιφέρει ανακούφιση, αλλά μεσοπρόθεσμα θα απειλήσει την αξιοπιστία AAA, της Κεντρικής Τράπεζας , αλλά και την διεθνή θέση του ευρώ σε σχέση με το δολάριο, που δεν επιτρέπουν τα κράτη του «σκληρού πυρήνα» της Ένωσης με επικεφαλής τη Γερμανία, είτε θα επιτρέψει την περιπέτεια στα επιμέρους τραπεζικά συστήματα, άρα ο κίνδυνος των χρεοκοπιών θα οδηγήσει στη διάλυση της ευρωζώνης. Αυτά με δεδομένο ότι η διέξοδος του ευρωομολόγου δεν γίνεται αποδεκτή ούτε από το Βερολίνο, ούτε από την ΕΚΤ.
Στο μοντέλο FED
Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι οι πλέον προβεβλημένοι Γερμανοί τραπεζίτες, τελικά δεν επεδίωξαν να βρεθούν στην ηγεσία της ΕΚΤ. Ο περίφημος Βέμπερ βρίσκεται στο «τιμόνι» της αμερικανοελβετικής Credit Suisse και ο «σκληρός» Άκερμαν στη Deutsche Bank η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα κινείται περισσότερο ως διεθνής τράπεζα, με γερμανική καταγωγή, παρά ως αμιγώς γερμανική τράπεζα. Στην περίπτωση λοιπόν που η ΕΚΤ μετατρεπόταν σε «bad bank» θα απορροφούσε όλα τα χρέη της μεσαίας στρατηγικά, μετα-ψυχροπολεμικής, Συνθήκης του Μάαστριχτ και στη συνέχεια θα χρεοκοπούσε. Υπό την έννοια ότι στη θέση της θα συγκροτείτο μια ευρωπαϊκή FED, με μετόχους τράπεζες και όχι κράτη όπως τώρα στην ΕΚΤ. Μιλάμε για μια νέα Συμφωνία της Γιάλτας, όπου αντί για ηγέτες Εθνών , τον Ρούσβελτ-Τσόρτσιλ-Στάλιν, θα έχουμε διεθνείς τράπεζες, που θα συγκροτούν δίπολο με την επίσης ιδιωτική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Η Γερμανία με την έννοια αυτή μπορεί να είναι η κυρίαρχη της Ευρώπης, ειδικά στο πολιτικό- διπλωματικό- θεσμικό επίπεδο, αλλά στο οικονομικό τραπεζικό θα αποδεχθεί τον συσχετισμό των διεθνών τραπεζών και την παγκόσμια οικονομική τους διείσδυση.
Σε μια τέτοια λογική κινείται ήδη ομάδα ευρωπαϊκών τραπεζών, που σε αντίθεση με την ΕΚΤ του κ. Τρισέ, δείχνει πρόθυμη να χρηματοδοτήσει για παράδειγμα ελληνικές τράπεζες, που θα βρεθούν σε δύσκολη, άρα στο μοντέλο αυτό και άσχετα με τα stress tests που θα οδηγήσουν σε εξαγορές και συγχωνεύσεις, θα προωθηθεί , χωρίς τίμημα, η «διεθνοποίηση» των ελληνικών τραπεζών, επίσης πριν το 2013. Η Γερμανία από την άλλη , ειδικά το βιομηχανικό κατεστημένο της Βαυαρίας, που εκφράζει ο κ. Σόιμπλε, πιέζει για άμεσες απεθνικοποιήσεις πόρων, υποδομών και κρατικών εταιρειών της Ελλάδος, μονοπωλιακών ή ολιγοπωλιακών, ούτως ώστε να αποκτήσει το δικό του μερίδιο στα έθνη- κράτη προς εκκαθάριση και συγχώνευση, όπως είναι καταρχήν η Ελλάδα, μέσα από τα Μνημόνια 1 και 2, επίσης πριν το 2013.
Οι κρυφές παράμετροι
Όλα τα παραπάνω σενάρια δεν έχουν λάβει σοβαρά υπόψη μια σειρά παραμέτρων. Την γεωπολιτική των εθνών- κρατών και τους συσχετισμούς και ανατροπές που αυτή δημιουργεί. Την κατάσταση χρεοκοπίας στην οποία βρίσκονται οι ΗΠΑ και την αδυναμία να βγουν απ’ αυτή στη λογική ενός νέου δόγματος Μονρόε, εξαιτίας των μετώπων πολέμων-Ιράκ, Αφγανιστάν- που τις εγκλώβισαν στα ελλείμματα. Το κυρίαρχο γεγονός ότι σε καμιά περίοδο της Ιστορίας δεν υπήρξε μοντέλο παγκόσμιας ή εθνικής διακυβέρνησης, που να εγγυάται στους Λαούς την εξαθλίωση και την ισοπέδωση του βιοτικού τους επιπέδου. Τέλος ότι σε τέτοιες συνθήκες ο καπιταλισμός όπως τον γνωρίζουμε δεν μπορεί να λειτουργήσει. Οι σχεδιασμοί δείχνουν νέα Φεουδαρχία και νέα Αποικιοκρατία.
Η κατάσταση επιλεκτικής χρεοκοπίας πάντως που ξεκινά από την Ελλάδα έχει προηγούμενο, αλλά όχι ταυτόσημο στην Ουρουγουάη, με άλλο ύψος χρέους και διαφορετικές συνθήκες. Το πιο πιθανό είναι ότι θα οδηγήσει σε «credit event» και σε ντόμινο εντός της ευρωζώνης, με αφετηρία την Ελλάδα. Το πρώτο ζητούμενο σε μια τέτοια περίπτωση είναι η διαγραφή όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μέρους του χρέους και διαδικασία «restruction», από ομάδα διεθνών τραπεζών, για την Ελλάδα αντί για το Μνημόνιο 2, που απλά ολοκληρώνει την καταστροφή που άρχισε το 2009.

«Επώνυμα θύματα» της κρίσης


Οι εταιρείες που καταρρέουν από το βάρος της οικονομικής κρίσης και τα τεράστια προβλήματα ρευστότητας, πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα. Γνωστές «φίρμες», δεν λείπουν από την λίστα, με πρόσφατο παράδειγμα τα εστιατόρια "Applebee's", τα οποία μετά από 14 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στην Ελλάδα κατέβασαν ρολά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία Milomel Hellas που διαχειρίζεται και αναπτύσσει τα καταστήματα της αμερικάνικης αλυσίδας εστιατορίων στην εγχώρια αγορά έκλεισε αιφνιδίως πριν από μερικά 24ώρα και τα 4 σημεία πώλησης που διατηρούσε σε Λ. Αλεξάνδρας, Κεφαλάρι, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη.
Τα Applebee's είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα εστιατορίων στο χώρο του casual dining παγκοσμίως, διαθέτοντας 1.650 καταστήματα. Το πρώτο κατάστημα Applebee's στην Ελλάδα άνοιξε τις πύλες του το 1997 στη Θεσσαλονίκη. Οι πωλήσεις της εταιρείας στην Ελλάδα, το 2009 ανήλθαν στα 9,53 εκατ. ευρώ από 11,74 εκατ. ευρώ το 2008 ενώ οι ζημίες διαμορφώθηκαν σε 924 χιλ. ευρώ.
«Θύμα» της κρίσης και ο σχεδιαστής Λάκης Γαβαλάς
Η εταιρεία του Λάκη Γαβαλά, πριν από μερικές εβδομάδες κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Ο γνωστός σχεδιαστής μόδας, η περίπτωση του οποίου προκάλεσε αίσθηση στην αγορά ζήτησε την προστασία του άρθρου 99, προκειμένου να διαχειριστεί τα χρέη προς τους πιστωτές του.
Η μεγάλη κάμψη των λιανικών πωλήσεων ένδυσης και υπόδησης καθώς και η κακή διαχείριση των οικονομικών, θεωρούνται ως οι βασικοί λόγοι που έφεραν αυτή την αρνητική εξέλιξη για την εταιρεία.
Τα "σύννεφα" πάντως άρχισαν να πυκνώνουν επικίνδυνα ήδη από το Φεβρουάριο του 2011, όταν σύμφωνα με πληροφορίες μετά από έφοδο του ΣΔΟΕ καταλογίστηκε στην εταιρεία πρόστιμο ύψους 5 εκατ. ευρώ για μη καταβολή ΦΠΑ. Η «Lakis Gavalas S.A.», εκτός από την αλυσίδα καταστημάτων «.LAK», διαχειρίζεται και τα «Lakis Gavalas», καθώς επίσης τα «Burberry». Με βάση τον ισολογισμό της χρήσης 2009, η εταιρεία είχε κύκλο εργασιών 69,32 εκατ. ευρώ έναντι 68,6 εκατ. το 2008 και καθαρά κέρδη προ φόρων 1,84 εκατ. ευρώ από 4,4 εκατ. το 2008. Τα συνολικά δάνεια ανέρχονταν στα 17,37 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των υποχρεώσεων ήταν στα 94,3 εκατ. ευρώ.
Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 και για την e-shop
Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, η οποία πρόκειται να συζητηθεί μέσα στους επόμενους τρεις μήνες υπέβαλε και η πρωτοπόρος εταιρεία στην ηλεκτρονική διάθεση αγαθών μέσω Ιnternet, e-shop.gr.
Συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο, όπου θα περιλαμβάνεται και ο τρόπος αποπληρωμής των υποχρεώσεων, που ανέρχονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στα 43 εκατ. ευρώ, θα πρέπει να καταθέσει η εταιρείαμ η οποία έχει πάρει προσωρινή διαταγή για προστασία από τους πιστωτές της.
Στελέχη της εταιρείας, πάντως εμφανίζονται αισιόδοξα για την επίτευξη συμφωνίας με τους πιστωτές και αναφέρουν πως οι δραστηριότητες συνεχίζονται κανονικά ενώ ομαλά κυλάει και η συνεργασία με τους προμηθευτές. Οι πωλήσεις της, έφθασαν στα 105 εκατ. ευρώ το 2010 από 128 εκατ. ευρώ το 2009 ενώ στο πρώτο πεντάμηνο του 2011 παρουσιάζουν μείωση περίπου 25%.
Την προστασία του άρθρου 99 έχουν ζητήσει κατά το πρόσφατο παρελθόν μια σειρά από γνωστές εταιρείες, όπως η αλυσίδα ηλεκτρονικών Expert και η Ridenco Commercial (εμπορεύεται τα σήματα ειδών ένδυσης και υπόδησης «Timberland» και «Nautica»)- ενώ ορισμένες άλλες όπως η εταιρεία Πλατής Α.Ε., μια από τις πιο γνωστές και ιστορικές στο χώρο των κοινωνικών εκδηλώσεων, αναγκάστηκαν να τερματίσουν τη λειτουργία τους.
Ανάγκη για ρευστότητα
Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς η κατάσταση θα χειροτερέψει εάν δεν αποκατασταθεί άμεσα η ρευστότητα και δεν επιστρέψει η ελληνική οικονομία σε πορεία ανάπτυξης. Ήδη, μια μεγάλη μερίδια του επιχειρηματικού κόσμου βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση καθώς αδυνατεί να ανταποκριθεί έγκαιρα στις υποχρεώσεις της και βλέπει τα έσοδά της να συρρικνώνονται.

Σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα στο Ρέθυμνο

Μία λίθινη τετράπλευρη σφραγίδα από βαθυκόκκινο ίασπη, με χαραγμένα σημεία της μινωικής ιερογλυφικής γραφής και στις τέσσερις επιφάνειές της, έφερε στο φως ανασκαφή σε μινωικό ιερό του όρους Βρύσινα στο Ρέθυμνο.
Η σφραγίδα αποτελεί τη μοναδική μέχρι σήμερα απόδειξη της αρχαιότερης γραφής των Μινωιτών στη δυτική Κρήτη. Το ιερό στο οποίο ανακαλύφθηκε λειτουργούσε σε όλη την παλαιοανακτορική περίοδο και τουλάχιστον μέχρι την αρχή των νεοανακτορικών χρόνων. Οι πρόσφατες ανασκαφές στην περιοχή του ιερού έφεραν στο φως περίπου 800 πήλινα ειδώλια και σημαντικό αριθμό αγγείων.

Λύεται ο αρραβώνας; Επιστρέφονται δώρα και χρήματα!

Στην επιστροφή των χρημάτων και των δώρων που έχουν ανταλλαγεί μεταξύ τους, υποχρεούνται οι "μελλόνυμφοι" σε περίπτωση λύσης του αρραβώνα.Σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου, η μη επιστροφή των χρημάτων και των δώρων, είναι αντίθετη με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα, περί αδικαιολόγητου πλουτισμού.
Το 2000 πραγματοποιήθηκε αρραβώνας με ρητές αμοιβαίες υποσχέσεις γάμου, μετά την αποπεράτωση της ημιτελούς οικίας της μνηστής. Για την αποπεράτωση του σπιτιού ο υποψήφιος γαμπρός έδωσε στη μνηστή του το ποσό των 32.400 ευρώ, αφού προηγουμένως πήρε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα.
Όμως, η μνηστή διέλυσε τον αρραβώνα και ο πρώην μνηστήρας προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να του επιστραφούν τα χρήματα που έδωσε μαζί με του νόμιμους τόκους.
Οι αρεοπαγίτες (απόφαση 844/2011), οι οποίοι έκριναν ότι η εφετειακή απόφαση που δικαίωσε τον πρώην μνηστήρα είναι ορθή και η αγωγή του νόμιμη, τονίζουν ότι η πρώην μνηστή μετά τη διάλυση του αρραβώνα έγινε "αδικαιολόγητα πλουσιότερη σε βάρος της περιουσίας του πρώην αρραβωνιαστικού της".
Υπογραμμίζουν, μάλιστα, ότι δεν ήταν αναγκαίο στην αγωγή να αναφέρεται πώς δαπανήθηκε το επίμαχο ποσό, αφού ο πλουτισμός της πρώην αρραβωνιαστικιάς "επήλθε με την αποφυγή μείωσης της περιουσίας της" κατά το ποσό της δωρεάς των 32.400 ευρώ, με σκοπό την αποπεράτωση της κατοικίας της. Και δεν ενδιαφέρει το δικαστήριο ποιος από τους δύο (μνηστή ή αρραβωνιαστικός) προέβη στις δαπάνες αγοράς των υλικών και ποιος πλήρωνε τους εργατοτεχνίτες για την αποπεράτωση της ημιτελούς κατοικίας.
Παράλληλα, το δικαστήριο δεν δέχθηκε τους ισχυρισμούς της πρώην αρραβωνιαστικιάς, ότι: 1) Δεν συνήφθη σύμβαση μνηστείας, αλλά συμφωνία ελεύθερης συμβίωσης, καθώς είχε θέση ως προϋπόθεση προοπτικής γάμου τη μετάθεση του πρώην μνηστήρα της στην Πάτρα και την αποδοχή της δημιουργίας οικογένειας, 2) το ποσό που κατέβαλε για τη αποπεράτωση της κατοικίας της ήταν πολύ μικρότερο από αυτό τον 32.400 ευρώ που αναφέρει στη αγωγή του, 3) οι επίμαχες δαπάνες για τη αποπεράτωση του σπιτιού δεν έγιναν με την προοπτική του γάμου, αλλά για λόγους αβροφροσύνης, εντυπωσιασμού και επίδειξης του υποψήφιου γαμπρού και 4) τα δώρα και οι παροχές του τέως μνηστήρα δεν έγιναν με πρόθεση αναζήτησής τους.
Στη δικαστική απόφαση επισημαίνεται, ακόμη, ότι η υπαναχώρηση από τη σύμβαση μνηστείας με μονομερή ρητή ή σιωπηρή δήλωση τους ενός από τα δύο μέρη, η οποία μπορεί να γίνει και χωρίς να υπάρχει κάποιος σπουδαίος λόγος, "δημιουργεί αμοιβαία υποχρέωση απόδοσης των ληφθέντων λόγω δωρεών ή ως συμβόλων μνηστείας", σύμφωνα με τις διατάξεις περί αδικαιολογήτου πλουτισμού, καθώς "λογίζεται ότι δόθηκαν υπό την προϋπόθεση του μέλλοντος γάμου".

Άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου στο Λιτόχωρο

Τα βλέμματα των κατοίκων και των επισκεπτών του Λιτοχώρου συγκεντρώνει τα τελευταία 24ωρα το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που στήθηκε στον προαύλιο χώρο του «Αλεξάνδρειου Ιδρύματος» στο δήμο Δίου-Ολύμπου, στο νομό Πιερίας. (vid)Το άγαλμα φιλοτεχνήθηκε από τον καθηγητή Πανεπιστημίου Κωνσταντίνο Παλαιολόγου. Είναι από μπρούντζο, με εσωτερικό ατσάλινο σκελετό, έχει βάρος 1.500 κιλά και διαστάσεις 4x4 μέτρα.

Αγαλμα Μ.Αλεξανδρου - Λιτόχωρο by babisflou
Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος πραγματοποίησε, παρουσία πλήθους κόσμου, ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Γιώργος Καρατζαφέρης.
«Δεν είναι μόνο να ατενίζουμε το άγαλμα, είναι να μας εμπνέει ο Μ.Αλέξανδρος και νομίζω πολλοί από εμάς έχουμε πολλά να μας εμπνεύσει ο μεγάλος στρατηλάτης», είπε ο κ.Καρατζαφέρης.

Ιός του Δυτικού Νείλου και στην... Εκάλη

Σε δύο δείγματα ζώων, στην Αττική, εντοπίστηκε ο ιός του Δυτικού Νείλου, ενώ καθησυχαστικό εμφανίζεται το ΚΕΕΛΠΝΟ, σημειώνοντας πως δεν έχει αναφερθεί προσβολή από τη νόσο σε άνθρωπο στην περιοχή.Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα (01/08) το ΚΕΕΛΠΝΟ, τα δύο κρούσματα εντοπίστηκαν σε άλογα, που εκτρέφονται στην περιοχή της Εκάλης και τα οποία εμφανίζουν και κλινικά συμπτώματα.
Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται μέσω τσιμπήματος των απλών κουνουπιών και στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι ασθενείς παραμένουν είτε ασυμπτωματικοί, είτε εμφανίζουν ήπια νόσο.
Σε μικρό ποσοστό (<1%), κυρίως ηλικιωμένων ασθενών, εμφανίζονται επιπλοκές από το κεντρικό νευρικό σύστημα, όπως μηνιγγίτιδα ή εγκεφαλίτιδα.
Μέχρι τώρα, κρούσματα σε ανθρώπους είχαν καταγραφεί μόνο στη Βόρεια Ελλάδα και μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες δύο ακόμη άτομα εμφάνισαν εγκεφαλίτιδα μετά από τσίμπημα κουνουπιού, ένα στη Θεσσαλονίκη και άλλο ένα τη Λάρισα. Ετσι, ανέβηκε ο αριθμός των φετινών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην χώρα μας σε τρία, αλλά το ΚΕΛΠΝΟ εκτιμά ότι τις επόμενες ημέρες τα κρούσματα θα αυξηθούν.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ ανακοινώνει ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας παρακολουθεί στενά τα περιστατικά και θα προβαίνει άμεσα σε οποιαδήποτε ενημέρωση, σχετικά με οποιαδήποτε εξέλιξη.


Και το σπέρμα έχει το ΦΠΑ του!

ΦΠΑ 13% στο σπέρμα που βρίσκεται σε τράπεζα σπέρματος. "Σπάνε" τα τηλέφωνα από δότες λόγω κρίσηςΡεπορτάζ της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, αναφέρει πως η προσφορά είναι μεγάλη τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και πριν τις γιορτές καθώς τα έξοδα είναι αυξημένα.
«Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από άτομα που θέλουν να γίνουν δότες λόγω οικονομικής κρίσης. Αρκετές φορές δεχόμαστε τηλεφωνήματα από τις συντρόφους, επειδή πολλοί άνδρες ντρέπονται» είπε ο Γ. Βουλγαρίδης, βιολόγος και επιστημονικός υπεύθυνος της Τράπεζας SpermLab.
Όσο για τα έσοδα που έχει κάποιος όταν δίνει το σπέρμα του στην ειδική τράπεζα είναι βάση νόμου μέχρι 200 ευρώ ωστόσο αρκετές από αυτές δίνουν με το... κομμάτι από 30 έως 50 ευρώ.
Παρόλα αυτά, μόνο ένας στους δέκα δότες πληροί τις προϋποθέσεις, ενώ και αυτός που θα επιλεγεί δεν μπορεί να αξιοποιήσει το γενετικό του υλικό για πάνω από 10 παιδιά.
«Ο δότης εισπράττει 50 ευρώ τη φορά. Δεν μπορεί όμως να διαθέσει το σπέρμα του πάνω από μία φορά την εβδομάδα, ώστε να μην το κάνει επάγγελμα. Είναι διεθνής η οδηγία αυτή, ώστε να μην μπορεί κανείς να επιβιώσει με τα ποσά που δίνονται. Λαμβάνουμε μόνο από Έλληνες, ώστε και να μπορεί να γίνει επανεξέταση του δότη. Οι περισσότεροι που έρχονται είναι φοιτητές που το κάνουν για τα χρήματα ή άνθρωποι που εργάζονται σε νοσοκομεία και υγειονομικές μονάδες και γνωρίζουν το θέμα. Απαιτούνται περίπου 20 μέρες για την όλη διαδικασία ελέγχου και εξέτασης», είπε στην εφημερίδα ο Ευθ. Ιππίκογλου, υπεύθυνος της Τράπεζας Serum.

Και το σπέρμα έχει το... Φ.Π.Α του!

ΦΠΑ 13% έχει επιβάλλει η κυβέρνηση στο σπέρμα παρόλο που υπάρχει οδηγία η οποία αναφέρει πως τα προϊόντα του ανθρώπινου σώματος δεν υπόκεινται σε καθεστώς φορολόγησης.
Υπολογίζεται δε πως ετησίως γίνονται στην Ελλάδα, 1.000 λήψεις σπέρματος (αγορές) από τράπεζες με στόχο την τεκνοποίηση.
Όσο για τις γυναίκες που αγοράζουν σπέρμα είναι κατά 50% άγαμες Ελληνίδες και άνω των 40 ετών και το υπόλοιπο ποσοστό είναι είτε ζευγάρια που έχουν δυσκολίες αναπαραγωγής είτε και ομοφυλόφιλα ζευγάρια που επιθυμούν να αποκτήσουν ένα παιδί.
Ο Β. Ταρλατζής, καθηγητής μαιευτικής-γυναικολογίας και ανθρώπινης αναπαραγωγής καθώς και πρώην πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγή επισημαίνει τους κινδύνους αφού η Αρχή είναι ανενεργός λόγω λιτότητας.
«Θέλω να ελπίζω επειδή η Αρχή είναι ανενεργός, ότι οι συνάδελφοι γιατροί που χρησιμοποιούν τις Τράπεζες Σπέρματος τηρούν όλες τις διαδικασίες ελέγχου και είναι προσεκτικοί. Άλλωστε σήμερα δεν γίνονται έλεγχοι ούτε αδειοδοτήσεις, ενώ ο νόμος δεν εφαρμόζεται. Επειδή η Αρχή δεν λειτουργεί, δεν έχει εκδοθεί ούτε καν το προεδρικό διάταγμα με τους όρους και τις προϋποθέσεις, αλλά μόνο για τους τρόπους διατήρησης και διαχείρισης του υλικού. Αρα όσες τράπεζες λειτουργούν είναι χωρίς άδεια, καθ' ότι και να θέλουν να βγάλουν δεν μπορούν, αφού δεν υπάρχει το επίσημο όργανο για να τη δώσει. Στο εισαγόμενο σπέρμα δεν υπάρχει πρόβλημα, καθ' ότι στο εξωτερικό γίνονται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι. Το πρόβλημα είναι στην Ελλάδα», δήλωσε.
Προσέθεσε δε πως η πολιτεία δε γνωρίζει πόσες τράπεζες σπέρματος υπάρχουν.
«Δεν ξέρουμε ούτε πόσες υπάρχουν ούτε αν τηρούν τους κανονισμούς. Επιδιώξαμε να κάνουμε μια καταγραφή παλαιότερα, αλλά δεν λειτούργησε η Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, με αποτέλεσμα σήμερα να είμαστε στο σκοτάδι», κατέληξε.


Ενήμερος από το 2008 ο Καραμανλής για τη χρεοκοπία

Τον κίνδυνο χρεοκοπίας τόνιζε από το 2008 ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας μέσω επιστολών του προς τον Καραμανλή.Τέσσερις αποκαλύπτικές επιστολές του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Πέτρου Δούκα προς τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή, σχετικά με τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας "φέρνει στο φως" "Το Βήμα της Κυριακής".
O Π. Δούκας, είχε προειδοποιήσει τον Κ. Καραμανλή για τον κίνδυνο της Ελλάδας να μην μπορέσει να βγει στις αγορές να δανειστεί αλλά και για την διόγκωση των ελλειμμάτων. "Πρόεδρε SOS, χάνουμε την εμπιστοσύνη των αγορών", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε μια από τις επιστολές που εστάλησαν τον Οκτώβριο του 2008 ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών τόνισε ότι το Δημόσιο θα χρειαστεί να δανειστεί πάνω από 40 δισ. ευρώ για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες, ποσό που τελικά ανήλθε στα 48 δισ. ευρώ για το 2009, σημειώνοντας: "Αυτό απαιτεί την απόλυτη εμπιστοσύνη των αγορών".
Στην εν λόγω επιστολή ο κ. Δούκας πρότεινε μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης, όπως αποκρατικοποιήσεις (ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΤΤ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ, Λαχεία, ΟΔΙΕ κλπ), αλλαγές στα τεκμήρια, μείωση των αμυντικών δαπανών, μετοχοποιήσεις σε αεροδρόμια και λιμάνια, ωστόσο τίποτα από αυτά δεν δρομολογήθηκαν άμεσα ποτέ.
Μια άλλη επιστολή που στάλθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων του 2008, τόνιζε, μεταξύ άλλων:
"Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερή και υπεύθυνη κυβέρνηση σε ένα πολύ δύσκολο διεθνές περιβάλλον. Τα οικονομικά θα δυσκολέψουν τους επόμενους μήνες. Οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας θα είναι κάτω από μεγάλη πίεση. Χρειάζεται να ενισχύσουμε τις ασθενέστερες τάξεις, αν και οι πολίτες δύσκολα θα πιστέψουν σε προεκλογικού τύπου παροχές, όποιες και αν είναι αυτές".
Nα υπενθυμιστεί ότι τόσο ο τότε υφυπουργός Π. Δούκας, όσο και ο υπουργός ΓιώργοςΑλογοσκούφης είχαν από το καλοκαίρι του 2008 υποστηρίξει τη λήψη σκληρών μέτρων, ωστόσο, οι πολιτικές εκείνες είχαν απορριφθεί από το Μαξίμου.