Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Σε λευκό κλοιό η Ελλάδα

Στα λευκά ντυμένη η Ελλάδα το τελευταίο 24ώρο καθώς η θερμοκρασία έχει κάνει βουτιά έως και 20 βαθμούς Κελσίου. Τσουχτερό κρύο με ηλιοφάνεια επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ τα πρώτα χρόνια άρχισαν να πέφτουν στην Αττική.
Σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας ο υδράργυρος κατρακύλησε κάτω από το 0, ενώ χιόνια από χθες το βράδυ είδαν και οι κάτοικοι της Αττικής, στα βόρεια προάστια. Στα λευκά και η Πάρνηθα με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος προς το τελεφερίκ. Κλειστή είναι και η Αθηνών - Θηβών στο ύψος της Μαγούλας για τα φορτηγά. Απαραίτητη κρίνεται η χρήση αλυσίδων για τα υπόλοιπα οχήματα.
Επίσης, αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα στη λεωφόρο Φυλής προς μονή Κλειστών, ενώ από το πρωί έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία από Άγιο Πέτρο προς Διόνυσο στην Πεντέλη- όπου είχε διακοπεί κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Σήμερα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 6 βαθμούς και στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη βόρεια Ελλάδα οι χαμηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, όπου το πρωί, στην Κοζάνη και στη Φλώρινα, ο δείκτης του θερμομέτρου έδειχνε - 5 βαθμούς, ενώ -4 είχε η Πτολεμαϊδα και -1 η Δράμα.
Προς το παρόν δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο της χώρας. Ωστόσο, σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου έχει σχηματιστεί παγετός, ενώ χωρίς αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων προς και από τα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας.
Λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη απαγορευτικό απόπλου ισχύει για τις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Τα δρομολόγια για Αργοσαρωνικό εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Κανονικά εκτελούνται επίσης τα δρομολόγια στις περιοχές Καβάλα-Πρίνου-Κεραμωτή -Λιμένα Θάσου.
Τα δρομολόγια Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα, εκτελούνται με πλοία ανοιχτού τύπου ενώ με κλειστού τύπου τα δρομολόγια των πλοίων από Ηγουμενίτσα -Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα Λευκίμμη και Ηγουμενίτσα Ιόνια Νησιά.
Όπως προβλέπει η ΕΜΥ, ο καιρός σήμερα αναμένεται σχετικά βελτιωμένος στα δυτικά και βόρεια, ενώ η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν σταδιακά από το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: