Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Πάει σε ανασχηματισμό!

Από τη μια η συναίνεση, και από την άλλη η συντεταγμένη ανταρσία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που στη χθεσινή συνεδρίαση του Τομέα Οικονομίας και Εργασίας, «έστησαν στον τοίχο» τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, και τη Λούκα Κατσέλη.
Μέσα σε ένα τέτοιο δύσκολο κλίμα, ο Γιώργος Παπανδρέου δέχεται τις τελευταίες ώρες εισηγήσεις από στενούς συνεργάτες του, να προχωρήσει σε σαρωτικό ανασχηματισμό, με δομικά χαρακτηριστικά. Προκειμένου να θυμίσει σε όλους ότι «έχει το πάνω χέρι», να περιορίσει τις αντιδράσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, και να δώσει νέα δυναμική στην Κυβέρνησή του, ενόψει των δύσκολων 100 ημερών που απομένουν, μέχρι το ορόσημο του Μαρτίου του 2011, για την έγκριση ή μη εκταμίευσης της 4ης δόσης του δανείου από τον μηχανισμό στήριξης της τρόικας.
Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που πιστεύουν ότι ένας ανασχηματισμός της Κυβέρνησης στην παρούσα φάση, θα άνοιγε αντί να κλείσει μέτωπα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ενώ οι νέοι υπουργοί θα έχαναν πολύτιμο χρόνο, μέχρι να μάθουν… τα κατατόπια στις καινούριες αρμοδιότητές τους, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν οι μεταρρυθμίσεις που ζητά η τρόικα.
Σε κάθε περίπτωση, οι οριστικές αποφάσεις του Πρωθυπουργού αναμένεται να ληφθούν το Σαββατοκύριακο, μετά την επιστροφή του από τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, όπου θα κριθεί η γενικότερη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην οικονομική κρίση, και χώρες όπως την Ελλάδα. Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι θιασώτης της ιδέας ενός σαρωτικού ανασχηματισμού, που θα έρθει να επιβεβαιώσει ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε συγκρούσεις, ρήξεις και ανατροπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: