Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

«Ψυχρός πόλεμος» για τον Νίκο!

Ένα μέτωπο που φαίνεται ότι δεν είχε κλείσει ποτέ, άνοιξε τις τελευταίες ημέρες στο ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα σε επίπεδο ηγεσίας, με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «statesmen.gr», ο Πρωθυπουργός είναι σφόδρα ενοχλημένος με το θέμα που προέκυψε, έπειτα από τα όσα δήλωσε ο πρώην Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλης Βασιλάκος, εμπλέκοντας τον αδελφό του, Νίκο, στις διαπραγματεύσεις για την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
Η ενόχληση έγινε ακόμη μεγαλύτερη, επειδή η παραμονή του κ. Βασιλάκου στη θέση του, για περίπου έναν χρόνο μετά την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ, «χρεώνεται» στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Κι αυτό διότι, παρά τις περί του αντιθέτου εισηγήσεις, προτροπές, ακόμη και πιέσεις που του έγιναν, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στήριξε τον Βαγγέλη Βασιλάκο, εκτιμώντας την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, και το γεγονός ότι η παρουσία του στο Πεντάγωνο λειτουργούσε ως «ασπίδα», από τυχόν επιθέσεις της Νέας Δημοκρατίας.
Από τη στιγμή ωστόσο που η συνέντευξη Βασιλάκου στον «ΣΚΑΪ», έβγαλε ως βασικό θέμα τις αιχμές για τον Νίκο Παπανδρέου, το Μέγαρο Μαξίμου και το Πεντάγωνο εισήλθαν σε καθεστώς «ψυχρού πολέμου». Έστω κι αν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έσπευσε χθες να ζητήσει την κλήση του Βαγγέλη Βασιλάκου στη Βουλή, προκειμένου να πει και ενώπιον των βουλευτών όσα ισχυρίζεται εσχάτως για αδιαφάνεια στους εξοπλισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: