Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Το ευρώ συμφέρει όλους τους Ευρωπαίους, λέει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Το ευρώ είναι επωφελές για όλους τους Ευρωπαίους, τονίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λίγες ημέρες πριν από την της κρίσιμης ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, επαναλαμβάνοντας για άλλη μία φορά πως όσοι κερδοσκοπούν σε βάρος του κοινού νομίσματος «θα χάσουν τα χρήματά τους».
«Όλοι οι αξιωματούχοι στην Ευρώπη είναι σύμφωνοι: το ευρώ είναι ένα πλεονέκτημα για όλους εμάς, και για αυτό το λόγο, θα το υπερασπιστούμε με επιτυχία» ανέφερε ο υπουργός σε συνέντευξή του για την κυριακάτικη Bild.
Όσοι «στοιχηματίζουν κατά του ευρώ, δε θα πετύχουν» συνέχισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι ο πληθωρισμός του ευρώ είναι κατά μέσο όρο πολύ χαμηλότερος από την εποχή του μάρκου.
O ίδιος επισήμανε πως όσοι εξετάζουν την ανάπτυξη της οικονομίας στη Γερμανία γνωρίζουν πως πρόκειται για μία από τις πλέον εξαρτώμενες από τη διεθνή οικονομία, λόγω των ισχυρών εξαγωγών της. «Χωρίς το ευρώ, το νόμισμά μας θα υφίστατο ανατίμηση, κάτι που θα είχε αρνητικές συνέπειες για το εμπορικό ισοζύγιο» σημείωσε ο Β.Σόιμπλε στη συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: