Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Ο αντιπρόεδρος «στο απόσπασμα»

Σε μια Κυβέρνηση η οποία, λόγω της πολιτικής που ακολουθεί, βρίσκεται σε τροχιά πλήρους ρήξεως των σχέσεών της με την κοινωνία, αλλά ακόμη και με τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της, είναι λογικό και αναμενόμενο η δημοφιλία των περισσότερων υπουργών να βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.
Στη δημοσκόπηση της «MRB», που αποτυπώνει τις τάσεις οι οποίες ανά εξάμηνο διαμορφώνονται στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, οι περισσότεροι Υπουργοί της Κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου συγκεντρώνουν υψηλά ποσοστά αρνητικών γνωμών. Μόνο που, ενώ κάποιος θα περίμενε να είναι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ως αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών, εκείνος που… δεν θα ήθελαν να βλέπουν οι πολίτες, υπάρχει κάποιος που τον ξεπερνάει στις αρνητικές γνώμες της κοινωνίας για το πρόσωπό του.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου λοιπόν έχει 51,2% αρνητικές γνώμες, και έρχεται… δεύτερος πίσω από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος αγγίζει το 60%, με ποσοστό που καταγράφεται στο 58,6%.
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος βρισκόταν διαχρονικά στη σφαίρα των πολιτικών που η κοινωνία… έβλεπε κάπως, και τα ανάμεικτα εκείνα συναισθήματα αποτυπώνονταν και στις κατά καιρούς δημοσκοπήσεις. Αυτή την περίοδο όμως, οι αρνητικές γνώμες που έχουν συσσωρευτεί για το πρόσωπό του, είναι εξαιρετικά υψηλές. Με ό, τι συνεπάγεται αυτό για τη λειτουργία αλλά και την εικόνα μιας Κυβέρνησης, στην οποία ο κ. Πάγκαλος είναι το «Νο2», τουλάχιστον θεσμικά, κατέχοντας το αξίωμα του Αντιπροέδρου.
Ο Ρωμύλος Κομνηνός είναι πολιτικός επιστήμονας, και επικοινωνιολόγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: